16 de desembre del 2006

El grup del PSC de Tortosa es defensa i opta per l'enfrontament amb els afectats pel camp de golf

La regidora de Governació i portaveu del grup del PSC a l'Ajuntament de Tortosa, Consol Cordero, va difondre ahir un dur comunicat per respondre al manifest que dijous van enviar els veïns afectats pel projecte del complex turístic de Vinallop. En primer lloc, Cordero va lamentar les «calúmnies i acusacions sense fonament» amb què els veïns volien comparar «malintencionadament» el projecte de Tortosa Golf Resort amb els escàndols urbanístics que han arribat als jutjats. Segons la portaveu socialista, la tramitació i execució del projecte s'ha fet sempre d'acord amb la normativa vigent, i va ser aprovada per una «amplíssima majoria del ple de la corporació, que és qui estableix si un projecte és o no d'interès per al municipi». A més, Cordero va acusar els veïns de tenir «interessos partidistes», i va revelar que els propietaris afectats sí que van reunir-se amb l'alcalde, Joan Sabaté, que els va explicar «tot el procés i els seus drets». Al comunicat, la regidora recorda que el complex de Vinallop millorarà l'oferta turística del municipi, i que la urbanització representarà una millora per a Vinallop, Tortosa i el conjunt de les Terres de l'Ebre. «L'Ajuntament no pot perdre l'oportunitat de tenir una infraestructura d'aquestes característiques, com ho fan també altres municipis del territori de totes les opcions polítiques, apostant per la sostenibilitat i sense renunciar al creixement», va afegir-hi. Finalment, Cordero va rebutjar que els veïns afirmessin que el projecte afectarà terrenys «verges». De fet, va remarcar que la zona està ocupada per conreus, granges, habitatges, «i fins i tot una fàbrica de tractament d'olis industrials i residus de greixos diversos, que avui encara no ha renovat la llicència ambiental», que s'esgota a finals d'any.

El Punt (16-Desembre-2006)

Per saber més:
-Comunicat de Consol Cordero (PSC) sobre el camp de golf de Vinallop
-Nota de premsa dels veïns afectats pel camp de golf de Vinallop
-Els veïns insten la Generalitat a rebutjar el complex de Vinallop
-Camp de golf amb tarongers al fons
-Tortosa desfà l'error i torna a aprovar el projecte del complex turístic de Vinallop

11 comentaris:

  1. Diu la Sra. Cordero: "La tramitació i execució d’aquest projecte s’ha fet i es farà sempre d’acord amb la normativa vigent, i fou aprovat per una amplíssima majoria del ple de la corporació, que es qui estableix si un projecte és o no d’interès pel municipi."

    Tots els polítics acaben pecant de lo mateix, diuen que escoltaran als ciutadans i a la primera de canvi, es fan els sords i ens refreguen pels morros que són ells els que manen, sols ells tenen la capacitat per decidir, com si els donéssim un xec en blanc per fer i desfer durant quatre anys. I ells no sempre tenen la raó. Si no hagués estat per la resposta popular, les canalitzacions del PHN ja estarien en marxa.

    Llavors els manaires no tenien la raó, la tenien els ciutadans. Ara com a mínim podrien escoltar detingudament, enlloc d'atrinxerar-se al darrera de les seves pròpies decisions, poden anar errats...

    ResponElimina
  2. O no...??

    ResponElimina
  3. I jo que me n'alegraria...

    ResponElimina
  4. Com bé dius rodamon, un cop a la cadira apareixen tootes les lleis, totes.
    Però, cap sembla defensar els habitants del territori.
    En canvi, es beneficia els especuladors aliens i propis.
    Progressem?
    O anem cap enrera?
    Jo trobo que els paguem per a que perden lo cul per natros, no per a lo altre.

    ResponElimina
  5. Dos comentaris ràpids.

    1 Conec personalment a la sra. Consol Cordero i una resposta tant airada com aquesta, es fruit de que n'esta fins als nasos de torracollons.

    2 N'estic fins als nasos de que es tothom estigui darrera d'una plataforma o que es compari la PDE amb altres invents. La PDE defensava el nostre territori, i aqui entre canalets i amiguets que tenen un xalet a vinallop, m'estan començant a posar dels nervis.
    Diem les coses clares d'una vegada, ja n'hi ha prou i ho repeteixo LA PDE DEFENSAVA I DEFENSA EL TERRITORI, una altra cosa son els interesos particulars que alguns ens volen vendre com a comuns, n'estic fart.
    rlv

    ResponElimina
  6. Sra/Sr rlv

    Flac favor li fa a la seva coneguda, els ciutadans encertats o errats mai son torracollons, son alhora ciutadans, contribuents i votans, això li sona?

    Estem en democràcia, i si la regidora Sra Consol esta fins els nasos dels ciutadans ja sap que ha de fer, anar-sen cap a casa.

    Del punt 2 es una opinió seva i com a ciutadà es lliure de ferla com li plagui, aqui li dono la raó en part pero no es posi nervios, no paga la pena.

    ResponElimina
  7. No calen enfrontaments ni tampoc es necesari consensuar res si una iniciativa privada, cumplint la llei i normatives mediambientals vigents, vol installarse a les nostres terres... La PDE respon a altres criteris mes de fons; d'aqui el seu éxit amb la resposta que va rebre per part de una gran majoria de la població.Es molt normal que tohom no estigui d'acord amb el model, pero si que ho varem amb la esència.

    ResponElimina
  8. Sr. mc calan,
    Lo PHN també complia la llei i mire com ha acabat....
    Me'n ric jo d'estes lleis tan partidistes que ara valen i ara no.

    ResponElimina
  9. Amb tot el "carinyo" li recomanaría que es guardés les seves energíes per impedir entre tots, la instalació d'un abocador de residus radiactius...Vosté deu saber que tenim molt numeros perque ens toqui..Quan venen maldades , s'ha de prioritzar..Una abraçada

    ResponElimina
  10. Si es per aquesta causa; li prometo venir a jugar a "birles"...

    ResponElimina
  11. Sí, perquè si no mos movem, en la llei a la mà, mos podran posar el cementeri nuclear per allí a on los hi passe...
    De totes maneres és ben trist que la gent se tingue de mobilitzar continuament per a intentar que no mos coliguen cap gol al territori. Una pena...en la faena que tenim tots avui en dia!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta