5 de desembre del 2006

Tortosa desfà l'errada i torna a aprovar el projecte del complex turístic de Vinallop

La modificació puntual del sector de Mas de Xies, aprovada a l'agost, trepitjava la tramitació del nou pla urbanístic

El ple de Tortosa va haver de desfer ahir al vespre l'acord del 2 d'agost en què s'aprovava la modificació puntual del sector en què s'ha de construir el camp de golf de Vinallop, un complex hoteler i un miler d'habitatges. El motiu de la revocació és que, aquell mateix dia, l'Ajuntament va rebre la notificació de l'aprovació definitiva del pla d'ordenació urbana municipal (POUM), i per tant no era pertinent que el consistori aprovés una modificació de l'aprovació provisional. Per tant, el ple va corregir l'errada i va tornar a donar llum verd al projecte, mentre activistes del Gepec i del casal Panxampla van desplegar una pancarta de protesta. L'Ajuntament tornarà a obrir ara el període d'exposició pública i d'al·legacions, abans de remetre el projecte a Urbanisme.

En primer lloc, el ple va haver de revocar l'acord plenari del 2 d'agost, en què es va acordar la modificació puntual de l'aprovació provisional del POUM a la zona del Mas de Xies, la partida de Vinallop en què Tortosa Golf Resort ha projectat el seu complex turístic. Tot seguit, el consistori va aprovar la modificació puntual del pla general, aprovat ja definitivament. Després d'un llarg debat, la revocació va aprovar-se amb vint vots a favor i l'abstenció de la independent Amparo Moreno. Però l'aprovació de la modificació va rebre 16 vots de suport (PSC, CiU, PP), l'abstenció de Vicent Lluesma i els vots en contra d'ERC, ICV i la regidora Moreno. De fet, al ple d'ahir es va tornar a visualitzar la diferència de criteris entre Moreno, ara a l'oposició, i el portaveu d'IPE, Josep Maria Franquet, que continua al govern. Així, Franquet va defensar que el projecte de Vinallop no contradiu la nova cultura de l'aigua.

>
Protesta dels activistes del casal Panxampla

Un grup de membres del Casal Popular Panxampla van assistir al ple d'ahir, en què l'Ajuntament va acordar desestimar les al·legacions presentades per l'entitat al conveni urbanístic signat a finals de juliol entre el consistori i la promotora Tortosa Golf Resort. Els activistes van desplegar una pancarta de protesta en què es podia llegir «Especulació, ni aquí ni enlloc». En aquesta línia, el ple també va rebutjar les al·legacions presentades pel grup ecologista Gepec i per un grup de particulars, veïns de la zona on s'ha de construir el complex. D'altra banda, l'Ajuntament també va aprofitar el ple per sol·licitar la transferència de les travesseres urbanes que són propietat de la Generalitat, i que passaran a ser de titularitat municipal després de les obres efectuades durant les últimes setmanes a les principals artèries viàries de la ciutat. Finalment, el ple també va aprovar l'acta de preu just entre l'Ajuntament i la propietària d'una finca del número 11 del carrer Croera, en el marc de l'expropiació forçosa pel sistema de taxació conjunta de l'illa de cases afectades per la construcció de la nova plaça de la Catedral.

> El PP descarta «acords puntuals» amb Franquet al govern tortosí

El ple d'ahir va ser el primer en què la regidora independent Amparo Moreno va seure a les cadires de l'oposició. Per contra, el portaveu d'Independents per l'Ebre (IPE), Josep Maria Franquet, continua com a tinent d'alcalde i sembla no tenir cap intenció de sortir del govern. De fet, el PP a Tortosa va enviar ahir un comunicat per lamentar la situació «d'inestabilitat i desconcert» que hi ha a la ciutat. Així, el PP no entén com l'alcalde va cessar Moreno i no Franquet, tot i pertànyer al mateix partit polític. A més, va advertir que li serà molt difícil arribar a «acords puntuals» amb l'alcalde, si abans Joan Sabaté no aclareix quins pactes ocults «van existir, existeixen o tenen previst en el futur» amb Franquet.

El Punt (5-Desembre-2005)

3 comentaris:

  1. Què bé!
    Ara ja podré dormir tranquila.
    A vore quan comencen a caure-mos les tonelades d'or que plouran quan funcione lo camp de golf... no puc esperar el moment de vore els forats que m'ompliran les butxaques de calerons!!!!

    ResponElimina
  2. Espero cada nit que arrive un nou dia per veure els comentaris de la comedianta, la vida sense els seus comentaris ja no es el mateix.

    Comedianta forever.

    ResponElimina
  3. "Es de sabios rectificar"???

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta