22 de desembre del 2006

Tortosa acaba les obres de Santa Clara i comença la rotonda de la Simpàtica

Els operaris culminen més d'un any de treballs i ja han enllestit la urbanització del nou vial

Quan encara falta completar alguns detalls menors, l'Ajuntament de Tortosa va donar ahir per acabades les obres d'obertura del barri de Santa Clara per la part alta, un dels projectes més reivindicats pels veïns del nucli antic. La construcció del nou vial, amb un pressupost de 893.000 euros, millorarà l'accés rodat al barri, ja que fins ara només s'hi podia accedir travessant la zona de vianants del carrer Sant Blai. A més, el nou vial facilitarà l'arribada dels vehicles d'emergències, ja que el barri quedarà directament connectat amb l'hospital. De fet, les obres del vial també s'han aprofitat per guanyar places de pàrquing per al centre sanitari.

Un parell d'operaris enllestien ahir al matí els últims detalls de les obres d'urbanització del nou vial de Santa Clara, que ja connecta aquest barri del nucli històric de Tortosa amb la carretera d'accés a l'hospital. La previsió de l'Ajuntament era que les obres s'acabessin abans de l'estiu, però l'empresa que executava el projecte, la constructora Cisteró, ha hagut de retardar uns quants mesos l'entrega de l'obra. Fonts municipals van explicar que l'acabament de les obres s'ha complicat per motius d'enginyeria tècnica, ja que el més complicat ha estat excavar el turó del Sitjar i col·locar les pedres del revestiment dels nous talussos, que en alguns punts tenen uns 14 metres d'altura. En aquesta línia, alguns murs s'han estabilitzat amb blocs de pedra, per optimitzar el drenatge i també per integrar el projecte a la muralla, mentre que altres talussos i parets s'han revestit amb formigó. Segons l'Ajuntament, el nou vial servirà per millorar les condicions de vida dels veïns del barri de Santa Clara, però també per facilitar l'arribada dels vehicles dels serveis d'emergència. De fet, és un dels primers projectes finançats amb la subvenció del pla integral del nucli antic (Pincat). D'altra banda, l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va garantir aquesta setmana que la zona de vianants del carrer Sant Blai només quedarà oberta per realitzar la càrrega i descàrrega dels comerços, i va advertir que la resta de vehicles hauran de transitar per la part alta, quan obrin el nou vial.

> Els primers contenidors soterrats

A pocs metres del nou vial d'accés a Santa Clara hi haurà la rotonda de la Simpàtica, un dels projectes més polèmics de Tortosa durant l'última legislatura. Les obres de la nova rotonda han començat aquesta setmana, amb la tala dels arbres d'una zona verda propera, i ara s'ha sabut que l'Ajuntament preveu aprofitar els treballs per instal·lar els primers contenidors soterrats en aquesta zona de la part alta. Les obres tenen un pressupost de 574.000 euros, i seran executades per Lubasa. A la cruïlla de l'accés hi havia una rotonda provisional des de finals del 2001, feta amb tanques, i el projecte ha ballat d'un pressupost a l'altre, des del 2002, perquè el govern municipal tenia altres prioritats. Però l'última polèmica va ser pel pressupost de la mateixa rotonda, ja que Urbanisme calculava que les obres podrien costar entre 600.000 i 720.000 euros, i després es va intentar fer una rebaixa, tot i que el projecte deixava la nova rotonda sense l'enllumenat públic. El projecte definitiu va aprovar-se a principis de juliol, amb les crítiques de l'oposició pel llarg retard.

El Punt (22-Desembre-2006)

4 comentaris:

  1. A veure si ara la gent aparca de forma més cívica als aparcaments de l'Hospital.

    Per cert, l'altre dia una ambulància pujava per la Simpàtica i jo sortida de l'Hospital. Per tant, a la rotonda tenia jo preferència. L'ambulància no tenia els llums de servei encesos. I es va emprenyar perquè vaig començar a passar jo. Fóra bo tenir la senyalització ben ubicadai clara.

    ResponElimina
  2. No entenc la política del nostre estimadíssim ajuntament. Ens hem gastat una millonada en contenidors nous, nous camions etc... I ara ho volen canviar per contenidors soterrats? ( No fa ni un any del canvi!!!!!) Aquets polítics estan bojos, o es que no gestionen els diners com si fòssin seus!!!
    Ah! Ara tortosa està més neta, però els tortosiuns seguim sent bruts!!!! Educació= NO tirar papers al terra!!!!

    ResponElimina
  3. unes obres iniciades fa CINC ANYS, amb l'epoca de Fabra, recordeu?.
    Ara ho paga el PINCAT.. quina conya¡¡¡

    ResponElimina
  4. Jo flipo, enlloc diu que anem a canviar ell contenidors, diu que es posaran contenidors sotarrats allà on els haguem de posar nous, exemple la rotonda de l'hospital.

    I allà on es pugue es posaran contenidors soterrats, però no a lo bestia.

    Que poc us costa manipular.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta