2 de desembre del 2007

El dret a decidir el que no volem

Unes 300 persones van participar ahir a l'assembla unitària que havien convocat cinc moviment socials de les Terres de l'Ebre, amb el lema Ja n'hi ha prou i amb l'objectiu de preparar la manifestació conjunta que es farà el 15 de desembre a Tortosa, contra els diferents projectes que amenacen les persones i el futur del territori. Els convocants em van demanar que si podia llegir una presentanció en la primera part de l'assemblea, per fer un repàs històric a les diferents agressions del passat, però també per fer una breu posada al dia de la situació actual. Vaig pensar que no m'hi podia negar. Com diuen les diferents plataformes, considero que semblem una colònia destinada a produir energia que utilitzaran altres zones. Condemnada a proporcionar l'aigua que desenvoluparà altres regions. A rebre els perjudicis de tot això, mentre els beneficis aniran a parar a altres llocs. Serem l'abocador de tot allò que ningú desitja a casa seua. Mentrestant, ningú sap dir-nos del cert quan tindrem la vegueria. I quan per fi es decideixen a fer-nos alguna infraestructura, la dibuixen de la pitjor manera possible. Crec que la gent de l'Ebre hauria de dir prou. Ara que tenim experiència en la mobilització col·lectiva, caldria agafar el bou per les banyes i aprendre a escriure el nostre destí. Natros també tenim el dret a decidir el que volem i el que no volem.

Les notícies d'avui:
-L'Ebre també té dret a decidir sobre el seu futur
-Les plataformes ebrenques fan front comú contra les 'agressions al territori'
-Les plataformes de les Terres de l'Ebre es conjuren per seguir lluitant contra les amenaces al territori

25 comentaris:

  1. . Som de les zones d'Espanya en més persones en càncer (per les nuclears). I encara ens volen posar un cementiri nuclear amb tots els residus radioactius de totes les centrals nuclears d'Espanya, i un cop col.locat s’ha de quedar un minim de setanta anys.

    . volen col•locar molins davant del parc natural del Delta de l'Ebre dins al mar. perdrem la pesca, turisme i l'impacte medi ambiental ( com s'ha demostrat a d'altres països).

    . estem a favor de l’energia eòlica, però no col•locant més de 500 molins a la Terra Alta i produint l’energia per a la resta de Catalunya.

    . no volem que ens enganyin el govern del PP volia tira endavant el PHN i aquests volen fer-ho d’amagat utilitzant l’interconexió de xarxes i el canal Xerta – Sénia.

    . la planta de gas que es vol posa a Alanar, pergudicara greument el turtisme, la pesca i també posa en perill la seguretat de les persones.

    Per tot això, el 15 de desembre TOTS, a la manifestació amb el lema: “JA NI HA PROU!!!”

    Deixem-nos de colors polítics i d’hipocresies, ens juguen el futur del territori!!!

    ResponElimina
  2. Molt bé Gustavo! quin ciutadà de la vegueria no està en tu! Ens veiem tots lo 15. VISCA LA VEGUERIA, NO AL TRANSVASAMENT!

    ResponElimina
  3. I també i va haver representació de les Terres de l'Ebre a la mani de Barcelona en la qual van participar 750.000 persones, que es diu pronte!
    Tots en una sola veu: In-inde-independencia!
    Feia goig vore tantes estelades juntes, però lo que em va arribar al cor va ser la gent que anava d'espectador i que també votaven al crit: Vote, vote, vote, espanyol lo que no vote!
    La comedianta tortosina

    ResponElimina
  4. L'Heribert Barrera, Jordi Pujol i Pasqual Maragall van demanar el passat dissabte la independència de Catalunya ??

    I totes les altres 749996 també ??

    Ho dic perquè jo vaig anar a protestar per la manca d'inversions que han fet possible aquest desgavell en el transport ferroviari.

    I pensava que els altres manifestants també.

    Si m'entero que la manifestació era per demanar la independència, em quedo tranquil.lament a Tortosa.

    ResponElimina
  5. ALFERZA31,
    qui convocava la manifestació?
    Plataforma pel Dret de Decidir. Saps què vol dir això? Vas vore totes les entitats que s'hi havien sumat? No eren pas espanyolistes los de Catalunya 2014. Per a més informació:
    http://lacomediantatortosina.blogspot.com/

    ResponElimina
  6. Ens juguem el futur del territori, sí, es cert, per que qui no vulgui treballar de guia turistic o de pagés ja pot començar a passar cap a les ciutats.

    Ja ho deia Machado. " en españa, de diez cabezas, nueve embisten, una piensa " a les terres de l'ebre no crec que els numeros siguen molt diferents....

    ResponElimina
  7. alferza31,
    a vosté li ha pasat com a la gent de bona fe que va anar a les manis que es feien a Tortosa per "salvem el velodrom" per "salvem el canalet"... al final era una maniobra per desgastar el govern de progrés a Tortosa. Els socialistes son per a la dreta l'enemic a batre, son l'esquerra forta, la resta d'esquerra es la comparsa avui estan en uns i a l'endema estan amb els altres.

    ResponElimina
  8. Què van anar 3 per plataforma?

    ResponElimina
  9. És vergonyós, lamentable, ridícul i poca roba el menystenir un tema tant important com les reivindicacions de la societat ebrenca.
    El xivarri egòtic de la comedianta, sempre posant-se pel mig, toque o no toque, la tribu d'anònims pscros a sou, i les tribus paregudes de ciu, erc, etc, no fan més que submergir-nos en la més insulsa faena del "pos jo més".
    Seguiu, total d'aqui quatre dies Vandellòs fotra un pet i fos faran falta 4x4 per a fugir d'aquí.
    Pasarells!

    ResponElimina
  10. Gustau, fins dissabte no tenia clar qui erets. Ja també hi era al Felip Pedrell donant suport a les plataformes. Vaig trobar a falta molta gent... molta!!

    ResponElimina
  11. Es el que ha passa utilizant les platafromes per a tot i com vaig dir un dia en passara com caputxeta que quan vinge el llop no els creurem ,aixi ens va

    ResponElimina
  12. Ho vas fer molt bé Gustau!
    Ningú com tu per explicar la situació actual de les TE i el "continuum" d'agressions que patim.
    A mi em fa l'impressió que és com si les nostres terres fossen un lloc on, com no hem assumit el nostre vincle directe amb la terra i amb la qualitat de vida real, hi haguessen un munt d'interruptors per obrir i tancar.
    I davant de estes possibilitats els taurons fan cua per fotre lo mos.
    Ja sabem los noms, Enresa, Endesa, Escal USS, Acesa, ACS, La Caixa, etc.
    És clar que la fase de recuperació de la pròpia dignitat i seguretat com a territori passa per afirmar-nos com a poble, com a unitat en l'acció.
    Este ha sigut un pas més. I encara ens en calen molts per sentir-nos a gust a casa nostra. Podrem tardar més o menys, però crec que ja és inevitable que adquirim la consciència necessària per parar-los-hi los peus i les urpes a la colla de vampirs ben vestits que mos xuclen la sang.

    ResponElimina
  13. xancles, de quina societat ebrenca estas parlant?? de 300 ( com a inflat ) en una reunio convocats per no se quantes plataformes? això es societat ebrenca?

    a més es com a minim dubtos que un periodiste que hauria d'informar de manera neutral del que esta passant al territori es " retrate " d'esta manera, que pasa, les informacions de les empreses son propaganda i lo que diuen les plataformes informacio contrastada?
    i els que no mos traguem el vostre aanunci del apocalipsi no som ciutadans de les terres de l'ebre?

    au home ! que no mos xupen lo dit !

    ResponElimina
  14. consell per consell, si natros haurem d'agafar els 4x4 ( qui en tingue) tu, "vaix en xancles"com a minim canviat de calçer i possat unes esportives, sino ho passaras malament.
    Perque clar, ...ja que no ets de cap tribu ni estas a sou de ningu i ets pur, altruista, futuroleg i il·luminat, et podria dir:
    .....I tu de quien eres?
    Prou d'apocalipsis.

    ResponElimina
  15. surten picats de les clavegueres
    amb la seva lògica orgullosa
    ells es pensen que tenen raó
    perquè l'amo els hi ha dit lo que era
    mesellets de boqueta tendra.
    plens d'angúnia per ser algú
    no veuen més enllà de la tanca
    de casa l'amo

    ResponElimina
  16. Ditxosos els que surten de les clavagueres...que d'ells sera l'objecte d'enveja dels que hi permaneixen.
    Desgraciats els que, sense pensar que tenen rao, volen pontificar sobre tot i tots, i acusen als demes que sempre la volen tindre.
    Paja, viga, ojo.
    Claveguera ( cloaca) = Merda.

    ResponElimina
  17. A la reunió de les plataformes a l'auditori eren comptats 167 asistents.

    ResponElimina
  18. I si continuen així, insultant a la gent, a la manifestació siran quatre i l'apuntador.
    Esta gent no saben unir al territori, tan sols saben separar, perquè com ells se consideren purs sense màcula tots los demés sempre sóm pecadors.
    Jo hi penso anar ( a la manifestació del dia 15) que recordo que l'assemblea no és la manifestació en sí i que per anar a Barcelona pel Dret a decidir lo dia 1 no vol dir que no estigues a favor del territori igualment.

    ResponElimina
  19. Esta clar que mirant cap a altres cantons no farem territori.
    Ja tenim prous penes com per a veurens dividits davant de problemes grossos que a nosaltres ni ens donaran un euro ni res.
    No ens adonem que som un gelat de fresa i que los chiquets del pàpa volen lleparlo. I llepant llepant, quatre nios pijos se fotran l'elefant. I los d'aqui ho veurem passar en les boques obertes, la terre seca la mar sense peixos l'aire contaminat i en talls de llum cada dia.
    No se, per molt que ho imagine noveig cap bon futur per este cami de termiques+canals+molinets+nuclears+cementiris+
    macroabocadors+pantanos+deposits de gas. O sobra algo o som tontos.

    ResponElimina
  20. Ara si que veig l'innocent que sóc...

    Em pensava que anar a la manifestació de Barcelona per reclamar el dret a decidir les infraestructures des de Catalunya era una manera també de defensar les nostres Terres de l'Ebre...

    Mai m'hagués pensat que anava a manifestar-me per la independència de Catalunya, ja que no hagués anat a fer comèdia, cosa més apropiada per a la comedianta, sigui tortosina o sigui aranesa.

    ResponElimina
  21. alferza 31,
    si no sap lleigi és lo seu problema. Lo lema de la mani estava prou clar.

    ResponElimina
  22. Fa uns dies vaig posar a un post per aqui dient que darrera de la plataforma en contra del diposit de gas hi havien interessos urbanistics, avui m'ha arribat un mail invitant-me a la butifarrada, Sabeu qui paga les botifarres? ELS CONSTRUCTORS D'ALCANAR, no al gas pero si a OMPLIR LA COSTA DE XALETS I URBANITZACIONS , algu va respondre invitant-me a la assemblea...no cal fill meu ja esta clar....aqui teniu el mail.

    ----- Original Message -----
    From: Plataforma ciutadana en defensa de les Terres del Sénia
    Sent: Tuesday, December 04, 2007 9:34 PM
    Subject: Marxa ciutadana i botifarrada 09/12/2007

    Bona tarda,

    El proper diumenge, 09/12/2007, a les 11:00 h, hem convocat una marxa ciutadana i una botifarrada al gas, per demostrar una vegada més, la nostra oposició total al Projecte Castor d'emmagatzematge de gas al nostre territori.
    La sortida és farà des de la rotonda de Sól de Riu (Ronda Circumval·lació) d'Alcanar, fins a CN-340 - cruïlla amb Camí de Virol, on creuarem la Carretera per fer la botifarrada.

    La botifarrada està patrocinada pels constructors d'Alcanar.

    US HI ESPEREM A TOTS!!!

    PERQUÉ LA UNIÓ FA LA FORÇA!!!

    ResponElimina
  23. ves i busca la viga, no la pusa!
    joder!
    los hi ha .... ara ves i dis-li a Mayor que dixe de posar fotos del riu i el nus als calendaris ....
    és pot ser més ximplet?
    amb tot el carinyo.

    ResponElimina
  24. Ha passat una mica desapercebut el comentari del anonim de les 10:19 en quant als assistents a l'assemblea, pero, ara que avui he vist la foto de la sala de l'auditori, a "La Veu.." es ben pales que de 300 com dius, Gustau, res de res, mes haviat la meitat. Ni en aquestes " petites" coses poden dir la veritat els periodistes?. No m'extranya les diferencies tant bestials que hi sol haver en les xifres dels assistents a les manifestacions.
    I que conste que no me'n alegro gens de la poca assistencia , ans al contrari, pero les coses son com son.

    ResponElimina
  25. Fas bé de fixar-te en la foto de La Veu de l'Ebre, que just trau la part de l'auditori en què hi havia menys gent. De totes maneres, veuràs que al peu de foto posa que hi havia "poc més de 300 persones". I mira, "poc més de 300 persones" ja són una mica més de les que jo i altres periodistes vam donar.
    De totes maneres, tens part de raó. Es fa molt difícil, per als periodistes, calcular el número de gent que hi ha en un acte. Moltes vegades consensuem una xifra entre els informadors, per donar tots més o menys el mateix número. Normalment, quan la xifra és una dada important per mesurar l'èxit de convocatòria, preguntem una xifra als organitzadors, i en cas que siga una manifestació, també a la policia local. Gairebé sempre aquestes xifres no coincideixen. Durant l'època de les grans manifestacions en defensa de l'Ebre, és cert que els periodistes arrodoníem a l'alça, o bé destacàvem la xifra que ens donava la PDE i posàvem en segon lloc la xifra de la policia local.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta