3 de desembre del 2007

Tortosa estrenarà l'espai de l'antic mercat del peix abans de Nadal

La botiga de roba Friday's Project i un Natura nou s'instal·laran a l'edifici annex

El nou espai comercial de l'antic mercat del peix de Tortosa obrirà al public abans de Nadal, molt possiblement el cap de setmana del 21 al 23 de desembre. Aquesta és la previsió del grup inversor que té la concessió per rehabilitar i gestionar comercialment l'edifici original, tot i que més endavant es farà una gran inauguració de tot el complex, quan obri les portes el restaurant Viena. Mentrestant, a l'edifici annex s'instal·larà una ampliació del Natura i la botiga de roba Friday's Project.

Un dels empresaris locals que formen part de la societat Infraestructures Comercials de Tortosa SL, Jordi Sorolla, va explicar que les obres de rehabilitació i urbanització de l'entorn de l'antic mercat del peix estan a punt d'acabar, i que la previsió és fer una primera inauguració del nou espai comercial abans de Nadal, durant el cap de setmana del 21 al 23 de desembre. Amb tot, va afegir-hi que més endavant es farà una altra celebració, quan ja estiguin en marxa els diferents establiments que s'instal·laran a les galeries comercials del nou edifici annex, però sobretot quan puga obrir el restaurant Viena, projectat a l'edifici original. La prioritat de la societat gestora era que una sola activitat ocupés tota la superfície comercial útil de l'antiga peixateria municipal, que té 720 metres quadrats. Per la seua banda, l'edifici annex té 414 metres quadrats distribuïts en dues plantes, i les obres també estan força avançades. Finalment, també estan gairebé enllestides les obres d'urbanització de la nova plaça dels Mercats, un gran espai amb uns 1.700 metres quadrats que quedarà entre el conjunt comercial del renovat mercat del peix i el mercat central.
De fet, aquest gran espai comercial, amb una plaça que serà gairebé tan gran com la plaça de l'Ajuntament, serà el veritable protagonista de la inauguració, que els promotors voldrien fer abans de Nadal. «El comerç de Tortosa necessitava recuperar aquest espai del centre de la ciutat, que estava molt degradat», va dir Sorolla.

> Entrepans i roba «fashion»

Les obres de recuperació de l'antic mercat del peix van començar al gener, després de vint anys de polèmiques ciutadanes que van obligar l'Ajuntament a descartar diversos projectes. Finalment, el consistori va treure a concurs l'edifici i va atorgar una concessió d'explotació de 40 anys, que obligava els promotors a rehabilitar l'edifici racionalista de l'arquitecte Agustí Barlett. De fet, la singularitat de l'edifici és el que ha provocat que la comissió de Patrimoni haja introduït una sèrie de recomanacions al projecte, abans d'autoritzar la instal·lació d'una cafeteria i un restaurant de la cadena d'entrepans Viena. A més, Patrimoni també va obligar-los a obrir un passatge entre l'edifici original i el nou edifici annex. Des de fa uns dies, la façana d'aquest nou edifici mostra els cartells d'una de les botigues que s'instal·laran a la planta baixa, la franquícia multimarca Friday's Project. Es tracta d'un nou concepte de negoci de moda que està marcant tendències després d'obrir botigues a Barcelona i Madrid, a la resta de l'Estat i també a Portugal i Itàlia.

El Punt (3-Desembre-2007)

1 comentari:

  1. El que s'ha fet amb el Mercat del Peix es vergonyós tan arquitectonicament, com s'ètica política. Refer l'edifici amb plaça i/o parking va ser menjar de cada dia;després el silenci complice i ara un desgavell urbanístic però un gran gol econòmic per al pool d'empresaris que van fer el gran negoci a costelles de tots els tortosins i amb l'ajut de la casa gran. Mentres estiguesim en mas de qui estem(determinats polítics i empresaris)no aixecarem cap. ¡¡¡divendres, 07 desembre,20'30, tots a la plaça de l'Ajuntament!!!¡¡¡protestem silenciosa pero fermament en contra de l'ineficiència pública i la eficenciencia privada....¡¡¡.L'Admirador del Sapó Roig

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta