14 de desembre del 2007

La il·luminació nadalenca a Campredó (carta dels lectors)

Estem arribant al Nadal. És una època on el consumisme predomina, amb la qual cosa els carrers i les botigues s’omplen de llums que atrauen la gent. No és la nostra intenció canviar el món i posar-nos en el camp anticonsumista, malgrat que fem palesa aquesta deducció. Sabem també que suposa una gran despesa energètica, però, en canvi, tothom ens sentim millor quan veiem una bona il·luminació. Quan fem un viatge per aquestes dates a una ciutat capital, solem tornar amb la idea: “quina il·luminació més bonica, aquests sí que saben promocionar la seua ciutat”.
Ben al contrari, quan passeges per Campredó per aquestes dates, quina sensació tens? De malestar absolut. La il·luminació d’enguany és autènticament penosa. Mai no ha estat bona, ni disculpem ni justifiquem ningú. No és la nostra intenció recordar passats, sinó atendre’ns al present. Enguany la podem considerar de calamitosa. En moments d’enuig, fins i tot gosaríem dir-li al consistori tortosí que si han de continuar posant aquesta il·luminació més valdria que no posessin res. No estem fent demagògia, ni tenim ganes de posar-nos els uns contra els altres. Senzillament constatem un malestar generalitzat a la població que cal fer saber als organismes pertinents.
De la mateixa manera, sentim una gran contrarietat quan veiem els vestits dels Reis Mags campredonencs, no són propis del segle XXI! També en moments d’irritació tindríem la voluntat de renunciar a l’organització de la festa de Reis on reben els regals els nostres xiquets i xiquetes. No tenim aquestes sensacions en va, perquè sí, ni per ganes de fer la punyeta ningú. Les tenim a causa d’una continuada reiteració de fets, que ens deixen Campredó en un estat de dèficit quant a coses bàsiques.

Jordi Caballé (en representació de l'associació Campredó Jove)

Si voleu participar en aquesta nova secció, els lectors de La Marfanta teniu la paraula. Podeu fer-nos arribar les vostres cartes, signades amb nom i cognom, població, DNI i número telefònic de contacte, al correu electrònic marfanta@marfanta.com. No es publicaran cartes signades amb pseudònims ni amb inicials. Tindran prioritat els escrits que no excedeixin de 20 ratlles i les cartes que siguin d'actualitat. Aquest bloc es reserva el dret de seleccionar-les, corregir-les i resumir-les quan siga necessari.

15 comentaris:

  1. Estic d'acord en el tema de les llums, aquest any algú s'ha encantat o ha badat una mica. En quan al tratje dels Reis, no estic d'acord en que no hi volgueu participar. Quans anys fa que els tratjes són els mateixos?..I oi que hi heu participat?...I ara de cop hi volta ja no hi voleu participar...quan vatros sabeu que ha hagut un canvi de mandat i es troba la caixa com es troba i no es pot canviar tot de cop d'avui per a demà. Crec que no és just que actueu d'aquesta manera. Be, vatros sabreu. Segurament que els Reis igualment es faran, com tots els anys!

    ResponElimina
  2. La il·luminació nadalenca de Campredó és veritablement penosa, i la qüestiona gent de totes les ideologies. Quant al tema del vestuari dels reis, també crec que és greu i que s'hauria de trobar una solució ben aviat. El que no m'agrada del comentari anònim anterior és aquesta tàctica d'abans no ara sí, ara sí abans no. Estar al poder suposa rebre crítiques i haver d'actuar sobre tots els afers que pertoquen a la ciutadania. Tots els governs fan servir la frase "als d'abans no els criticàveu", és com una mena d'escut. Jo, a Campredó, veig tantíssimes mancances i totes vénen per un mateix fet: no ens han deixat ser poble!

    ResponElimina
  3. El dia de la Cabalgata de Reis, desprès de la de Tortosa, aneu a Remolins i veureu uns magnifics reis Mags, repartin joguines, gracies a la AA.VV. I sense plorar tant. Els barris de Tortosa tambè ens sentim pobles dins de la ciutat i tambè amb estat molts anys olvidats. Seguim treballant i ja comencem a cansarnos d'escoltar els plors dels pobles demanant més diners de l'Ajuntament. Tots paguem impostos i volem lo millor pel nostre barri.

    ResponElimina
  4. L'anònim anterior pot tenir certa raó quant al treball de les associacions de veïns. Però també caldria recordar-li una cosa: nosaltres volíem ser poble i no ens ha deixat l'ajuntament. si fóssim municipi, no ens caldria "plorar" a l'ajuntament. Podríem fer les coses bé o malament, i seríem nosaltres els culpables. Si veiés la il·luminació i els vestits dels reis, potser no parlaria així. a Campredó, malauradament, li van impossibilitar ser poble, i és un fet molt greu.

    ResponElimina
  5. Recomano a la gent de Tortosa que facin un tomb per Campredó i jutgen ells mateixos. La veritat, per posar aquesta il·luminació s'ho haurien pogut estalviar. És segueix la línia dels últims anys, tots els governants són iguals. No serveix l'excusa que´"ha sigut culpa dels operaris". L'amo lliga el gos on vol...

    ResponElimina
  6. Sr. Emigdi, que Campredo no sigui poble apart es culpa de la Generalitat i les seves lleis, no de l'Ajuntament de Tortosa.

    ResponElimina
  7. No teniu comerç a Campredo, no teniu empreses, la AA.VV de Campredo que pidoli aqui on hi han diners, com fan totes les AA.VV de la ciutat. O penses que el vestits de reis de Remolins els paga l'Ajuntament.

    ResponElimina
  8. Tots els pobles de la ciutat estan igual i de fet les llums a tot el municipi son pirriques i de ciutat de tercera, sr. Bel aixó es fer-ho bé?

    ResponElimina
  9. Sera de quinta com la provincia? es broma, lo cert es que les llums son penoses, com tot el que fa el nou govern(CIU+ERC) "copiar y pegar" i voler fer creure que son uns cracs i el que son en realitat es una colla de copions d'aquells sense escrupols que damunt fins hi tot al que han copiat li volen fer creure que ho han fet ells, penós ,penós i penós.

    ResponElimina
  10. Sr. anònim, l'ajuntament de Tortosa es va posicionar contra la voluntat del poble de Campredó. Si ells haguessin acceptat democràticament la decisió ciutadana, tot hauria pogut anar diferent. Ens van voler empresonar, i empresonats estem. En entrar ERC a l'ajuntament el 1999, va ser el primer grup que obertament apostava per la nostra segregació, potser per l'amistat amb mi (tot sigui dit). Em consta que l'ICV actual tampoc no veu amb mals ulls que fóssim poble independent. Aleshores, tinc dret a culpar certs grups polítics del fet que no ens hagin deixat ser com qualsevol altre poble de la comarca. Al menys, aleshores, si tinguéssim mala il·luminació ens podríem culpar a nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  11. Sr. Emigdi, et seguiries queixant de l'Ajuntament. ERC i ICV et donen corda perque no depent d'ells la decisió (pinten poc). I per conseguir democraticament l'independència de Campredo han de votar tots els tortosins, no nomès els de Campredo. Aquestes coses no es fan unilateralment.

    ResponElimina
  12. Clar no, com un matrimoni a l'antiga:
    si la dona és volia separa però l'home no, l'home feia valer la seva superirioritat social, econòmica i moral, per impedir la lliure autodeterminació de la dona com a persona.
    Sí està és la vostra democracia....
    no espereu bones maneres de la part submisa.

    Salut!!!!

    ResponElimina
  13. Emigdi, les llums de Nadal de totes les pedanies són penoses, com ha passat des de fa molts i molts anys. No ténen res a veure amb les de la ciutat de Tortosa.

    I amb relació a la segregació de Campredó, TOTS els partits polítics de Tortosa hi van estar en contra en el seu moment. Tú saps perfectament que ara ja no és el moment de fer promeses que no es poden complir, perquè les Lleis no ens permeten segregar-nos. Si des de Els Reguers ho haguèssim intentat quan era el moment, potser haríem tingut èxit pel fet de que natros ja havíem estat municipi independent a mitjans del segle XIX, però hi va haver governants de Tortosa (no vull nombrar el partit que a la dècada dels 80 governava Tortosa) que van fer tot el possible per impedir-ho.

    I deixam que dubti en aquests moments que les EMD's promeses, quan arribin a fer-se realitat, compleixin totes les promeses i espectatives que tenim. I no m'agradaria cap cosa més que anar errat en aquests dubtes que tinc.

    Salutacions des de Els Reguers i fins demà a la tarda a Campredó.

    ResponElimina
  14. Benvolgut pedani,
    Primerament dir-li que el meu pare i els meus iaios són del Reguers, de la família "paperina", tots ja traspassats.
    Quant als partits polítics, tots varen anar en contra nostra. Però el 1999, quan entrà ERC de la mà de Martin Santos, va ser la nota discordant ja que acceptà els nostres ideals. Em consta també que la ICV actual també ho accepta. Ja en som dos, i per a nosaltres és important. La llei actual ens prohibeix segregar-nos, això ja ho sé, nosaltres entràrem en la llei anterior.
    Benvingut al CampreBloc i a Campredó.

    ResponElimina
  15. Tinc la sensació que la societat campredonenca comença a reaccionar.Tots savem que fa anys que plorem i ens queixem(com diu l´amic de Remolins),però sembla que la megapacència que hem tingut (30 anys des de l´arrivada de la democràcia) s´ha esgotat.Les associacions i la gent del carrer comencen a exigir solucions i no ha vint-i-cinc anys vista ( cas del col.legi,etc.....)i estic segur que no és un atac personal a ningú ni tan sols a cap partit, sino que és reacció espontània que uneix persones de diferents generacions,ideologies,inquietuts envers la vida quotidiana del nostre poble que pel que sembla a tocat fons.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta