14 de desembre del 2007

Tortosa estudia fer nous pàrquings a l'eix de l'Ebre i a Ferreries Nord

L'Ajuntament podria descartar el projecte de la plaça de l'Estadi per falta d'espai

L'Ajuntament de Tortosa està estudiant la viabilitat de construir dos grans aparcament subterranis al barri de Ferreries, a la zona de l'eix de l'Ebre (C-12) i també sota la plaça Francesc Macià, al sector Ferreries Nord. Així ho va avançar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en l'assemblea que l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent va fer l'1 de desembre. En canvi, l'antic projecte del pàrquing subterrani de la plaça Joaquim Bau podria acabar descartant-se per problemes tècnics i d'espai.

Els dos projectes es troben en una fase molt inicial, però el pàrquing de l'eix de l'Ebre hauria retardat l'inici de les obres del segon camp de gespa artificial de l'estadi municipal. Així, l'Ajuntament estudia que la mateixa empresa també es faci càrrec de la construcció de l'aparcament. L'altre pàrquing es faria a la plaça Francesc Macià, també propera a l'eix de l'Ebre, que representaria menys problemes d'espai que la plaça Joaquín Bau. Fa uns dies, l'alcalde va assenyalar que el nou govern municipal és conscient de la necessitat de construir nous aparcaments. Sobretot, al barri de Ferreries, al nucli antic i a la zona del centre, després de constatar l'alta ocupació del pàrquing de la plaça Alfons XII. Així, sobre el pàrquing de Ferreries, Ferran Bel va evitar donar detalls sobre les diferents opcions, al marge de l'antic projecte de fer un aparcament sota la plaça Joaquín Bau. Però a la reunió amb els veïns de Ferreries, Bel va explicar que l'Ajuntament veu molt difícil la realització del pàrquing de la plaça Joaquín Bau; sobretot, per problemes tècnics, ja que caldria afectar el subsòl de la part de l'estadi on ara hi ha les piscines. En contrapartida, el govern municipal està estudiant la viabilitat de construir dos pàrquings més, un a sota l'actual plaça Francesc Macià, al sector Ferreries Nord, i l'altre a la zona de l'eix de l'Ebre, que parcialment quedaria sota l'actual camp de terra de l'estadi municipal.
El president de l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent, Manolo Gamundi, va valorar molt positivament l'aposta del govern tortosí per solucionar la falta d'aparcaments al barri. De la mateixa manera, Gamundi va destacar la feina que està fent la policia local, i en especial els nous policies de barri, per controlar els estacionaments incorrectes a Ferreries i al barri de Sant Vicent. «S'han tret molts de cotxes de damunt de les voreres, i també s'està aplicant un important pla de control de guals, perquè n'hi havia molts que no eren legals», va concloure.

El Punt (14-Desembre-2007)

5 comentaris:

  1. Pos a l'anterior govern sí que li cabia aquest aparcament, que lligava amb la remodelació de les instal·lacions esportives. Era un dels grans projectes del govern Sabaté, que tenien previst desenvolupar conjuntament amb la millora de les instal·lacions esportives. És a la plaça Joaquim Bau on cal l'aparcament i on sempre s'ha reclamat, perquè és el centre, a la perifèria ja sabem que es pot aparcar. Suposo que l'associació de veïns de Ferreries no permetrà aquest canvi de parer. Així ho esperem.

    ResponElimina
  2. Em sembla bé que es facin aparcaments a la perifèria, ja que la ciutat acabarà creixent i quedaran dintre de la ciutat. Ara bé, potser considero desmesurat que es facin dos aparcaments a la zona de la perifèria de ferreries. Corre molta més pressa fer aparcaments a la zona del centre de tortosa i al nucli antic, on gairebé no se'n parla.

    ResponElimina
  3. Els parkings ja estan planteixats al POUM. No cal perdre més lo temps.

    ResponElimina
  4. O trobo be ja que en pocs anys Tortosa-Roquetes-Jesús sera una gran area metropolitana, com Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat (en molts menys habitans, evident). A més penso que l'aparcament de l'estadi es estrategic pensan en el futur hospital. A més crec que al tindre més espai sempre seran més barats.
    l'altre aparcament crec que potser no caldria però per demanr que no quede.

    ResponElimina
  5. Em sembla perfecte que vulguin fer el pàrquing de la Plaça Francesc Macià, així potser ens estalviem que la gent aparque CADA DIA a les zones reservades per a motos (recentment habilitades) que hi ha al carrer Pizarro i els veïns dels edificis puguem sortir dels nostres pàrquings sense fer mil maniobres....Només ho veig jo això?¿?¿

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta