16 de juliol del 2008

L'arquitecta de l'edifici de les delegacions a Tortosa, nou premi nacional d'Arquitectura

El jurat dels Premis Nacionals de Cultura ha decidit atorgar el Premi Nacional d'Arquitectura a l'arquitecta Carme Pinós, responsable del projecte del nou edifici dels serveis territorials de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, que s'ha de construir al solar del carrer Montcada. Com llegim al diari Vilaweb, l'arquitecta ha estat guardonada per la seua "dilatada trajectòria projectant obra pública i vivendes, amb gran versatilitat per integrar l'espai mediambiental i les necessitats de cada projecte amb materials i solucions que han marcat fites en l'arquitectura contemporània". De l'any 2007, destaquen els projectes de Pinós per a la intervenció paisatgística a Lago Verde (Lanzarote), el Museu del Transport de Màlaga, i l'actuació al centre històric de Barcelona, que inclou la plaça de la Gardunya, l'Escola Massana, un edifici d'habitatges, i la façana posterior del mercat de la Boqueria. De fet, el projecte de l'edifici de les delegacions és del 2006. Per dissenyar-lo, l'arquitecta va tenir en compte que el centre de Tortosa està molt degradat, i que per tant calia "tapar" tant com fos possible els edificis que envolten el solar i a la vegada crear espai públic. Per la singularitat del futur edifici, alguns van dir que la nova seu de les delegacions serà el Guggenheim de les Terres de l'Ebre. Les obres haurien de començar a principi del 2009, segons la previsió de la mateixa Generalitat.

Imatge: Web de Carme Pinós

3 comentaris:

  1. "Tapar el màxim possible"? Ésta és la funció del "parche". Hem d'entendre allavons que l'edifici en qüestió no és més que un parche. És llàstima que no se tingue en compte l'entorn del que és lo casc antic en el moment d'edificar segons què.

    ResponElimina
  2. Els arquitectes volen deixar la seva petjada en aquest món.

    Rés a veure amb el Gugenheim. Allò és un museu d'art modern i va suposar la rehabilitació completa de tota una zona de Bilbao.

    Aquí es suposa que és un edifici per uso administratius, on ha de treballar gent i em temo que tot el voltant quedarà igual.

    El juajua-heim.

    ResponElimina
  3. Andaaaaaaaaaaaaaa..!! Coincedeixo amb el meu predecessor...S'han passat un "pelillu"...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta