25 d’abril del 2009

Set grups d'arquitectes es disputaran el disseny del nou barri de Sant Jaume de Tortosa

L'Ajuntament de Tortosa i l'Institut Català del Sòl (Incasòl) van presentar ahir els set equips d'arquitectes que han estat seleccionats per a la fase final del concurs d'idees per desenvolupar els plans de millora urbana del barri de Sant Jaume, un dels més degradats del nucli antic. En concret, els equips finalistes són els formats per Jordi Garcés, Jaume Falguera i Joan Argemí; Emili Hernández i Cros-Mònica Ferran; Baena, Casamar i Arquitectes BCQ; Miquel Suriñach, Aranyó Ensenyat Tarrida Arquitect; Zaguirre i Formatger, Figuerola, Gavaldà i Romera i Lluís Labèrnia; Jornet, Llop i Pastor, i Jaume Bel i Albacar Enginyers. En aquest sentit, el representant de l'Incasòl, Pere Serra, va explicar que van presentar-se un total de 31 equips, i que ara els grups seleccionats tindran un termini de tres mesos per redactar la seua proposta definitiva. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va remarcar que la rehabilitació del barri de Sant Jaume, que en el seu dia va quedar fora de l'àrea d'actuació del pla integral del nucli antic (Pincat), és ara una «prioritat», tant per a l'Ajuntament com per a la Generalitat. Bel va detallar que han fet una anàlisi exhaustiva de tots els edificis del barri, i que ara això els permetrà, amb el vistiplau de les comissions territorials d'Urbanisme i Patrimoni, declarar alguns immobles en runa i fer les primeres actuacions d'urgència. L'alcalde va recordar que hi ha cases i solars del barri de Sant Jaume que han esdevingut «veritables abocadors». A més, va dir que l'Ajuntament ja ha tapiat «carrers sencers» per evitar-hi l'accés de les persones, tenint en compte el risc d'ensorraments.

Escenari de la XIII Diada d'Amics dels Castells. El barri de Sant Jaume és als peus del castell de la Suda, entre la façana nord de la catedral i el barri de Remolins. El proper 3 de maig serà un dels escenaris de la XIII Diada d'Amics dels Castells i del Nucli Antic, que també visitaran el barri del Castell, el call de Remolins, la muralla del Célio i el castell de Tenasses. El barri de Sant Jaume té 1,5 hectàrees, i ja existia al segle XII. Ara hi viuen uns 200 veïns, ja que la majoria dels pisos estan buits. L'Ajuntament i l'Incasòl ja són propietaris d'una tercera part de les 110 edificacions del barri.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 25-04-2009 Pàgina 8

3 comentaris:

  1. Bé tant de bo ara vagi de debó. Sant Jaume ja ha estat noticia anteriorment, en proximitat d'eleccions, notícia fugaç. Que comencin els enderrocs ja (ei però no toqueu els banys àrabs redescoberts al 2005!) pq no ens podem permetre continuar així, donant l'espectacle. Jo ho veig així: un barri de Sant Jaume i el barri del Castell en solars vallats i nets ens ho podem permetre durant 10 anys si cal però com ara ni un dia més. I ja que estem com van les expropocions de les cases de davant la catedral?

    ResponElimina
  2. Llevó un labrador su yunta de bueyes al abrevadero.
    Caminaba por ahí cerca un lobo hambriento en busca de comida.

    Encontró el lobo el arado y empezó a lamer los bordes del yugo, y enseguida y sin darse cuenta terminó por meter su cabeza adentro. Agitándose como mejor podía para soltarse, arrastraba el arado a lo largo del surco.

    Al regresar el labrador, y viéndolo en esta actividad le dijo:

    -- ¡ Ah, lobo ladrón, que felicidad si fuera cierto que renunciaste a tu oficio y te has unido a trabajar honradamente la tierra !

    Moraleja:A veces, por casualidad o no, los malvados parecieran actuar bien, mas su naturaleza siempre los delata.

    Menys paripé de cara a la galeria i més actuacions visibles.

    ResponElimina
  3. Set grups d’ arquitectes es mortal de necessitat... pero allo de que un metge cura, dos maten, etc etc ....Imagineu el que pot passar...!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta