La Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, els ajuntaments del territori, entitats i organització cíviques i també alguns partits, com ERC, han organitzat tot un seguit d'actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. En primer lloc, avui dijous a les 19.00 hores es farà l'acte institucional de la Delegació del Govern, amb una conferència que tindrà lloc als Reials Col·legis de Tortosa. També avui al vespre, a partir de les 20.00 hores, es farà la marxa de torxes convocada per la Comissió de l'Onze de Setembre de les Terres de l'Ebre. La marxa sortirà del castell de la Suda fins al Mercat del Peix on hi haurà diversos parlaments i música popular. La lectura del manifest anirà a càrrec de Pere Pérez, secretari del comitè d'empresa d'Antaix, com representant els treballadors afectats per EROs. A més, també hi haurà la intervenció de joves amazics que des de fa anys viuen a les Terres de l'Ebre, i que se sumen als actes sumant la lluita del seu poble. Des del punt de vista musical, hi haurà les actuacions de Saragatona i del grup de música tradicional Naia (l'Horta).
D'altra banda, ja demà divendres, 11 de setembre, l'alcalde de Prat de Comte, Joan Josep Malràs, dictarà la conferència institucional que organitza l'Ajuntament de Tortosa. L'acte es farà al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Tortosa a les 12.30 hores. D'altra banda, a l'EMD de Jesús, la jove escriptora jesusenca Cinta Arasa i Carot, ex - presidenta de l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana, serà l’encarregada de pronunciar a les 11.00 hores la conferència institucional. En aquest sentit, la conferència portarà el títol Terres de l’Ebre: de nom de la novel·la a nom social. L’acte comptarà amb la interpretació dels Segadors a càrrec de la Banda de Música Manel Martines i Solà, i també amb un aperitiu per a tots els assistents.
També a Tortosa, l'agrupació local d'Esquerra ha organitzat una acte festiu i reivindicatiu a la plaça Alfons XII, a partir de les 19.30 hores. En aquest acte, obert a tots els ciutadans, i actuaran els Tornejants, un grup de ball antic vingut d' Alcúdia; a més, hi haurà una baldanada gratuïta i la despenjada d'estelada gegant, de 60 metres quadrats.
En el cas d'Amposta, l’Ajuntament i l’Àrea de Cultura i Festes també han organitzat tot un seguit d’actes per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. A les 9.30 hores, concentració a la plaça del Mercat, per sortir a les 10 hores cap a Montsianell, per pujar la senyera al cim. A les 19.00 hores, sortida des de la Plaça de l’Ajuntament, per portar la Senyera fins al Pont Penjant d’Amposta, acompanyats per la banda de música La Lira Ampostina. Mitja hora més tard, Cant dels segadors i lectura del Manifest, al Pont Penjant. A les 20.00 hores, ballada de sardanes, acompanyats per la Cobla Principal Rapitenca i la Colla Sardanista Dansaires del Penedès, a la plaça del Mercat. ERC d'Amposta ha anunciat que no assistirà a la lectura del Manifest, ja que no comparteix la decisió del govern de CiU de mantenir els noms de militars feixistes en alguns carrers de la ciutat. Els republicans ampostins també faran avui al vespre un acte propi, a partir de les 21.00 hores, amb una ofrena floral al Monument per les Llibertats.
Segueix llegint...
A Roquetes, a partir de les 12.00 hores, la secció local d'ERC tornarà a hissar l'estelada al cim més alt de les Terres de l'Ebre, a Caro, amb la intenció d'anar consolidant aquest acte simbòlic cada Diada. Hi parlaran el president de la secció local i l'alcalde de Roquetes. La música anirà a càrrec dels grallers, i al final es farà un esmorzar al restaurant dels Pous de la Neu.
L'Ajuntament de l'Ampolla ha programat per la Diada un mini concert a càrrec de la Cobla Ciutat de Reus (10.45 h.), una ballada de sardanes amb Dansaires del Penedès (11.00 h.), la hissada de la Senyera amb el Cant dels Segadors (12.00 h.), i una mini concert de cançó catalana a càrrec de la coral Amparo Llaó. Tots els actes tindran lloc a la plaça Manel Ferré.
L'Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha organitzat diferents actes per commemorar l’Onze de Setembre. D’una banda, tenen lloc els actes tradicionals com són, pel matí, la concentració d’autoritats a l’entrada de l’ajuntament i la posterior desfilada fins la Plaça Catalunya, per fer l’ofrena floral, l’homenatge i la hissada de bandera. Enguany, els encarregats d’hissar la bandera són els tres alcaldes que ha tingut la vila durant el període democràtic: Pere Margalef, Joan Font i Antonio Espuny, que també rebran un petit homenatge per la seua contribució a la consolidació de la democràcia, durant l’acte que s’ha introduït enguany i que també commemora els 30 anys d’ajuntaments democràtics. Altres activitats d’aquesta Diada a l'Ametlla de Mar són la jornada de portes obertes a les fortificacions de la Guerra Civil, de 5 de la tarda a les 8 del vespre, amb la possibilitat d’anar amb el trenet que realitza viatges des de l’Ajuntament cada mitja hora i, a la nit, el concert del cantautor local Miquel del Roig, a la Plaça Nova.
A l'Aldea, a partir de les 11.45 hores, hi haurà un petit concert de la banda musical Verge dels Prats. A les 12.15 hores, la hissada de la Senyera al Monument a la Segregació, amb l'Himne Nacional de Catalunya. Tot seguit, una ballada de sardanes a la plaça de l'Ajuntament, amb l'actuació de les colles sardanistes Dansaires del Penedès i de l'Aldea.
A Deltebre, l'Ajuntament ha organitzat actes institucionals, però també molts actes culturals i per a joves. Podeu consultar l'extens programa d'actes clicant aquí mateix.
A Móra d'Ebre, el programa d'actes és el següent:
DIJOUS 10 DE SETEMBRE DE 2009
A les 21 h, a l’avinguda Comarques Catalanes
MÓRA-TAPES 09
Combinat de tapes a 3 euros. Cuina de 9 Turú, Burgueño i Casal de Jubilats.
Sopar musical i festa gastronòmica de la Ribera d’Ebre.
Actuació de Xavier Planas i el seu saxo.
Organitza: Associació de Jubilats i Pensionistes
Amb el suport de l’Ajuntament de Móra d’Ebre
A les 23 h, a l’avinguda Comarques Catalanes
CANTADA D’HAVANERES amb el grup Canya Dolça.
Hi haurà rom cremat.
Organitza: Ajuntament de Móra d’Ebre
DIVENDRES 11 DE SETEMBRE DE 2009 - DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
A les 10 h, al passeig del Pont
XIII TROBADA DE PUNTAIRES
A les 12.15 h, lliurament de records a les puntaires.
Organitza: Associació de Dones de Móra d’Ebre
A les 11 h, a l’Ajuntament de Móra d’Ebre
CONCENTRACIÓ DE LES AUTORITATS I ENTITATS. Tot seguit, desfilada fins al Club Nàutic, amb la presència de les pubilles i els hereus 2009.
A les 11.30 h, a l’Estela per la Llibertat (davant del Club Nàutic)
OFRENA FLORAL i lectura del manifest de l’11 de setembre.
Enguany contarem amb l’actuació del Cor Aubadera. L’Ajuntament agraeix a totes les persones, entitats i col·lectius que participin en l’ofrena floral.
Organitza: Ajuntament de Móra d’Ebre
Col·labora: Club Nàutic de Móra d’Ebre
A les 12 h, al Pont de les Arcades
DESPLEGAMENT DE DUES SENYERES GEGANTS
Organitza: Agrupació Excursionista La Picossa
Col·labora: Creu Roja
A les 19 h (hora d’arribada prevista aproximada a l’embarcador de Móra d’Ebre)
VIII BAIXADA EN MULETA-PONTONA DE LA RIBERA D’EBRE
A les 17 h, sortida d’Ascó. Entrega de premis i fi de festa al Club Nàutic de Móra d’Ebre
Organitza: Club Nàutic de Móra d’Ebre
Col·laboren: Club Nàutic i de Rem Masos, Club Nàutic de Flix i Creu Roja
Patrocina: Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre
DISSABTE 12 DE SETEMBRE DE 2009
De les 9.30 a les 13 h i de 16 a 20 h, a La Llanterna Teatre Municipal
VII OBERT INTERNACIONAL D’ESCACS RIBERA D’EBRE - CENTRAL NUCLEAR D’ASCÓ
Més informació: www.escacsmora.com
Organitza: Club d’Escacs Móra d’Ebre
Amb el suport de l’Ajuntament de Móra d’Ebre
A les 10 h, a l’Aubadera
XXII FIRA DEL CAÇADOR DE MÓRA D’EBRE - CAZAFIR
Organitza: Caçadora de l’Ebre
A les 16 h, al Pavelló Municipal d’Esports
IV BTT DE L’EBRE “Camí de Sirga”
Dos recorreguts, 36 i 31 quilòmetres per camins, senders i trialeres.
Organitza: Penya Ciclista Ribera d’Ebre.
DIUMENGE 13 DE SETEMBRE DE 2009
A les 8.30 h, a l’Aubadera
XXII FIRA DEL CAÇADOR DE MÓRA D’EBRE - CAZAFIR
Organitza: Caçadora de l’Ebre
A Móra la Nova, els actes començaran avui al vespre amb la inauguració de l'exposició Objectiu Montsant. Tot seguit, al casal municipal, es farà la lectura del manifest de la Diada, a càrrec de la regidora de Cultura, Irene Carbó. Després, hi haurà un concert de música tradicional catalana, a càrrec de la Gran Orquestra Venus. Ja Divendres, 11 de setembre, el casal municipal tornarà a ser l'escenari (20.00 hores) d'una actuació de l'Esbart Sant Julià de l'Arboç del Penedès, amb l'espectacle Arrels noves de la Mediterrània.
A Ulldecona, i dins del programa de les Festes Quinquennals es farà un itinerari pels llocs més emblemàtics dels conflictes carlins del segle XIX al municipi. L'itinerari estarà comentat per Núria Sauch Cruz, i tindrà una durada de dues hores, a partir de les 10.30 hores del matí des de l'Oficina de Turisme Local.
A Alcanar, el programa d'actes inclou una ofrena floral al carrer Rafael de Casanova, a partir de les 12.00 hores del migdia. Ja a la tarda, hi haurà un torneig de guinyot a la plaça del centre cívic, organitzat pel Casal Aixumara. A les 20 hores, la projecció del documental La Nova Cançó, de Francesc Bellmunt, a la plaça Lluís Companys. A la mateixa hora, una cercavila dels Gegants i Dolçainers, des de la Plaça de l’Ajuntament fins al Centre Cívic. A les nou del vespre, un sopar popular al Centre Cívic, i tot seguit, les Correbirres, amb inici a la plaça Major. A la mitjanit, un correfoc del Grup de Diables “Fotem-li Foc”, i mitja hora més tard, un concert amb
La Màfia del Rock, Contracop i Disco-mòbil, també al Centre Cívic.
Els actes de Flix són els següents:
Dijous, 10 de setembre
Plaça Major, 20 h., Diada Nacional de Catalunya, PLANTADA de gegants i gegantons. Seguidament, CERCAVILA pels carrers del poble, encapçalats pels grallers de Maials
Av. Catalunya - Plaça de l'Església, 22 h., Diada Nacional de Catalunya, SOPAR POPULAR, cuinat pel Restaurant Guillén. Preu sopar: 7 euros. Venda de tiquets a les oficines municipals.
Divendres, 11 de setembre - Diada Nacional de Catalunya
Plaça de l'Església, a partir de les 11 h., PLANTADA de gegants i gegantons. A les 12 h., lectura del MANIFEST DE LA DIADA; a continuació, cant dels SEGADORS. Després, BALL DE GEGANTS, amenitzat pels grallers de Maials.
Plaça de l'Església, 21:30 h., BALLADA DE SARDANES
10 de setembre del 2009
24 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Em sembla que és un dels 11 de setembre, amb més actes de tota la història.
ResponEliminaSense anim de molestar, Això que he trobat es veritat, es intoxicació, esta fora de context? :
ResponElimina“Ahora oíd lo que se hace saber a todo el mundo: …que atendida la deplorable infelicidad de Barcelona en la cual hoy reside la libertad de todo el Principado y de toda España… se confía, que todos como verdaderos hijos de la patria, amantes de la libertad, acudirán a los lugares señalados, a fin de derramar gloriosamente su sangre y vida, por su rey, por su honor, por la patria y por la libertad de toda España”
(Rafel Casanova, manifest de l’11 de setembre del 1714 a les 3 de la tarda.)
“Señores, hijos y hermanos: hoy es el día que se han de acordar del valor y gloriosas acciones que en todos tiempos ha ejecutado nuestra nación. No diga la malicia o la envidia que no somos dignas de ser catalanes y hijos legítimos de nuestros mayores. Por nosotros y por la nación española peleamos. Hoy es el día de morir o vencer. Y no será la primera vez que con gloria inmortal fuera poblada de nuevo esta ciudad defendiendo su rey, la fe de su religión y sus privilegios“
(Rafael Casanova, discurs al regiment de la Coronela el 30/11/1713)
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'original en català (no normalitzat) esta aqui:
ResponEliminaGuerra de Successió Espanyola
Suposo que és cert, encara que em fastidia :-) De tota manera l'Espanya confederal pre-borbònica devia ser prou atractiva. I el nacionalisme català com a tal no va arribar fins al XIX, aixi que dificilment Casanova seria independentista tal com ho entenem avui dia.
Efectivament, Lluís. Cal llegir les paraules de Casanova tenint en compte el context històric. El que defensaven els catalans en la Guerra de Successió eren els seus furs nacionals, però també un rei per a la Corona Espanyola que els respectés. Penseu que estem parlant del 1714, 75 anys abans de la Revolució Francesa i dels valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat. Potser aquesta és l'errada més gran de celebrar la Diada Nacional de Catalunya celebrant l'Onze de Setembre. Posats a celebrar una derrota en què una Catalunya moderna i republicana, amb la Generalitat reinstaurada, va perdre el seu estatus polític, potser caldria commemorar la caiguda de Barcelona davant de les tropes feixistes, el 26 de gener del 1939.
ResponEliminaTens tota la raó Gustau.
ResponEliminaTan sols cal veure que van suposar els Decrets de Nova Planta per a les institucions i dret propi de Catalunya.
Els reis espanyols de la casa d'Austria van ser més respectuosos amb les institucions i furs catalans, i per això Catalunya va prendre part per aquesta casa real.
Cucafera, el que has fet és descontextualitzar les frases de Rafel Casanova.
Jo si vols, te contextualitzo una cosa: el Rei Juan Carles I d'Espanya va ser escollit per Francisco Franco com a Rei dels espanyols. Que et sembla això. Ns és bonic. Aquesta és la Espanya que defenses? La de l'hereu del dictador?
Perquè els nacionalismes i els Estat-nació tal com els entenem avui en dia, són obra política del segle XIX, tant en el cas del català, com de l'espanyol.
´Tan sols cal mirar un mapa de principis dels segle XIX per veure com es parla del Reino de las Españas.
I avui, amic Cucafera, tan sols ens volen fer parlar d'Espanya, que molts fills catalans (quina llàstima) sembla volen que sigui "una, grande y libre".
Constitució Espanyola de 1812 (fa menys de 200 anys).
ResponEliminaCAPÍTULO I: Del territorio de las Españas
Art. 10. El territorio español comprende en la Península con sus posesiones e islas adyacentes: Aragón, Asturias, Castilla la Vieja, Castilla la Nueva, Cataluña, Córdoba, Extremadura, Galicia, Granada, Jaén, León, Molina, Murcia, Navarra, Provincias Vascongadas, Sevilla y Valencia, las islas Baleares y las Canarias con las demás posesiones de África. En la América septentrional: Nueva España con la Nueva-Galicia y península de Yucatán, Guatemala, provincias internas de Oriente, provincias internas de Occidente, isla de Cuba con las dos Floridas, la parte española de la isla de Santo Domingo y la isla de Puerto Rico con las demás adyacentes a éstas y al continente en uno y otro mar. En la América meridional, la Nueva Granada, Venezuela, el Perú, Chile, provincias del Río de la Plata, y todas las islas adyacentes en el mar Pacífico y en el Atlántico. En el Asia, las islas Filipinas, y las que dependen de su gobierno.
La Cucafera s'ha vestit amb l'estanquera.
ResponEliminaLluis, dius que L'Espanya confederal pre-borbònica devia ser prou atractiva, , segurament. La mateixa atracció que per a molts te l'Espanya autonòmica, la promesa ( ara oblidada ) Espanya plural de Zapatero, la federal d'alguns, la confederal d'altres etc. Penso que mes enllà de situacions conjunturals de major o menor sintonia/simpatia amb Espanya i de qui governa ( a mi també em passa, però ); nomes em cal escoltar segons que o qui per a sentir-me el mes independentista de Catalunya.
ResponEliminaEl que no entenc es que de la mateixa manera que s'acudeix a la historia per a justificar els drets nacionals com podria ser la seva plena sobirania etc. si convé, altres fets de la mateixa historia els obviem o diem que s'han d'interpretar en el seu context. Fins i tot es fa esment de constitucions de fa 200 anys quan en tenim una de vigent aprovada majoritàriament, també a Catalunya, amb la qual per cert, El Rey, que sí és herència del dictador, va ser referendat implícitament.
Per altra part això de la historia i els historiadors es pitjor que els economistes, aquest expliquen mot be el que ha passat i perquè ( després ) i els historiadors no es posen d'acord ni en explicar ( després ) el que ha passat i sobre tot perquè.
Dons jo de tu faria mes cas als economistes ja que al cap i a la fi estem com estem per una qüestió de calers.
ResponEliminaAconsella'm tu, Mc Calan, aquí he de fer cas? A Castells, Salgado, Solbes, Montoro, Tamames, Más, Sanchez Llibre, Friedman, Galbraith? perquè clar, tots no diuen el mateix i tots son economistes..
ResponEliminaA partir d’ara nomes caldrà que facis cas de la teva butxaca...Amb això ja tindràs prou feina, dons al cap i a la fi ha estat un govern socialista qui ha anunciat una pujada d’impostos.
ResponEliminaLa macroecononomia nomes la apliquen els governs competents.
Ximo, Lluís, un comentari a les Espanyes possibles:
ResponEliminaUna central, una autonòmica, una federal i una confederal heu esmentat.
Mentrestant l'estat sigue regne ha de ser central, per la gràcia de Déu, però, pot tenir virregnats u autonomies (comtats grans, menuts...).
Si fos república podria ser estat federal (vaja, seria).
Per últim, si Catalunya fos independent, monàrquica o republicana, podria existir un estat confederal ibèric, de les espanyes o així..
No se com estaran les possibilitats...
Tinc la impressió que la pujada d'impostos t'afectara mes a tu que a mi, per sort teva, clar.
ResponEliminaA més de tabac i gasolina, sembla que pujara el Guisqui. El Mc Calan per suposat.
Efectivament, no cal ésser Friedmant per intuir que el meu consum de whisky baixarà, i si afegim un o dos puntets al IVA veuràs com el ja malmès consum intern encara tirarà menys, amb les conseqüències que això comporta. Es molt fàcil que aquestes mesures obtinguin els efectes contraris als desitjats, i encara podrem assistir a un degoteig de mes suspensions de pagaments i mes atur ...Ja no en parléssim del que comportarà els nous gravàmens de les rendes del capital...No hi ha res mes poruc que el diner... Pot ésser que s’obtinguin 15.000 milions via nous impostos, però la fuga de capitals pot ésser del triple.
ResponEliminaAixí dons, vigila la teva butxaca, que jo ja vigilo la meva...
El somni de la utopia socialista ha quedat en fallida de fa molt de temps, i la historia recent així ens ho ha demostrat. Per que hi hagi redistribució de la riquesa, primer ha d’haver riquesa i aquesta no s’ha aconsegueix d’un dia per l’altre.
ResponEliminaNo hem sabut aprofitar un bon cicle econòmic que ha estat a mes a mes avalat per uns fons estructurals i de cohesió de la UE i la Administració espanyola, avui per avui es una bombolla que com la immobiliària, esta a punt d’explotar. D’aquesta bombolla en parla molt poca gent, encara que tots sabem de la necessitat d’aprimar l’aparell administratiu que ara es refugi de una massa de treballadors de una qüestionable productivitat.
Si la nostra administració no es productiva, com pot assentar les bases a la resta de sectors econòmics per que ho siguin ?
El servir-se de la política es un fenomen propi de tots els països, però una nova Llei electoral faria d’amortidor en molts dels casos.
Ara som pobres, amb un dèficit publicat del 10% del PIB; estic segur que es mes; quan la Llei d’estabilització pressupostària es va fixar en el 3 %. El consum no tira, les exportacions tampoc i encara que la balança queda compensada per una baixada de les importacions , aquesta es menys negativa, però també el volum total d’intercanvis comercials esta pel terra.
El nou sistema impositiu anunciat pel president del Govern no presagia res de bo, dons com ja he dit abans es poden obtenir resultats contraris als desitjats. A sobre el president Sarkozy donant idees a Zapatero per l’aplicació d’un cànon ecològic per gravar els carburants pot convertir-se en el toc de gracia d’una economia ja malmesa.
No cal ésser un Friedman per afirmar que la riquesa d’un país es sempre anirà lligada a una activitat productiva competent, amb les mesures mediambientals, de capacitació i de I+D+I que calguin; no sigui que com pretenen alguns socialistes al final redistribuïm la pobresa...
Vols dir que de treballadors improductius no n'hi ha també a l'empresa privada. Perquè no n'hi ha en els antics monopolis estatals? I en la banca privada? I en qualsevol fàbrica?
ResponEliminaJa està bé de cascar-la sempre amb els treballadors públics, com si mestres, metges, infermeres, jutges, policíes i personal col.laborador es toques les pilotes a tota hora.
Mc Calan, els tres últims anys, l'Estat espanyol va tenir superàvit pressupostari, que alguns sembla ho van oblidar. I a més es va dotar la Seguretat Social amb fons de reserva. Per tant, alguna cosa es va fer.
Mira que jo sóc crític amb com s'està abordant al nostre país la crisi, sense un romb clar, però tampoc cal anar colpejant tot el que passa pel carrer.
Naturalment que hi ha treballadors improductius a tot arreu, ara be; l’exemple l’hauria de donar la mateixa administració redimensionant les seves funcions i no creant mes “xiringuitos” i càrregs que els ocupen. Tot això es DESPESA pura i dura i que agilitzant els processos es podria aconseguir una administració mes fluida i àgil, que facilites la relació amb l’administrat.
ResponEliminaSembla mentida que en el segle XXI i en plena aplicació de les noves tecnologies, no s’hagi generalitzat el seu us per qüestions que presencialment pots necessitar tot un mati. Suposo que no dic res de nou si afirmo que això també afecta a la productivitat.
Tu parles de copejar, però jo parlaria de conscienciar, dons el cop no el tinc que donar jo...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaEts un treballador productiu, Mc Calan?
ResponEliminaA La Marfanta, si.
ResponEliminaParlant de butxaca i diners, Mc Calan, tho dedico:
ResponEliminaAlgún dinero evita preocupaciones; mucho, las atrae. Confucio
La riqueza es como el agua salada; cuanto más se bebe, más sed da. Arthur Schopenhauer
Cuando se dice que el dinero no da la felicidad se alude, evidentemente, al de los demás.
Sacha Guitry
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.
George Bernard Shaw
El dinero no puede hacernos felices, pero es lo único que nos compensa de no serlo.
Jacinto Benavente
No gastes tu dinero antes de ganarlo.
Thomas Jefferson
El principal valor del dinero radica en que lo estimamos más de lo que vale.
Henry Louis Mencken
Nada existe más dulce que la miel. Excepto el dinero.
Benjamin Franklin
El dinero no sirve para comprar ni una sola necesidad espiritual.
Henry David Thoreau
Gracies per la dedicatòria...Unes dites molt sabies que tu mateix pots repetir al banc quan et reclamin la mensualitat de la hipoteca, o a la financera del cotxe quan estigui a punt de vèncer la quota, o quan hagis de comprar equipament i llibres al inici del curs escolar...etc etc.
ResponEliminaDe totes maneres gracies.
Aviat passarem de la crisi financera a la crisi del deute públic, (així no hi manera de fer progressos), i veurem com finançarem al Govern a base d’inflació...! Prepareu les butxaques que l’IPC anirà amuuuuunt!!!
ResponElimina