21 de setembre del 2009

Indignació a Tortosa pel comportament del club i els seguidors de la Gimnàstica Iberiana


L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha afirmat avui que ja ha fet arribar la seua queixa al president de la Federació Catalana de Futbol, pel comportament dels seguidors i d'alguns representants del club de la Gimnàstica Iberiana durant el partit d'ahir de Primera Catalana a l'estadi municipal tortosí. El CD Tortosa va aconseguir el seu primer punt de la temporada en empatar contra la Iberiana (1-1), però el més destacat del partit van ser, lamentablement, els incidents protagonitzats per un sector del públic. Segons han explicat alguns testimonis, els afeccionats de la Iberiana van escalfar els ànims en la segona part, sobretot a partir del gol de l'empat de l'equip visitant en temps afegit, i van provocar moments de tensió amb l'afició del Tortosa. Uns incidents que van requerir la intervenció de dues dotacions dels Mossos d'Esquadra. De fet, Lo Bloc del Tortosa explicava ahir que s'havia produït una "autèntica batalla campal a la tribuna", fins i tot amb "amenaces de mort". Els seguidors de la Iberiana haurien llançat algunes llaunes de beguda a la gespa, però no es van haver de lamentar danys personals greus. A més, els afeccionats forans també van increpar alguns membres de la premsa local. L'enfrontament entre els seguidors de les dues aficions va seguir després del partit en diverses pàgines d'internet, cosa que ha obligat l'administrador de Lo Bloc del Tortosa a esborrar alguns comentaris. D'altra banda, l'apunt curiós és que la Gimnàstica Iberiana té la seu social al número 39 del carrer Tortosa, a Barcelona.
 
+Més informació:
-Un punt amb incidents (El Punt)
-CD Tortosa 1 - G. Iberiana 1 (Lo Bloc del Tortosa)
-Web de la Gimnàstica Iberiana
-Web del CD Tortosa
 
Foto: El 9

10 comentaris:

  1. Tot i que una injustícia no justifica altres, els directius de la FCF ho tenen molt fàcil anant a un precedent recent i no cal que per aplicar la sanció se'n vagin molt allun als arxius. Que facin el mateix que van fer amb el Jesús Catalonia que li van tancar el camp el partit de tornada de la promoció d'ascens per uns fets que suposadament havien passat al camp de l'Aiguafreda. Pos ara el que cal, clar que s'ha de tenir pebrots, es tancar el camp de l'Iberiana.
    Ja fa massa temporades que patim aquest equip per aquestes terres ( Jesús, Roquetes i ara Tortosa ) També cal esperar la protesta idignada, ferma i radical del delegat territorial de la Federació, Sr. Del Pino.

    ResponElimina
  2. Exacte!! ahir per la Santa Creu se sentia lo mateix comentari!! però no sé per què, crec que no tancaran l'Eduard Aunós (pobre home!! si ara sapigués quin camp de futbol porta lo seu nom !!).
    Fa 5 anys!! 5 anys!! ja vaig descriure uns incidents que havien passat amb la Iberiana en altres camps de Catalunya!! 5 anys després tot continúa igual o pitjor!!

    http://semprecatalonia.blogspot.com/2005_09_25_archive.html

    Gustau, me penso que la seu social del club és al c/ Ulldecona tocant, això si, al carrer Tortosa (en plena Zona Franca). Però tampoc té més importància!!

    ResponElimina
  3. Krusty, just avui rellegia el teu article al vostre bloc, que recordava perfectament. D'altra banda, l'adreça del club del carrer Tortosa és la que donen al web de la Iberiana.

    ResponElimina
  4. No té més! abans estava al c/ Ulldecona. Potser han canviat la porta d'entrada de carrer ;)

    I el camp està al carrer Ascó!! per ser que no podem vore a les Terres de l'Ebre (que ells cataloguen de Valencianes i que diuen "NO sois catalanes"!) "menudes" coincidències!

    A vore si la Federació pren mesures. Des de tots los clubs se té la creència certa que tot això ho està permetent la Federació! Precisament esta setmana hi ha un judici per agressions racistes en un camp de futbol. Haurà de passar algo més gros per a pendre mesures!

    ResponElimina
  5. És un equip conflictiu, les categoríes inferiors van sofrir un infern al seu camp ja fa uns anys amb invasió de camp per part dels aficionats.

    ResponElimina
  6. Sé de bona tinta que es farà un informe que arribaà a l'executiva de la Federació Catalana de Futbol i que el màxim responsable dels incidents va ser el mateix secretari del club. Igual com ha passat amb Fabio Briatore també el tindrien que suspendre de per vida.

    ResponElimina
  7. Que no ho saben prou a la Federació qui son i com les gasten aquesta gent? El que s'ha de fer en lloc d'informes es, si mes no, amenaçar en dimitir els càrrecs de la federació al/del territori si no s'adopten mesures autènticament exemplaritzants.
    Avui mateix s'ha celebrat a Barcelona un judici per fets semblants que van estar agreujats per haver-hi connotacions racistes i demanaven 6 anys de presó per als acusats.

    ResponElimina
  8. El CD Tortosa ha emès el següent comunicat de premsa:

    La Junta Directiva del C.D. Tortosa en relació als lamentables incidents ocorreguts el diumenge dia 20 en el transcurs del partit contra la Gimnàstica Iberiana, vol manifestar el seu rebuig a les acciones violentes que es van produir i que són alienes completament al nostre club.


    Restem a disposició de les decisions que la Federació Catalana de futbol pugui adoptar al respecte.


    Ara més que mai volem deixar constància de la cohesió i la unitat de tota la Junta en una temporada que acaba de començar i que representa a més la culminació de la celebració del Centenari.


    Moltes gràcies.




    Directiva C.D. Tortosa

    ResponElimina
  9. Molt escue't i massa submissió amagada, com si hagués passat a un altre camp.
    En resum: Lamenten, no son culpables i estan a les ordres de la Federació.
    No m'agrada, poca contundència.
    No m'estranya que s'ens en foten a la cara.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta