18 de novembre del 2009

Tortosa presenta el Festast, una fira dedicada al sector de l'alimentació, la restauració i el consum


Si ahir vam haver de criticar que la presentació del programa de la setena edició del Cucafera Folk no es fes amb prou temps ni mitjans per garantir una correcta difusió del certamen, avui cal felicitar l'Ajuntament de Tortosa perquè ha presentat una nova fira amb molts de mesos per davant. De fet, ni més ni menys que amb quatre mesos d'antel·lació, un temps més que suficient per donar a conèixer el certmamen i atraure l'interès dels expositors. Així, el regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, va donar a conèixer ahir la que serà la gran novetat de Fira de Tortosa per al 2010. Es tracta de Festast, la Fira Alimentària per al Consumidor, un nou certamen firal dedicat al sector de l'alimentació i del consum que vol ser l'aparador per excel·lència dels aliments, productors, elaboradors i restauradors de les Terres de l'Ebre, sense renunciar a presentar l'oferta d'altres territoris. Al maig del 2008, vam proposar des d'aquest bloc que la nova fira en preparació es podria dir Ebretast, i per tant no vam errar gaire el tret... La impressió impressió és que el Festast no només és una fira fonamental per reivindicar i promocionar els productes de Tortosa i les Terres de l'Ebre, sinó que té molts dels ingredients per ser un èxit segur.

Forés va presentar ahir cartell de la nova fira i els principals detalls del certamen, després de recordar que es tracta d'una iniciativa que entronca amb la voluntat de l'equip de govern municipal, de crear noves fires durant aquest mandat per tal de reforçar el teixit econòmic de la ciutat i exercir de dinamitzador del territori. "Festast és una fira que té molt de recorregut perquè es basa en un sector productiu molt important a casa nostra", va assenyalar el regidor. El comitè organitzador de la nova fira Festast, que tindrà lloc entre els dies 11 i 14 de març del 2010 al pavelló de Remolins, són  l'Associació Plat i Got, les escoles de cuina Via Magna i de l'IES Joaquim Bau, així com els impulsors de l'antiga Mostra de Vins i Caves, la Cambra de Comerç, l'Idece, la Diputació de Tarragona, Prodeca i la Generalitat, entre d'altres. Forés també va detallar que l'Ajuntament porta dos anys treballant en la gestació del nou certamen, i que la fira tindrà un caràcter anual, dirigida al públic en general, però també als professionals del sector. De fet, al marge de la presentació i degustació de productes, en el marc de la fira es faran diferents activitats formatives, com tallers de cuina i sessions de tast de vins.

+Més informació:
-Tortosa ampliarà el calendari firal amb una mostra alimentària el 2010 (El Punt)
-L'Ajuntament organitza Festast, una nova fira alimentària de gran format adreçada al consumidor (Ajuntament de Tortosa)





9 comentaris:

  1. Aixo vol dir,que les paradetes de menjar,tipus "Meson Conejo,les ficaran dins del pavello firal? Per que si no,no comprenc el tema de la fira,tant mal esta la cosa sr. Fores?

    ResponElimina
  2. pos a mi, pinta bé ... tema menjar i beure sempre va bé, crisi o no crisi, que la vida son 4 dies ...
    m'ho apunto a la agenda!

    ResponElimina
  3. ei, que la bicicleta necessita "gasolina" ...

    ResponElimina
  4. Sols la bici? Jo tenia una,i com saps me la van robar,vaig guanyar lo Tour de France...en sonnis.

    ResponElimina
  5. pero si no recordo malament, vas tornar a trobar la bici, no?

    haure de enxufar el Ares, que els anys no perdonen ...

    ResponElimina
  6. Si es clar,vaig correr mil i una aventura,em va agradar molt visitar El Alamo,encara que mel imaginaba mes gran,sembla ara que recordo el Castell de S. Jordi,de L'Ametlla,oi que si?

    ResponElimina
  7. Acabo de mirar l'ARES i si que esta,te la deixaria,pero...sabries masa

    ResponElimina
  8. don't worry, ja me la baixaré ... xeic, a dormir que demà Gustau voldrà opinions fresques.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta