17 de novembre del 2009

[Microcosmos] El Cucafera Folk ja ha passat


El Cucafera Folk ja ha passat i alguns encara no ho saben. La Colla Jove de Dolçainers de Tortosa va organitzar el passat cap de setmana, amb la col·laboració de l'Ajuntament, la setena edició de la mostra de folklore popular, amb importants novetats en el programa. La primera, la presentació en societat del drac Lo Carrau, recuperat per al bestiari festiu de la ciutat 25 després que fos construït per l'Ordre de la Cucafera. Però també ha estat important el trasllat de bona part dels actes a les places renovades de Barcelona, entre el mercat municipal i l'antic mercat del peix, i de l'Absis, darrera de la catedral. De fet, tot i les estretors econòmiques, el programa del Cucafera Folk ha estat tan atractiu com sempre. El problema és que costava molt de trobar, ja que tant els cartells com els programes de mà es van començar a repartir a mitjans de la setmana passada.


Al contrari que d'altres anys, l'Ajuntament no va fer cap presentació del Cucafera Folk, i la mostra tampoc apareixia ni al web municipal ni al butlletí electrònic de Tortosa. Només era possible trobar alguna referència a l'agenda cultural. A més, el fet que els actes principals no tinguessen lloc a la plaça d'Espanya, com era habitual els altres anys, va despistar una mica el públic. Vam trobar molta gent que preguntava quina festa era dissabte, a Tortosa, quan veien passar un grup de grallers, o durant la ballada de sardanes de dissabte al matí. Només 10 dies després de presentar el projecte de la Casa dels Gegants que ha de quedar instal·lada a la llotja del parc, la sensació que ens queda és que Tortosa ha descuidat la promoció d'un certamen que també reivindica i difon la cultura i el patrimoni popular i tradicional de la ciutat.





1 comentari:

  1. en aixo tens rao, jo em vaig enterar el divendres per la tarde quan ja havia fet plans per fer un altre cosa el dissabte; una pena perque l'any passat als xiquets , i a mi, ens va agradar molt.

    a banda d'aquest acte en concret, crec que la promocio/publicitat de coses que es fan aqui es podria millorar en general, especialment amb les possibilitats que avui en dia exiseteixen.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta