10 de juny del 2010

Mig miler d'alumnes de les Terres de l'Ebre afronten els exàmens de la nova selectivitat

Mig miler d'alumnes van començar ahir a les Terres de l'Ebre les provés d'accés a la universitat, que duraran fins divendres. En aquest sentit, l'institut de l'Ebre de Tortosa, junt amb l'institut Joaquim Bau i l'edifici Betània del campus de la URV, va ser una de les tres seus en què es feien els exàmens del nou model de selectivitat. En concret, ahir hi havia un total de 168 alumnes del mateix institut de l'Ebre, i del Sagrada Família (Tortosa), Les Planes (Santa Bàrbara), Sales i Ferré (Ulldecona), Montsià (Amposta), Sòl de Riu (Alcanar), Flix i Blanca d'Anjou (El Perelló). En la primera jornada no es va produir cap incident remarcable, al marge d'algun alumne que s'havia deixat a casa el full de matrícula, un dels documents necessaris per poder fer els exàmens. Aquest contratemps es va poder solventar amb les còpies dels fulls que portaven els professors. Miquel Àngel Llorenç, professor de l'institut Montsià d'Amposta, va explicar que els seus alumnes van trobar "força assequible" l'examen de castellà. En canvi, van veure com un problema l'excés de temps entre examen i examen. "Un descans des de les 10.30 hores fins a les 11.15 hores és massa temps, i el mateix passarà entre l'examen de català i la prova d'anglès, perquè el dia se'ls farà massa llarg", va explicar. De fet, la majoria dels alumnes van poder fer l'examen de castellà en poc més d'una hora.

ENTREVISTES ALS ALUMNES:

«Ara compta més el nivell de comprensió»
«Els exàmens de castellà i de català han estat més fàcils que les proves d'anys anteriors», afirma Xavier Pérez, natural de la Torre de l'Espanyol. Alumne de l'institut de Flix, voldria estudiar física. Ha optat per fer també els exàmens de física i de matemàtiques, amb l'objectiu de pujar nota, «per si de cas», tot i que la nota de tall està al voltant del cinc. «El nou model és més assequible, ja que donen més importància al nostre nivell de comprensió i a l'expressió escrita», argumenta.

«El canvi de model permet tenir més nota»
Pep Pallarés és un dels alumnes de l'institut Montsià que ahir van fer els primers exàmens de la selectivitat a l'institut de l'Ebre de Tortosa. La seua intenció és estudiar magisteri i, per poder garantir-se una bona nota, també farà els exàmens de química i biologia. «Crec que els exàmens de castellà i de català m'han anat molt bé, tot i que el de català l'he trobat una mica més difícil», assenyala. «Penso que el canvi de model és millor, perquè et permet traure més nota», hi afegeix.

«La prova de castellà era més fàcil que la de català»
Nàdia Martí és una alumna de l'institut Montsià d'Amposta que vol estudiar criminologia. Segons explica, la prova de castellà ha estat «molt fàcil», fins i tot «més fàcil que l'examen de català». Confessa que ha hagut d'estudiar poc: «Vaig començar ahir.» Per mirar de pujar nota, només farà l'examen de dibuix tècnic. Nàdia Martí creu que els canvis introduïts en el model i l'estructura de la selectivitat són bons, però també veu la part negativa, ja que pujaran les notes de tall.

«Faré tots els exàmens per poder pujar nota»
Joan Regolf vol entrar a magisteri, i és un dels alumnes de l'institut Montsià d'Amposta que ha decidit fer tots els exàmens de la selectivitat, per poder tenir millor nota. En concret, a part de les proves de català, castellà i anglès, també ha volgut fer les proves de filosofia, ciències de la terra, matemàtiques, biologia i química. De fet, veu bé els canvis en el model. «Els dos primers exàmens no han estat gaire difícils. Sobretot ha estat fàcil, prou bé, la prova de castellà», comenta.

«El nou model valora més la maduresa»
«Han estat més fàcils del que m'esperava, sobretot l'examen de català», explica la rapitenca Georgina Matamoros, alumna de l'institut Sagrada Família de Tortosa. És de les primeres d'acabar la prova de català. La seua intenció és poder estudiar comerç internacional. Per pujar nota, també farà els exàmens de geografia i matemàtiques aplicades a les ciències socials. «El millor del nou model de selectivitat és que les preguntes serveixen per valorar més la teua maduresa», diu.

El tema a El Punt:
La nova selectivitat arrenca amb més comprensió lectora i menys gramàtica

1 comentari:

  1. Encara no entenc perquè ens ho volen ficar cada cop més fàcil als estudiants... No tindríen que complicar-nos la vida per treure de nosaltres el millor i per a que aquesta societat tan acomodada s'esforçi d'una vegada?

    Jo hem vaig examinar de 6 assignatures sense opció de pujar nota. Ara solsament s'examinarán de 4 assignatures poden presentar-se per muntar nota un parell de vegades...aixo és un caxondeo!

    Perquè no imitem el mòdel francès, alemnay o italià que consisteix en una prova general de batxillerat per obtindre el títol? Amb l'actual model de les PAU no es pot saber els coneixements reals dels alumnes. Crec que fa falta una profunda revisió de l'educació en aquest Estat, sense culpar a ningú i a tots alhora d'aquesta situació, començant per nosaltres, els estudiants.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta