15 de setembre del 2010

Cultura reacciona per l'enderroc de les Camposines i demana explicacions a l'Incasòl

El director dels serveis territorials de Cultura, Xavier Vega, ha demanat explicacions a l'Incasòl per la demolició de dos dels tres edificis de la Venta de Camposines, a la Fatarella. Segons llegim avui a El Punt, Vega ha enviat una carta al director de l'Incasòl en què li demana explicacions per una actuació que es va dur a terme sense informar en cap moment el Departament de Cultura, tot i que es tractava d'unes construccions ja documentades al segle XVI. "És cert que els dos edificis no tenien cap mena de protecció, però la seua importància històrica és indiscutible", ha manifestat. Fins aquest moment, Cultura i l'Incasòl havien actuat plegats a l'hora de desenvolupar el nou polígon industrial, ja que la cruïlla de les Camposines va ser un enclavament molt important durant la Batalla de l'Ebre.

Fa un mes, l'associació Lo Riu, dedicada a l'estudi del patrimoni arqueològic i històric de les Terres de l'Ebre, va haver de denunciar públicament el cas, tot fent una crida per salvar l'edifici que havia sobreviscut a la demolició. Per al proper dissabte, 18 de setembre, Lo Riu i l'Institut Ramon Muntaner han organitzat una visita guiada al conjunt històric de les Camposines, en què també es donarà a conèixer l'ermita templera de Sant Bartomeu, els molins fariners hidràulics del riu Sec i les trinxeres de la Batalla de l'Ebre. El lloc de trobada per iniciar la sortida és davant del casal de la Fatarella, a l'avinguda Catalunya, a partir de les 9.00 hores. La inscripció a l'activitat és gratuïta (als telèfons 646925114 i 639991749), però cal portar aigua, esmorzar i calçat esportiu.


Més informació:
-Indignació a Cultura per l'enderroc de dues de les ventes de Camposines
-Atemptat contra el patrimoni històric de la Terra Alta

Foto: Associació Lo Riu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta