11 de juny del 2011

Il·lusió dels comerciants del nucli antic per si Zara arriba a Tortosa



Els veïns i els comerciants del nucli antic de Tortosa han rebut amb il·lusió la notícia sobre la possible instal·lació d’una botiga de Zara a l’antiga Casa Grego. Canal 21 Ebre va avançar aquest dijous que el grup Inditex està estudiant la possibilitat de rehabilitar aquest edifici de la plaça de la Cinta per obrir-hi una botiga, al costat del portal del Romeu i de la porta de l’Olivera de la catedral.

Zara té altres opcions a la ciutat, però l’Ajuntament voldria atraure la inversió del grup Inditex al nucli antic, per recuperar la seua vitalitat comercial. En aquest sentit, el portaveu de l’Associació de Comerciants del Nucli Antic, Àngel Barceló, ha destacat la importància que tindria per al comerç tortosí l’arribada de Zara.

Per la seua banda, l’Ajuntament està facilitant els contactes entre els responsables de Zara i la fundació privada que és la propietària de la Casa Grego. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha declinat fer declaracions sobre el tema, seguint la seua política de no valorar l’arribada de noves empreses fins que les operacions no estan tancades del tot. Però a l’associació de comerciants ja eren coneixedors de les gestions de l’alcalde per atraure una gran inversió per a la Casa Grego.

El portaveu de l’Associació de Comerciants del Nucli Antic també ha assenyalat que la Casa Grego reuneix totes les condicions dels edificis que busca i rehabilita Zara per obrir les seues botigues.

A més, Àngel Barceló considera que la inversió del grup Inditex servirà perquè el comerç tradicional de Tortosa torne a fixar-se en el nucli històric. De la mateixa manera, el portaveu dels comerciants ha recordat que el carrer de la Rosa i els voltants de la catedral van ser el primer eix comercial de Tortosa.

Finalment, Barceló ha explicat que l’Ajuntament i els comerciants del nucli antic ja estaven elaborant una base de dades amb els locals disponibles. D’aquesta manera, serà més fàcil posar en contacte els propietaris dels locals amb els empresaris que vulguen obrir nous negocis al nucli històric.

17 comentaris:

  1. No vull ser "aguafiestas" però de moment només m'ho prendria com una possibilitat i no donaria massa "bombo y platillo" a vore si al final mos foten un poal de aigua gelada, ja que no és la primera vegada que se diu de ficar un Zara a Tortosa...bueno si primer vé lo Decathlon i después lo Zara pos benvingut sigue...però que lo casc antic no se quede només en un Zara, que hi ha molta faena a fer, i parlant de tot, si se fica al final que se'n farà de la resta de pisos de Casa Grego?

    ResponElimina
  2. Ja, ja, ja ... La Serp de l'estiu, abans d'hora, ja ha tret lo nas.
    No hi ha cap sucursal de Zara en ciutats de menys de 80000 habitants.
    S'haurien de sumar Tortosa, Amposta, Deltebre, La Ràpita, Gandesa I les dues Mores. I al preu que està el gasoil, millor per Internet.
    A més si comptes que les més pijes no hi aniran per vulgar...tu mateix.
    I ja sabem que els primers sis mesos tots tenen bula. Després, qui renunciarà al comerç familiar i d'interessos mutus? Naiden.
    Au, tota la classe política ballant per una p... tenda de roba
    Com quan el golf, l'acereria, lo parc temàtic, la fàbrica de samarretes o la urbanització del grup Salamanca, Fadesa, etc,etc ....
    Mucho morro para tan poco hueso.

    ResponElimina
  3. Vols dir que no eren llensols? Les samarretes estava on es va posar la SAMO, que ara... ni SAMO ni samarretes, per cert.

    ResponElimina
  4. Em referia a la de Deltebre...
    Jo, la veritat, veuria més adient un hotel, com tenien previst.
    L'un ens portaria les avançades de més clients de tota mena. Dinamitzaria el centre, que igual tindria la possibilitat de posar més botiguetes per abastir el turisme. Feines i compres als productors locals. Projecció de la ciutat.
    El Zara's group, portaria gènere fabricat a Barcelona, La Corunya o etc.
    Trauria els seus rèdits i se'ls emportaria lluny, New York, Bratislava o Moscou, per seguir expandint-se. Total, res de fomentar la producció local. Únic benefici, llocs de treball, els mateixos que l'hotel, i lloguer o compra del local, imposts per a l'ajuntament i l'estat, com l'hotel. No dinamitzaria el turisme ja que seria un públic local que ens coneix fins al monyo.
    És evident també la manca d'establiments hotelers al territori.
    Senyors Grego i Mayor, com és que no s'animen a invertir en la seua ciutat?
    No dic res ja si es restituís el Balneari Porcar. En lo de moda que estan i estaran..... El casc antic prendria un autèntica carta de naturalesa pròpia.
    Fixe-vos en Ca'n Quimet de l'aldea .... inverteix a Xerta i en munta un de 5 estrelles amb cuiners de categoria.
    Tot un encert!
    O no creiem que el turisme de proximitat i qualitat anirà substituint el de platja i Sol, com ja ho està fent?

    ResponElimina
  5. Hem passat dels texans de 10 € ( d'una altra entrada ) als restaurants de 5 estrelles. Pos ja en donen ja de rendiment al territori.....10 dinars diaris. I que consti que no hi estic en contra. Però no sé a que bé demonitzar tant el ZARA i les inversions de fora.

    ResponElimina
  6. Un centre comercial d’aquestes característiques no s’improvisa d’avui per dema, pero esta clar que sempre hi ha d’haver algú que tingui fe en la seva inversió i tiri endavant el seu projecte. Val a dir que la zona en qüestió ja havia estat el seu dia una zona comercial (pastisseria, “sombrerería”, canvi de cromos i novel•les, matalassos, somiers i coixins, fins i tot les oficines comercials de FECSA).
    Els diumenges pel mati, desprès de la missa de dotze els pares em compraven un xut de crema a la pastisseria en qüestió ( ara no em ve el nom) i que amb una mica de sort em durava fins el carrer Bisbe Aznar.
    El que a mi em sorprèn que aquí a Tortosa sempre fem Pasqua abans de Rams, i les filtracions a pesar de ésser d’una ínfima garantia, sempre ens ha fet veure projectes i futuribles que quasi mai es tradueixen en fets concrets.
    Per suposat que jo me’n alegraria que això fora així, dons sempre he dit que el futur del casc antic esta en mans de les marques d’un cert prestigi, que de ben segur seria un vertader revulsiu a un comerç local una mica despistat en els temps que corren, i com factor dinamitzador d’una societat que ha de sortir menys a la “muntanya” i mes al carrer.

    ResponElimina
  7. Crec que el Zara seria una bona inversió per la ciutat tortosina, però no té que ser l'únic projecte, a Tortosa falten moltes coses pot ser abans que el Zara... Pot ser sí que l'idea d'un hotel és molt millor que una botiga de roba, però abans de fer un hotel hem de fer coses turístiques per traure profit a l'hotel! Una vegada el turisme creixi a Tortosa, hotels, botigues...

    El que necessita Tortosa, com a propostes també podria ser un cine, és molt trist no tenir-ne cap!

    ResponElimina
  8. I que torni la Filmoteca de Catalunya. Que vam perdre gràcies a un empresari aficionat que ha anat afonant tot allò que tocava.
    També en se de cinema.... però, això interessa poc a la nostra ciutat.
    El vídeo i Internet han matat l'estel del cinema.
    Coses de turisme David en tenim moltes. Tresors autèntics. I que podem trobar a cada passejada que fem.
    Algun dia igual tinc la sort d'ensenyar-te'n unes quants, i tu a mi, clar està. Diferents ulls veuen diferents detalls. (perogrullada al canto ;-)

    ResponElimina
  9. Home ja sé que de turisme n'hi ha molt, però crec que la gent no ho sap valorà lo bo que tenim a Tortosa, i sí el cine crec que fa falta per a la gent aficionada, però duraria poc en tancar...

    ResponElimina
  10. També son opinions.
    Jo crec que tornar a programar fons de la Filmoteca Nacional de Catalunya podria funcionar si no és fa amb pretensions.
    Tant a escoles, com a instituts, com a tothom, ens aniria bé una cultura cinematogràfica, ara mediatitzada per les grans companyies i els rèdits de guixeta.
    No és això, consumim però sense saber que és un travelling o valorar l'entorn de cada film. Les músiques, la fotografia artística, les innovacions, etc.
    I el consumim a mans plenes.
    No cal una sala gran. Cal qualitat i cultura. I en tenim tan poca!
    Vam perdre un tresor, però el podem retrobar. Lluny del comercial i apropant-nos als mestre i referents mundials. Les còpies les tenim a casa, el pressupost minso. La qualitat assegurada.
    Fins jo, amb ajudes que se que tinc, podria dirigir un projecte d'aquest caire. Però, també em sentiria satisfet de no ser més que un gaudidor més.
    Tants cicles a programar, tantes pel·lícules que no hem vist ni comentat, que el que veiem per TV o els cinemes comercials empal·lidiria de vergonya.
    Dieu-me fanàtic del bon cinema, no m'ofendré.

    ResponElimina
  11. Ho poso aquí, no sabria on més posar-ho.
    La Via Augusta, bloc prou conegut, ha restringit els seus comentaris a la "minoria excelsa". Els de peu, a banda de les omissions usuals, ja ni contem.
    Xaic! que t'aprofite!
    Nanit! I au!
    Ara esmelegat mano!

    ResponElimina
  12. Pues és lo que dic, a mi m'agradaria però crec que la gent no hi aniria, tu sas quant val una entrada al cinema, dons 6,80€, vaig anar ahir al cinema i costa això, per cert el Castor no la recomano, es bona però una mica pesadeta:)
    Bueno el que dia em sembla vergonyos això, al final tindran que anar la gent rica al cine.

    Ah i lo de la Via Augusta no sabia ni el que era, però em sembla també molt malament, el resttringir les opinions de la gent de a peu!
    Tot i que ara mateix hi he entrat, i crec, no se segur que sí que es poden escriure comentaris, el que diu que està restringit a membres de l'equip. Perifèric, crec que no ho he entès això, de bon rollo, que de vegades lo escrit s'interpreta mal, però explicam-ho siusplau (si vols)

    ResponElimina
  13. Primer el cinema.
    Lo dels preus aquests és un exagero brutal.
    Clar. les "estrenes" paguen un plus i, com ja sabem, una gran part son infumables.
    Abans, i parlo d'anys, els films arribaven més tard. Mesos i tot, o anys. Però els preus, relativament, eren més baixos.
    Poso un exemple: Cinema Coliseum, any 1968, Baix: 12 Pts, Amfiteatre: 4,50, Galliner 3,50.
    A les Filmoteques els preus son molt més baixos, amb abonaments per cicles o temporades. Ja que el material o no te copyrigth o el te molt baix.
    També les multisales han fet que els preus pugen degut als baixos aforaments de les sales. També baixen les despeses de guixeta i acomodadors. De 12 llocs a 2, i ben just,(en el cas de sis sales)
    Per això, en pelicules d'estiu, ja en re-estrena, els ajuntaments poden projectar-les amb uns preus mòdics.

    Els membres de l'equip solen ser els que poden fer quelcom a un bloc assignant-li les funcions l'administrador del bloc. Diguem-ne que la colla d'amics, co-editors, etc.
    Normalment els blocs dels polítics poden tenir supervisió de comentaris, com els dels diaris. Però solen deixar que la gent opine, a no ser que te'n vagis de la bola, segons l'administrador.

    Ufa! Acaben parlant de qualsevol cosa... a mi ja em va bé, però també puja la la valoració de l'entrada, no sent tant fidel al seu títol.

    ResponElimina
  14. Pues sí, però per molt que sigui una estrena no tindria que valer aquest preus.
    Però una Filmoteca, no sé si seria molt de gust per a la gent, crec, i per aixo parlo tot el rato de cinema, que a la gent els interessa les estrenes, la Filmoteca no dic que estigui malament però ja dic que contariem pocs els que aniriem, jo sí, tu crec que també, els altres no sé!

    Val, parlant del tema de la Via Augusta, ok, gràcies per explicar-m'ho.

    I si en tots els articles de molts de comentaris poques vegades tenen relació amb el títol, a mi mentrestant hi hagi algo que comentar, perfecte, però si vols parlar del ZARA, parlem del ZARA!

    ResponElimina
  15. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  16. He escrit un comentari que m'ha paregut ser enviat i ara no el veig

    ResponElimina
  17. Pues sí, però per molt que sigui una estrena no tindria que valer aquest preus.
    Però una Filmoteca, no sé si seria molt de gust per a la gent, crec, i per aixo parlo tot el rato de cinema, que a la gent els interessa les estrenes, la Filmoteca no dic que estigui malament però ja dic que contariem pocs els que aniriem, jo sí, tu crec que també, els altres no sé!

    Val, parlant del tema de la Via Augusta, ok, gràcies per explicar-m'ho.

    I si en tots els articles de molts de comentaris poques vegades tenen relació amb el títol, a mi mentrestant hi hagi algo que comentar, perfecte, però si vols parlar del ZARA, parlem del ZARA!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta