29 de juny del 2011

Salut reestructura l’atenció primària a l’Ebre per estalviar quatre milions


El Departament de Salut ha donat a conèixer aquest dimecres el pla de reestructuració de l’atenció primària a les Terres de l’Ebre, que entrarà en vigor el proper 1 de juliol. L’objectiu del pla és estalviar uns quatre milions d’euros en el pressupost de l’atenció primària a l’Ebre, que en total és de 39 milions anuals. La principal novetat és que s’elimina l’equip del CAP de Sant Jaume d’Enveja durant les nits i els caps de setmana, quan les urgències s’atendran des de Deltebre. El director dels serveis territorials de Salut, Albert Gómez, ha afirmat que aquests petits canvis en l’atenció continuada són necessaris i assumibles.

Finalment, el CAP del Temple de Tortosa mantindrà el servei d’urgències a les nits, amb dos equips de metge amb infermer, que es podrà reforçar amb un metge resident alguns dies. Salut havia estudiat tancar el CAP del Temple a les nits i derivar les urgències nocturnes a l’hospital Verge de la Cinta o a la clínica de l’Aliança. Però els problemes d’accés a l’hospital i la costum dels usuaris d’anar a l’ambulatori han motivat que finalment s’haja optat per mantenir les urgències al CAP del Temple. Tanmateix, el CAP del Temple haurà d’atendre les urgències nocturnes del CAP de Xerta, de dilluns a dijous. Això suposa que el CAP del Temple atendrà també els pacients de Xerta, Aldover, Benifallet i Paüls. Gómez ha explicat que això ha estat possible gràcies a la bona predisposició del personal del CAP, com també ha confirmat un dels representants sindicals, Òscar Molina.

Al CAP de Xerta es mantindrà l’atenció continuada la nit dels divendres i els caps de setmana. També al Baix Ebre, hi haurà canvis en el CAP de l’Aldea, on a partir de les dotze de la nit les urgències seran ateses pel metge i un infermer amb un vehicle d’atenció medicalitzada. En el cas de l’Ametlla de Mar, es manté l’equip mèdic actual i el servei municipal d’ambulàncies quedarà integrat i coordinat amb els números d’emergència 112-061.

D’altra banda, a la Ribera d’Ebre, el CAP de Flix passarà a tenir un equip localitzat, per fer visites a domicili per les poblacions del nord de la Ribera d’Ebre. Salut també manté, de moment, els ajustos que havia fet el govern tripartit a l’àrea bàsica de Móra d’Ebre i Móra la Nova. Al Montsià, al marge del tancament del CAP de Sant Jaume d’Enveja a les nits, Salut redueix un infermer del CAP de Santa Bàrbara. A la Sénia també es passarà a tenir localitzat l’equip de guàrdia. A la Terra Alta, han reduït un equip d’atenció continuada a la comarca. Així, hi haurà un metge i dos infermers al CAP de Gandesa, i una unitat de suport vital bàsic més un metge a Horta de Sant Joan. Finalment, durant la nit, Batea mantindrà una ambulància amb dos sanitaris.

Imatge: Canal 21 Ebre

2 comentaris:

  1. Sr. Gomez: Quants euros els hi costa al contribuent el concert amb la clínica L'Aliança?
    Anuals.
    I a quan surt cada atenció?
    Pot fer una comparativa amb el Hospital?
    No li surt més a compte a l'Hospital, Verge de la Cinta clar, aprofitar els recursos existents que concertar-ne uns de nous?
    Tenen els resultats de les enquestes de satisfacció dels usuaris de l'Aliança?
    Quants metges que abans estaven a sistema pública l'han deixat per integrar-se en la concertada de l'Aliança? Compaginant així assistència concertada i privada exclusivament?
    Espero que com a gestor públic respongui aquestes preguntes públiques.

    ResponElimina
  2. Abulafia; a la teva primera pregunta s’hauria de contestar incloent les operacions de fimosi ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta