5 d’octubre del 2011

Deltebre clama per la retallada de les subvencions a les escoles bressol

L’Ajuntament haurà d’aportar 20.000 euros a l’escola bressol L’Hortet, després que Educació haja reduït la subvenció · 

El regidor de Cultura, Educació i Comunicació de Deltebre, Joan Alginet, ha lamentat aquest dimecres que l’Ajuntament s’ha trobat amb un problema econòmic sobrevingut, arran de la decisió del Departament d’Ensenyament de retallar les subvencions a les llars d’infants del país. La subvenció que el govern donava als ajuntaments per cada alumne era de 1.800 euros, però ara passarà a ser de 1.600 euros, i això ha provocat un problema greu a l’Ajuntament de Deltebre, ja que la seua escola bressol té un centenar de xiquets i xiquetes matriculats. En números rodons, això són 20.000 euros que l’Ajuntament de Deltebre haurà de trobar per costejar l’escola bressol L’Hortet, ja que difícilment aquest sobrecost pot anar a parar sobre les famílies o l’empresa concessionària.

Alginet ha estat el convidat d’avui del programa Primera Columna, l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre. El regidor d’Educació ha remarcat que aquesta situació ha provocat un cert neguit i malestar en les famílies, moltes de les quals ja estan fent un esforç perquè els seus fills i filles puguen anar a la llar d’infants. Alginet ha afegit que l’Ajuntament no tindrà més remei que assumir el sobrecost, tot i que no ho tenia previst, i ha lamentat la falta d’informació dispensada des de la conselleria i els serveis territorials d’Ensenyament.

L’escola bressol L’Hortet de Deltebre va entrar en funcionament al febrer del 2010, amb un centenar d’alumnes inscrits. El centre està gestionat per l’empresa L’Onada Bressol, i és una de les més grans de Catalunya, amb un total de 259 places. La construcció de la llar d’infants de Deltebre va tenir un pressupost d’1,4 milions d’euros.

1 comentari:

  1. Estic segur que Deltebre te mes motius per la seva indignaciÓ, PERO EL POBLE ES SOBIRÁ..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta