9 de gener del 2012

ERC de la Ribera d'Ebre celebra 'la victòria de la societat civil' contra l'MTC

L'ecutiva comarcal d’ERC a la Ribera d’Ebre es va reunir el passat 3 de gener a Móra la Nova per valorar la decisió del Consell de Ministres d’emplaçar el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Villar de Cañas (Conca). Així, el portaveu d’ERC al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i regidor de Flix, Francesc Barbero, ha valorat positivament la decisió presa pel Consell de Ministres, i ha afirmat que “és motiu per congratular-se, sense cap mena de dubte".

D’altra banda, l’alcalde de Rasquera i expresident del consell riberenc, Bernat Pellisa, creu que, a partir d’ara, "s’obre un període per a la diversificació econòmica de veritat". “Podrem començar a treballar des del consens amb la resta de formacions polítiques i amb la societat, per posar les bases d’un model econòmic de futur, amb el qual, sense deixar de banda la indústria i els serveis, sectors com l’agrícola, l’agroindustrial o el turístic tenen més possibilitats de reeixir”, ha afirmat Pellisa.

En la mateixa línia, Pellisa ha afirmat també que “queda enrere un període d’imposició com ha estat el procés del cementiri nuclear, que va arrencar pel pacte entre CiU i PSC a l’Ajuntament d’Ascó, que no comptava amb el suport del territori, ni de cap institució, en aquests dos anys en què s’ha demorat la decisió”.

Amb tot, l’executiva d’ERC a la Ribera d’Ebre es manté "alerta", ja que els propers anys els reactors nuclears d’Ascó arribaran al final de la seua vida útil. "Sense la llosa del cementiri nuclear, cal que treballem, ara que encara hi som a temps, per aconseguir un model de desenvolupament alternatiu, que generi llocs de treball i en pro de la diversificació de l’economia i no per seguir en el monocultiu nuclear", han afegit els republicans riberencs. Així, ERC ha recordat que les desenes de milions d'euros que han arribat a Ascó i als municipis de les àrees nuclears "no s'han invertit degudament" per lluitar contra el monocultiu nuclear.

Segons Josep Maria Sàez, president comarcal d’ERC a la Ribera d’Ebre, “cal començar a treballar en una nova oportunitat, i cal fer-ho d’una manera diferent, ja que massa vegades els recursos que s’haurien hagut de destinar a la diversificació han estat utilitzats per generar un estat d’opinió favorable al model nuclear, renunciant a qualsevol alternativa”. Finalment, Sàez ha recordat també que “allò què no volem per nosaltres no ho volem per a Villar de Cañas ni per a enlloc, però cal valorar que la Ribera d’Ebre ja ha estat prou solidària amb el sector energètic català i estatal, i ara mereixem un futur diferent”.

Imatge Lo carrer del riu

9 comentaris:

  1. Bueno, crec que a qui hauriem de felicitar és als jerifaltes peperos que els ha convingut enxufar lo cementeri a Cospedalandia...algun xanxullo deuen tenir...al menos n'hem sortit beneficiats, menos merda que ja n¡hi ha prou!!però no crec que s'hagi aturat perquè mos ham mogut, siguem d'ERC o no...

    ResponElimina
  2. Mica a mica fa forat, Saberut!!

    ResponElimina
  3. La societat civil d'Ascò qui és, la que està en contra del cementeri o la que a les passades eleccions de 2011 va votar pràcticament igual que el 2007 ?.
    Els dos partits que governen ( i governaven ) favorables al cemintiri: Ciu 3 vot menys i Psc 40 més.
    Només constato, i pregunto.

    ResponElimina
  4. L'explicació Cucafera és senzilla, els que voten representants de les Centrals Nuclears son uns incivils. Sabent que PSOE i CiU son pro-nuclears, jo ho faria extensiu a la resta de votants d'aquests partits.
    Pa per avui, fam per demà, si arribem a existir.
    Au, ja podeu lapidar-me!
    I enterrar-me al Racó de la Pubilla, amb la resta de minerals radioactius. Ressuscitaré com a zombi i seguiré donant la tabarra.

    ResponElimina
  5. Serà senzilla, però jo no l'entès.
    Ah, tu no lapides una mica també ?

    ResponElimina
  6. Torna a llegir la primera frase, Cucafera.
    Per a més referències Isabel i Fernando.
    Jo no lapido (era una figura però), jo pico o burxo.
    Un de tot sol que ha de lapidar? Lo gat? Com explicava Poe al seu conte.

    ResponElimina
  7. A mi, amb picar i burxar....que ho vaig inventar. Quan dius que et lapiden, és una "figura", i quan t'ho dic jo ?. I quan dius "incivils" també és una figura, o un joc de paraules per lo de la societat civil, a què sí ?

    ResponElimina
  8. Si la civilització és ser pro-nuclear... incivils=civils.
    Però, com tota realitat és múltiple i única alhora, no hauria d'haver discussió.
    Sort que no tots son "civils" ni "guardes", seria tot molt monòton, com monòton és l'uniformat.
    Si estirant del fil estan Obama i Putin ....
    M'imagino la meva ànima uniforme. Però uniforme a que?
    Ara si ho has entès Cucafera?
    "O no me he explicado bien?
    "Usted que quiere saber? De donde vengo, de donde soy o donde nací?"
    "Pues nací en Tortosa."
    "Le parece bien?"
    Si em permeteu, de pas, "Nuclears? No Gràcies!"
    Que ja ve de lluny, comptat el poc temps que portem.

    ResponElimina
  9. escoltat este mati a Catalunya Radio ( Salvador Cardus ): " potser quan siguem independents, ja pagarem 60.000 € diaris a Espanya per que se'ns emportin els residus, si això és una visió de futur ? " ( Més o menys literalment )

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta