18 de juliol del 2012

Els sindicats aprofiten la Festa del Renaixement per denunciar les 'retallades' de PP i CiU

TORTOSA (Baix Ebre).- Els sindicats UGT, Comissions Obres i USOC de les Terres de l’Ebre han anunciat aquest dimarts que tornaran a sortir de nou al carrer, per mostrar el seu desacord amb les retallades que va aprovar la setmana passada el govern de Mariano Rajoy. En el cas de Tortosa, la concentració tindrà lloc a les sis i mitja de la tarda a la plaça Barcelona, al costat del mercat municipal. En realitat, la protesta de Tortosa serà una hora abans que a la resta de ciutats del pais, ja que els sindicats no han volgut coincidir ni solapar-se amb la inauguració de la XVII Festa del Renaixement. Amb tot, els sindicats han volgut denunciar, amb ironia, que les retallades del govern de l’Estat faran retrocedir els ciutadans als drets socials i laborals del segle XVI.

Així, el cartell de la protesta, que té el suport d'altres col·lectius socials de les Terres de l'Ebre, és una paròdia del cartell de la Festa del Renaixement de l'any passat, en què les cares dels personatges han estat substituïdes pels rostres de diversos polítics del PP i CiU, com ara Mariano Rajoy, Esperanza Aguirre, Artur Mas, Felip Puig i Irene Rigau, entre d'altres.

14 comentaris:

  1. L'any passat també ho van fer amb els dirigents socialistes? Aquests estàn rebotats perquè se'ls hi acaba la vida subvencionada i perquè 3.000 liberats sindicals han de tornar a treballar.

    ResponElimina
  2. També molts polítics s'haurien de ficar a treballar, però estos no amollen la mamella.
    Jo crec que lo lema està encertadíssim, i si no passa res de nou, allí estaré.

    ResponElimina
  3. Gutijaume, sovint ens sols informar que estàs estudiant, que t'estàs preparant, pos bé, no calen tants d'estudis per ser una mica més respectuós i mesurar les paraules. No pots dir "3.000 liberats sindicals han de tornar a treballar" en tot cas digues han de tornar a la seua ocupació anterior.
    Ja n'hi ha prou .
    Per altra part, si vols comparar les retallades de l'any passat amb les d'ara, pos fes-ho, tu mateix.

    ResponElimina
  4. A mi em manquen moltes cares, o caretos!
    Ni m'agrada el cartell, ni m'agrada el lema.

    ResponElimina
  5. És curiós el que es veu en aquests país; tothom pot dir que tenim uns polítics que no fan més que mamar de la mamella, que no serveixen per res, que s’aprofiten de la ciutadania, que són uns vagos etc. Però no és pot dir res dels alliberats sindicals?

    Ho torno a repetir, 3.000 alliberats hauran de tornar a treballar. Se’ls hi ha acabat el xollo. Me pots dir quina feina feien mentre els seus companys es deixaven el llom?

    ResponElimina
  6. Mira Gutijaume, que els polítics son ineptes no es diu únicament a este empobrit estat que tenim que suportar.

    Lo disen los juzagos,
    lo disen en Europa,
    hasta en oseanía
    Mi amol, ya tú sabeh!
    Y el gasta gasta
    nos lleva aquí
    Uno, los despidos
    Dos, los recortes
    Tres, la miseria
    Gasta, gasta, gasta,
    gasta, gasta, gasta.
    y el tanto por siento
    me lo yebo yo!

    Ya ho cantava Chikilikuatre en la intimitat.
    Ya tu sabeh!

    ResponElimina
  7. A les eleccions, no dieu tan clarament quin és lo vostre pla, fer lo que feu después quan esteu al poder, és de faxes.

    ResponElimina
  8. Pauper, La discrepància amb el lema deu ser que penses que ens volen portar al segle XIX.

    Insisteixo Gutijaume no cal estudiar tant per dir el que dius. Mai em sentiràs criticar genèricament als polítics ( n'hi ha alguns amb molt poca vergonya, cert ) tampoc et posaré als altars als alliberats sindicals ( n'hi ha alguns de molt poca vergonya, cert ). Però d'aquí a sentenciar-los a tots...Els teus amics del PP creus que fan tornar al seu lloc de treball original als alliberats per que no treballaven com a alliberats o perquè volen retallar i, d'acord amb la ideologia ( i pressions de la ultradreta mediàtica espanyola ) ara eliminaran un percentatge d'alliberats ? . Els alliberats de la patronal, tampoc treballaven ? Dona-te'n compte home, sempre contra la poca roba. Però clar com heu acabat amb la negociació col·lectiva. Ja només us falta acabar amb el jutjat de lo social, ja posats......
    I torno: t'agradarà o no, convindrà o no a la teva ideologia la existència d'alliberats, però dir que CAP treballava és un insult. Per cert, estos alliberats tornaran a la funció pública, i continuaran cobrant com cobraven.

    ResponElimina
  9. A tu et pareix normal que 300.000 persones desenvolupin funcions sindicals com a alliberats? No és una qüestió ideològica, és simplement que el nombre de alliberats s’adapti al que estrictament marca la llei.
    Aquests “treballadors improductius” estan alliberats (legalment) d’anar al seu treball i dediquen estes hores a una altra activitat; la representació sindical és a dir: treballar per al sindicat (anar a mítings, llegir el diari, fer el cafè, manifestar-se entre d’altres tasques).

    Un alliberat sindical “X” entra a “treballar” a les 8’00am i acaba a les 15’00pm cobrant el mateix sou que la resta de companys. Me pots explicar quina tasca fa durant aquestes hores? Perquè està alliberat de treballar...

    ResponElimina
  10. El què s’hauria de preguntar la gent és perquè no hi ha cap dirigent socialista parodiat en aquest cartell.

    ResponElimina
  11. Per una vegada estic d'acord amb Gutijaume.
    Falta algun socialista al cartell . Potser només un o dos, ja que ara els protagonistes han de ser amb tot mereixement els que manen a dia d'avui i que estan treballant amb gran dedicació al desmantellament del sector públic (PP i CiU).

    ResponElimina
  12. Jotabé, que t'he de dir?
    A hores d'ara continuen passant coses que no fan confiar amb els polítics.
    Compte, jo no dubto de les persones, afirmo que aquest sistema en el que vivim te la naturalesa de corrupte.
    El problema potser que encara hem d'inventar-ne un que ens doni prou confiança.
    Tal vegada podem seguir jugant a fer proves.
    O seguir votant per por.

    ResponElimina
  13. Ja t'has tornat a equivocar. 300.000 ?
    De tot el demés, ja ho deixo estar. Per a què ?

    ResponElimina
  14. Gutijaume, te lo digo con el máximo respeto: Eres un inconsciente. De unos años a esta parte, y no niego que han dado motivos, los sindicatos han sido atacados y deprestigiados de forma constante por un amplio sector de la sociedad. Y es innegable que entre los afiliados, liberados y fundamentalmente en las cúpulas se han producido abusos graves y se ha obrado en clave de subvención. Pero no debemos olvidar que desde la dictadura franquista, han jugado un papel fundamental en la consecución de derechos laborales. Sin ellos, ahora mismo los trabajadores no tendríamos un estatuto que nos defendiese ante la explotación neoliberal. Y tengo que decirte que he salido a manifestarme en más de una ocasión contra lo que he considerado traición a su ideario original, como la reforma de las pensiones o los penúltimos convenios laborales, pero no podemos cegarnos ante estos errores históricos, si no que debemos exigirles una renovación y un paso adelante, firme en la defensa de nuestros derechos. Los liberados trabajan para regular el sistema, denunciar atropellos, negociar condiciones dignas y mantener los derechos por los que lucharon mis padres y tus abuelos.
    Perdona por lo de inconsciente, pero lo pienso así: nos guste o no son, junto con los movimientos sociales (sin capacidad de negociación legal con la patronal) el único medio que tenemos los trabajadores para evitar volver al más puro esclavismo.
    Y no niego -es más, estoy de acuerdo en algunas de tus denuncias- que se han desmadrado mucho los casos de corrupción sindical los últimos años. Y por eso pienso que es imprescindible una renovación.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta