7 de setembre del 2012

Tortosa desmunta l'antic pont del tren de l'avinguda de la Generalitat enmig d'una gran expectació


TORTOSA (Baix Ebre).- Era com un queixal corcat al centre de la ciutat i ja és història. Tortosa ha vist aquest divendres al matí com una grau de grans dimensions retirava l'antic pont del tren que travessava l'avinguda de la Generalitat. L'operació ha durat poc més de quatre hores i ha obligat a tallar completament el trànsit, i durant bona part del matí desenes de persones han volgut ser testimonis del desmantellament d'una infraestructura que ha estat lligada a la ciutat des de l'arribada del ferrocarril a Tortosa, l'any 1867. La retirada de l'actual pont blau ha deixat pas a una imatge inèdita de l'avinguda de la Generalitat, una vegada alliberada d'aquesta barrera física. En aquest sentit, l'alcalde havia demanat a l'ens Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) la retirada d'aquest pont, ja que la seua falta de manteniment, des que la línia va quedar en desús l'any 1996, havia comportat un important deteriorament que podia acabar suposant un risc per als vianants.




"Estem davant d'un canvi visual de primer ordre, que millora la imatge i l'estètica de la ciutat", ha afirmat l'alcalde, qui ha seguit des del primer moment els treballs de retirada del viaducte. Bel ha afegit que l'Ajuntament retirarà properament la pilastra que feia de suport al pont, i que ara queda en una illa enmig de la via. Més endavant, l'avinguda de la Generalitat s'haurà de recrèixer i el talús que queda al carrer Comandant Anguera desapareixerà, per donar lloc a una ampliació de l'accés al parc municipal, amb l'objectiu que el parc puga guanyar "una entrada més gran i més digna".

D'altra banda, la setmana que ve serà el torn del tram del pont del ferrocarril que travessa l'avinguda Lleida. La retirada d'aquesta estructura està vinculada, en aquest cas, a les obres de prolongació de la via verda d'una banda a l'altra del riu a través del pont del tren. El desmantellament es farà els dies 12 i 13 de setembre, i també obligarà a restringir la circulació de vehicles en aquell àmbit.

1 comentari:

  1. T'he agafat la foto per fe run comentari al meu blog:
    http://jmtibau.blogspot.com.es/2012/09/abans-hi-passaven-trens-abans.html

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta