5 de gener del 2013

Ensenyament recorrerà la interlocutòria del TSJC sobre l'escolarització en castellà per sis famílies

BARCELONA.- La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat aquest divendres que el seu departament recorrerà la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que reconeix el dret d'escolaritzar amb el castellà com a llengua vehicular als fills de sis famílies. Rigau ha assegurat que amb aquest tràmit, queda sense efecte la mesura cautelar que imposa la decisió dels jutges i, per tant, el departament considera que queda sense efecte fins que hi hagi una resolució. A més, la consellera veu desproporcionat que es dictaminin mesures cautelars i nega que hi hagi "cap risc, en absolut, de dany irreparable" pels nens. Rigau hi veu motius més polítics que pedagògics i educatius darrere de la demanda dels pares.

Les accions seran immediates. Abans de cinc dies, Ensenyament haurà recorregut la interlocutòria. Així ho ha explicat Irene Rigau, que a més ha explicat que ho farà "tant pel dret que se pressuposa a rebre un ensenyament d'acord amb el percentatge que demana una família, com també perquè comporti danys irreparables en els fills la no aplicació del que demana la família". "No hi ha motiu per pensar que no aplicar el que es demana pot provocar danys irreparables, perquè és un model de 30 anys d'antiguitat i que precisament el nivell de coneixement del català i el castellà no està, en absolut, perjudicat", ha detallat Rigau.

I és que el departament té molt clar que el primer que cal fer és presentar el recurs. Tant és així, que Rigau considera que "el vot particular d'un dels magistrats deixa ben clar que es considera desequilibrat aplicar mesures cautelars". "No hi ha dany ni risc de dany. I nosaltres ho podrem demostrar, no té cap sentit", ha sentenciat la consellera. A més, Rigau ha assegurat que, com a qualsevol "procediment normal", fins que "no s'han esgotat totes les vies del recorregut jurídic, no s'aplica la darrera sentència". És per això que Ensenyament interpreta que amb la sola presentació del recurs, la mesura cauteral queda suspesa.

En valorar la interlocutòria, Rigau ha recordat que el contingut "en el fons és el mateix" que altres dictàmens semblants. "És un més dels procediments oberts per atendre a casos personals, però nosaltres tenim ben regulat el sistema lingüístic a l'ensenyament".

De fet, darrere de les demandes de les sis famílies, Rigau hi veu motius que van més enllà dels educatius. "Dóna la casualitat que alguns d'aquests casos estan a centres amb coneixement de castellà i català en posicions més altres de Catalunya en les proves externes", ha dit, utilitzant aquest argument per reforçar que "estem davant d'una altra qüestió, amb un caràcter més polític que pedagògic".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta