11 de febrer del 2013

Iniciativa-Entesa per Tortosa proposa la formació d'una gran alternativa a CiU per a les eleccions del 2015

TORTOSA (Baix Ebre).- El nou president d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, David Jarque, ha afirmat aquest dilluns que la formació ecosocialista té la voluntat de propiciar la creació d’una alternativa política al model de ciutat de l’actual govern de CiU, amb la vista posada en les eleccions municipals del 2015. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Jarque ha explicat que durant l’últim any han seguit reunint-se amb entitats, associacions i plataformes ciutadanes, i que l’objectiu d’Iniciativa és vertebrar un moviment electoral amb gent diversa, per fer un projecte que puga abastar el conjunt de la ciutadania. De fet, Jarque ha recordat que la llista electoral d’Iniciativa-Entesa per Tortosa per a les eleccions del 2011 va incloure un 50% de persones independents.

En qualsevol cas, Jarque ha deixat clar que l’actual portaveu a l’Ajuntament, Jordi Jordan, serà el candidat d’Iniciativa-Entesa per Tortosa. Segons el nou president local, això serà perquè ell vol ser el candidat a l’alcaldia i també perquè el partit vol que així siga. Amb tot, el president d’Iniciativa-Entesa per Tortosa ha reconegut que això també dependrà de les negociacions per construir una candidatura que puga ser l’alternativa a CiU. De fet, Jarque no s’ha referit a possibles converses amb el PSC o Esquerra. Així, ha insistit que la possible creació de la coalició electoral per un altre model de ciutat ha de preveure la participació de gent de dretes i d’esquerres.

Jarque ha assenyalat en què Iniciativa-Entesa per Tortosa vol que la ciutadania puga escollir un altre model de gestió diferent al de CiU, encara que Ferran Bel es plantege no repetir com a cap de llista de la federació nacionalista. Segons el president d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, el municipi encara no té un pla estratègic, i la ciutat continua sense rumb. En aquest sentit, Jarque ha posat l’exemple del nou complex d’aigües, amb les obres aturades després de les eleccions municipals del 2011. Així, ha reclamat al govern de CiU que reconega que el projecte de les noves piscines no pot tirar endavant, i que l’Ajuntament face un complex d’aigües que el municipi puga assumir i també mantenir. En la mateixa línia, el president d’Iniciativa-Entesa per Tortosa ha assenyalat que l’Ajuntament no té una política clara quant a la rehabilitació dels habitatges als barris del nucli antic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta