17 de juny del 2013

Bel apel·la a la Reserva de la Biosfera per reclamar un altre cabal ecològic a Arias Cañete



TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha confirmat aquest dilluns el que ja havia apuntat el conseller Santi Vila fa uns 10 dies al Parlament, amb motiu d'una pregunta de la diputada tortosina de CiU, Meritxell Roigé. És a dir, que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha rebutjat totes les al·legacions presentades pel Govern en contra de la proposta de cabals per al tram final del riu, en el marc de l'esborrany de nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre. Bel també va explicar que aquest dimarts té previst preguntar pel tema al Senat, i que reclamarà "diàleg" al ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete. És a dir, perquè els criteris per definir el cabal ambiental del curs baix de l'Ebre siguen "científics" i no "polítics", com s'havia compromès Cañete amb l'anterior titular del Departament de Territori i Sosteniblitat, Lluís Recoder. En cas contrari, segons Bel, el govern de la Generalitat es podria plantejar una denúncia del cas davant de la Unió Europea per l'incompliment dels preceptes de la Directiva Marc de l'Aigua.

Bel té previst aquest dimarts a la tarda preguntar a Arias Cañete sobre la qüestió del cabal ambiental com el "penúltim intent" per obtenir resposta positiva a les esmenes presentades. L'alcalde de Tortosa i senador de CiU per Tarragona ha reconegut que la negativa "esgota el diàleg" amb la CHE, i que traspassa aquesta responsabilitat directament al govern espanyol. En aquest sentit, la interpel·lació al ministre es dirigirà a conèixer el "criteri" que utilitzarà Madrid per acabar aprovant el cabal, que considera "polític" i no científic.

També ha advertit que, atesa la dimensió europea de la qüestió davant la necessitat que aquest règim hídric compleixi els preceptes de la Directiva Marc de l'Aigua, no descarta "traslladar la qüestió" a la Unió Europea si, finalment, el diàleg no dóna resultat."Ara som Reserva de la Biosfera, i el Ministeri ha de ser molt més sensible amb la fixació del cabal que arriba al Delta", ha assegurat Bel, per qui la qüestió podria tenir un tractament molt diferent "si Catalunya tingués capacitat de decisió pròpia" i no dins de la comissió de vuit comunitats autònomes. "El ministre ha de vetllar tant per aquest tram com per la resta", ha conclòs Bel.

Via ACN
Imatge CiU

1 comentari:

  1. Nos van tirar la maledicció i encara dura!
    Bel, no n'hi ha prou en al·legacions. Ja saps, sabem, que caldrà molt més!
    Si tens fils, a moure'ls. És lo moment de que et guanyes lo que se t'ha donat!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta