17 de juny del 2013

CatalunyaCaixa ofereix vuit pisos de lloguer social a Tortosa

TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la directora de zona de CatalunyaCaixa, Eva Moralejo, han signat aquest dilluns al migdia un acord de col·laboració perquè l’entitat financera puga cedir a l’Ajuntament una cartera d’habitatges socials, amb preus de lloguer molt per sota del preu de mercat. En aquest sentit, el consistori podrà oferir els pisos a famílies tortosines que, per raons econòmiques, no poden accedir lliurement al mercat. Segons s’ha explicat, CatalunyaCaixa preveu oferir inicialment l'arrendament a vuit famílies, però manté el conveni obert per ampliar-lo progressivament. L’entitat inclou aquest conveni en el pla de col·laboració iniciat amb diversos ajuntaments d’arreu de Catalunya, mitjançant el qual cedeix pisos de la seua cartera per a les famílies més afectades per la crisi. Per la seua banda, Bel ha destacat la importància d’aquest tipus d’accions, i ha explicat els requeriments necessaris per acollir-se al programa.

Les persones interessades es poden dirigir a l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Tortosa o bé a la regidoria d'Acció Social. Per tant, es prioritzaran, en primer terme, parelles amb fills menors, pensionistes i joves que es vulguen independitzar, tots ells amb una renda mensual mínima superior a 426 euros. El conveni s'inicia amb la possibilitat d'allotjar fins a vuit famílies, i queda obert per ampliar el nombre d'immobles emmarcats en aquest acord. Tots ells compleixen amb els requisits quant a qualitat, ubicació i serveis, compten amb una superfície entre 50 i 80 metres quadrats, i un preu de lloguer assequible, que oscil·larà entre els 150 i els 250 euros mensuals, segons la tipologia i ubicació.

L'Ajuntament es compromet a fer d’intermediari entre l’entitat i les famílies necessitades que no disposin de cap altre habitatge a la ciutat. La renda del lloguer no podrà superar en cap cas el 30 per cent dels recursos mensuals de cada família. CatalunyaCaixa inclou aquest acord en el pla de col·laboracions que ha encetat amb diverses localitats, mitjançant el qual cedeix una cartera de pisos als seus Ajuntaments perquè aquests gestionen el lloguer a les famílies més necessitades.

Imatge Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta