17 de juny del 2013

L'alcalde d'Amposta prioritza la residència i la reforma de la plaça de l’Ajuntament



AMPOSTA (Montsià).- L’alcalde d’Amposta, el convergent Manel Ferré, ha fet aquest dilluns un balanç força positiu de la primera part del mandat a la capital del Montsià, tot i que ha advertit que l’escenari econòmic ha estat molt limitat per la retallada en els recursos i subvencions que havien d’arribar d’altres administracions. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Ferré ha afirmat que els dos darrers anys han estat positius des d’un punt de vista dels nous projectes, equipaments i infraestructures, així com per la posada en marxa de noves iniciatives. En aquest sentit, l’alcalde d’Amposta ha volgut destacar la finalització de la urbanització dels Eucaliptus, la millora del subministrament elèctric al polígon de l’Oriola, i l’acabament de la segona fase de l’escola d’art, amb l’aulari que serà ocupat per l’Escola Universitària de Salut i Esports (EUSES). A banda, Ferré ha volgut remarcar les millores en alguns carrers i en les instal·lacions esportives.

A més, per a la resta del mandat, l’alcalde ha confirmat que el consistori espera poder reactivar les inversions a partir del 2014, amb la construcció de la nova residència per a la gent gran i la reurbanització de diversos carrers, a més de la reforma de la plaça de l’Ajuntament o el trasllat d’Amposta Ràdio a les caselles exteriors del mercat.

Quant a la residència per a la gent gran, Ferré ha lamentat la “poca memòria” del grup municipal d’Esquerra, ja que el projecte va ser aprovat amb el suport dels republicans, l’any 2010, per part del patronat de la Fundació de Serveis Socials del Montsià. L’alcalde ha afegit que la inversió de mig milió d’euros en la construcció de l’únic mur que s’ha aixecat en el solar forma part d’un projecte estratègic per a Amposta, però que en els darrers dos anys s’ha aturat el projecte de reparcel·lació dels terrenys. Segons Ferré, ara l’Ajuntament està renegociant amb els propietaris una possible solució per adquirir la finca, i per això ha acusat el grup d’Esquerra de posar “pals a les rodes” del projecte.

En aquest sentit, l’alcalde d’Amposta ha lamentat que els grups de l’oposició hagen endurit aquest mandat el seu discurs, tot aprofitant les dificultats econòmiques que travessen els ajuntaments. De fet, Ferré ha afirmat que ha trobat a faltar un tarannà més constructiu en l’oposició. Així, també ha acusat els republicans de voler apropiar-se de l’autoria del projecte per traslladar Amposta Ràdio a dependències municipals. L’alcalde ha insistit en què cal que tots els partits remin en la mateixa direcció en temes de ciutat, i ha contraposat l’actitud “erosionadora” del grup d’Esquerra amb la campanya en positiu del grup del PSC en favor del comerç local.

Finalment, Ferré ha afirmat que altres reptes pendents per a la ciutat d’Amposta són la construcció del nou centre d’atenció primària (CAP) i el projecte de l’estació d’autobusos, que ja té el compromís del conseller de Territori i Sosteniblitat, Santi Vila.

L’adéu de Carrefour a Amposta és definitiu 

L’alcalde d’Amposta ha aprofitat el seu pas per Primera Columna per explicar la decisió de la multinacional Carrefour de rescindir completament la seua relació amb els propietaris del centre comercial Futuro Ciudad. Segons Ferré, el tema podria acabar als jutjats, mentre que la propietat de Futuro Ciudad Amposta està en contacte amb d’altres operadors, per intentar atraure noves empreses que puguen explotar les instal·lacions que Carrefour ara ha deixat lliures. De la mateixa manera, Ferré ha volgut deixat clar que els propietaris de Futuro Ciudad Amposta han resolt molts dels suposats incompliments que Carrefour havia al·legat per anunciar la seua marxa de la capital del Montsià, només dos anys després de l’obertura de la seua gran superfície comercial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta