6 de juny del 2013

L’arròs Illa de Riu rep un Superior Taste Award i ara vol utilitzar la marca Reserva de la Biosfera



SANT JAUME D'ENVEJA / L'ALDEA .- La marca Reserva de la Biosfera pot beneficiar clarament el sector de l’arròs del Delta. Així ho veu l’empresari arrosser Joan Trias, de la Societat Agrícola de Transformació (SAT) El Pantar, una empresa dedicada a la producció i comercialització d’arròs d’alta qualitat, sota la marca Illa de Riu. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Trias ha remarcat que al delta de l’Ebre s’està produint amb un arròs de primera qualitat, amb unes mesures agroambientals molt exigents que no existeixen en altres llocs del món. Per tant, l’atorgament de la Reserva de la Biosfera per part de la Unesco pot suposar un “plus de qualitat” que els productors arrossaires del Delta han de saber aprofitar.

Precisament, l’arròs Illa de Riu acaba de rebre un important reconeixement internacional, el premi Superior Taste Award 2013 atorgat per l’International Taste & Quality Institute (ITQI), una organització independent formada de xefs i sommeliers d’arreu del món, que es dedica a avaluar i promocionar els consum de productes alimentaris i begudes. De fet, ha estat l’únic arròs europeu que en aquesta edició dels premis Superior Taste Award ha rebut aquest reconeixement. Enguany, en l’acte celebrat el passat 30 de maig a Brussel·les hi havia un total de 480 participants, celebrant productes alimentaris i begudes d’un total de 49 països.

Trias forma part de la tercera generació d’una família que es dedica als conreus agrícoles al Delta. L’arròs bomba Illa de Riu, conreat a Sant Jaume d’Enveja, és una de les tres varietats que conrea aquesta empresa ubicada a la partida Burjassénia de l’Aldea. La SAT El Pantar té una producció de 250.000 quilos, que comercialitza tant al mercat català i espanyol, com en alguns mercats internacionals. A més, tenen com a clients a tres dels 10 millors restaurants del món. De fet, el mateix Ferran Adrià ha explicat que utilitzava l’arròs bomba Illa de Riu al restaurant El Bulli.

D’altra banda, Trias ha explicat que les pluges, el vent i les baixes temperatures dels darrers mesos afectaran la producció d’arròs al Delta, ja que estan retardant les collites i alguns productors han hagut de ressembrar els camps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta