23 d’agost del 2013

El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, poc beneficiats per l’augment del turisme a Catalunya

TERRES DE L'EBRE.-  Les pernoctacions de turistes catalans i espanyols han baixat aquest estiu un 1% a la Costa Daurada, i fins a un 9% a les Terres de l’Ebre. I és que mentre l’augment del turisme internacional està creixent a la demarcació de Tarragona, sobretot amb l’arribada dels turistes russos, la realitat és que les comarques del Camp i l’Ebre han experimentat una baixada del mercat català i espanyol. Aquesta és, potser, la dada més negativa del primer balanç de la campanya turística, un cop que aquest dijous s’ha sabut que 2,1 milions de turistes estrangers van arribar a Catalunya durant el mes de juliol, un 3,1% més que en el mateix mes de l’any passat.


Les dades que ha fet públiques el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme són un baló d’oxigen per al turisme de Catalunya, però confirmen que les Terres de l’Ebre, la Costa Daurada i les comarques de Lleida són les menys beneficiades, a hores d’ara, per l’augment de visitants. I és que l’augment del turisme internacional sobretot beneficia la ciutat de Barcelona i la Costa Brava. Així, els turistes francesos, britànics, nòrdics i russos formen el gruix de turistes que més han triat Catalunya com a destí de vacances, en el que ja es considera com el millor mes de juliol des d’abans de l’esclat de l’actual crisi econòmica.

En aquest sentit, el mercat francès va representar un terç del total de les arribades i experimenta una pujada de l'1,9%, tot i que els russos són els que més han contribuït al creixement. De gener a juliol, Catalunya ha rebut un 8,7 milions de visitants, un 5,1% més que en els mateix període de 2012. D’altra banda, les pernoctacions hoteleres a Catalunya de residents a l'Estat espanyol han baixat un 7,3%, mentre que les pernoctacions dels estrangers han augmentat en un 2,5%.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta