31 d’agost del 2013

Tortosa per la Independència aplega unes 1.500 persones amb una cadena humana que uneix els dos ponts de la ciutat


TORTOSA (Baix Ebre).- Unes 1500 persones han participat aquest divendres al vespre en la cadena humana que Tortosa per la Independència havia convocat a la capital del Baix Ebre, com a prèvia de la Via Catalana per la Independència que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat per al proper Onze de Setembre.Així, tot i que l'objectiu inicial era fer una cadena al pont de l'Estat -que el moviment ciutadà ha rebatejat amb una pancarta com a "pont de l'Estat Català"-, les previsions de l'organització s'han vist desbordades per la gran quantitat de gent que ha acudit a la convocatòria, que havia quedat inclosa en el programa oficial d'actes de les festes de la Cinta 2013. Per tant, la gent s'ha pogut distribuir en el perímetre d'un quilòmetre i mig de distància que hi ha entre el pont de l'Estat i l'antic pont del ferrocarril, que és el nou pont roig de la ciutat de Tortosa. L'alcalde i vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Ferran Bel, ha aprofitat el seu compte a Instagram per destacar l'èxit de la cadena humana i per donar les gràcies als participants.

El coordinador de l’ANC-Tortosa per la Independència, Manel Casadó, ha volgut remarcar que "Tortosa ha demostrat més que mai que vol aconseguir la independència, i amb aquests actes ens adonem que és més a prop que mai". "És realment extraordinària la resposta que han tingut els tortosins en aquesta cadena", ha afegit. En la mateixa línia, Casadó també ha recordat que "l’objectiu era fer pinya i ser conscients que el partit important es juga l’11 de setembre, on demostrarem la força de tortosins, ebrencs i catalans per poder esdevenir el proper estat d’Europa".

Finalment, l’ANC de Tortosa, que acaba d'estrenar una pàgina a internet, ha recordat que encara hi ha temps per apuntar-se als trams ebrencs de la Via Catalana, en els punts d’inscripció següents: EMD Bítem, oficina municipal dels Reguers, Ajuntament de Tortosa, Supermercat SUMA de Bítem, Art i Paper Viladrich, Llibreria La 2 de Viladrich, Turch i mercat municipal de Tortosa.

Imatges ANC Tortosa

45 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. ...haber, voy a escribir en castellano para que todos lo puedan leer, hay personas que pese a ser de aqui, no se entienden en nuestra lengua a causa de la anterior epoca que no nos enseñaron en catalan: MIREN SEÑORES "CASTELLANOS", PESE A QUE SE RASGUEN LAS VESTIDURAS POR "SU" ESPAÑA, CATALUÑA ERA LIBRE, TENIAMOS POCA POBLACION PERO ERAMOS UNA NACION LIBRE, UN MONARCA SE ALIO CON SUS RECIEN ANTERIORES ENEMIGOS QUE A SU VEZ HABIAN SIDO ALIADOS DE LOS CATALANES, NOS DEJARON A NUESTRA SUERTE, Y LOS CASTELLANOS POCO A POCO FUERON CONQUISTANDONOS TERRITORIOS, PLAZAS, HASTA QUE SE LLEGO AL ASEDIO DE LA MAYOR PLAZA DEL TERRITORIO...BARCELONA. DESPUES DE MASACRAR SE SOJUZGO A LOS QUE SOBREVIVIERON, SE DIVIDIO EL TERRITORIO COMO LES CONVINO, MANDARON A CIUDADANOS CASTELLANOS PARA QUE SE MEZCLARAN CON LOS NATIVOS CATALANES Y ASI SE MEZCLARIAN Y POR LO TANTO TODO LO NACIDO SERIA ESPAÑOL...PERO LA HISTORIA HA DEMOSTRADO TODO LO CONTRARIO, EN ESTOS TRES SIGLOS EL SENTIMIENTO DE SER CATALAN NO HA DISMINUIDO, SINO QUE QUE LENTAMENTE HA IDO LLENANDOSE, HASTA LLEGAR A LA EXPLOSION QUE AHORA COMIENZA A SALIR A LA LUZ, SALE DE UNA MANERA QUE LES VA A SER DIFICIL DE ATAJAR...PRIMERO QUE "NO ESTARIAMOS A LA UE", TOTALMENTE INCREIBLE, ESO NO SE LO CREE NI DIOS; DESPUES QUE TENEMOS LOS CATALANES UN MONTON DE TELEVISIONES...POR SUPUESTO CATALANAS...USTEDES LAS QUERRIAN TODAS CLAUSURADAS, PARA NO TENER CONTRAPARTIDA, PERO SE QUEDARAN CON LAS GANAS...QUE LOS CATALANES LES QUITAMOS LOS DINEROS DE SUS VOLSILLOS YA QUE PAGAN LOS IMPUESTOS...COMO SI LOS CATALANES NO PAGASEMOS IMPUESTOS Y ESOS IMPUESTOS NO VAN A LAS ARCAS DE SU MADRID...Y AHORA QUE "HAN DETECTADO QUE LOS PROMOTORES DE LA INDEPENDENCIA TIENEN CONEXIONES CON UNOS VASCOS", ¿QUE ACASO NO PUEDE UNO RELACIONARSE CON QUIEN QUIERA?...AHORA YA SOLO LES QUEDA PEDIR A EUROPA QUE LOS CATALANES SEAMOS CONSIDERADOS COMO UNA BANDA TERRORISTA...EN FIN SEÑORES "CASTELLANOS"...LOS DE HABLA CATALANA (LA CATALUÑA NORTE O FRANCESA, LA FRANJA O ZONA DE HUESCA, EL MATARRAÑA O ZONA DE TERUEL, EL ANTIGUO REINO VALENCIANO, LAS ISLAS BALEARES Y "SU" CATALUÑA)TENEMOS EL SENTIMIENTO MUY ARRAIGADO Y LES SERA DIFICIL CONTINUAR SOJUZGANDONOS Y QUE SUS BOTAS SIGAN PISOTEANDONOS QUEDANDOSE USTEDES EN LA IMPUNIDAD,LOS CATALANES TENDREMOS NUESTRA LIBERTAD, LES PESE COMO LES PESE...TENEMOS EL SENTIMIENTO DE LOS MILES DE MARTIRES QUE COMENZARON HA HACER DESDE LA BATALLA DE ALMANSA...

    ResponElimina
  3. ...mi anterior comentario se lo digo a todos los monosabios que son asiduos de las televisiones minoristas españolas de INTERCONOMIA TV y de 13TV, que no paran de meter la cizaña, a saber de que ocultos turbios asuntos se llevan entre manos...

    ResponElimina
  4. ...sigo con mis personales opiniones...:LA DERECHA Y LA IZQUIERDA ESPAÑOLAS EMPIEZAN A CONFABULARSE, UNO POR UN LADO Y OTRO POR EL OTRO, SE DEDICARAN A SABOTEAR A LOS QUE DESEAMOS HAYA UNA CONSULTA PLEBISCITARIA SOBRE NUESTRO FUTURO COMO UNA NACION LIBRE EN EL CONTEXTO MUNDIAL, POR QUE SE VEN QUE SALDRA "LA INDEPENDENCIA" POR GOLEADA, UN PARTIDO QUE PRESENTARA UNA DENUNCIA A LOS TRIBUNALES, OTRO PARTIDO ALGO PARECIDO POR LOS DINEROS QUE SE EMPLEARAN PARA LAS URNAS, O SEA NOS QUIEREN LLEVAR DE LA MANITA PARA QUE PONGAMOS EL COGOTE BAJO SUS BOTAS, Y QUE NOS SIGAN SANGRANDONOS PARA QUE ELLOS GASTEN A DIESTRO Y SINIESTRO, Y ENCIMA SEGUIR ESCUCHANDO SUS PREPOTENTES IMPROPERIOS POR QUE NOS GANARON CON LAS ARMAS Y ASI TIENE QUE SER POR LOS SIGLOS DE LOS SIGLOS..., espero que la resta de la OTAN tome nota y el tribunal de justicia internacional se ponga las pilas, por si se deciden los españoles a "escarmentar" a los que no comulgan con sus ideales...

    ResponElimina
  5. De quina mena de secta estranya has sortit Albert?
    Si que no ens en van ensenyar de català, com ho havien de fer si tots erem jueus o maçons? (ironia)
    Ara bé, que ens haguem rascat la panxa sense voler saber molt primàriament a escriure en la nostra llengua no diu gaire de bo de nosaltres mateixos.
    Jo dono gràcies als correctors de Firefox o altres per ajudar-me tant a escriure millor, però, més milloro quan mes en llegeixo de literatura catalana.
    Animat! Escriu la teua llengua, es amb la única que t'entendrem els d'aquí. L'altra ens fa mala astrugança ja. A no ser que la parles amb castellanoparlants, com l'anglès amb britànics o el francès en francesos i belgues.

    ResponElimina
  6. ...pos no soc de cap secta, simplement que no baix adeprendre el catala, y el escric com parlo el meu catala que es el tortosi, suposo que hay degut de fotre un munt de faltes, vosatres els que sou daqui uanteneu, pero els castellans ni papa, aixis que ufaix en castella, perque nestic hasta el mateixos pebrots de vore a un cuans burros que sastan foten en natros, que mos volen fotre y a sobre y a sobre volen que els paguesem la vaselina ¡conñ!...si soc de una secta, es la secta dels ciudadans de catalunya (veus aixo de "catalunya" si se con sascriu)y que conste que no men dono vergoña de escriure el catala com el escricg y una atra cosa, jo me poso sempre la foto, perque dono la cara...tu tamages y aixo es una cobardia y un gallina, no se qui ets, com eres y bla,bla,bla... pero dona la cara que no fem res delictiu...

    ResponElimina
  7. Tranquil·litzat albert, suposo que has llegit lo de "ironia". Jo tinc el mateix greuge històric que tu en quant a llengua, ja t'ho havia dit. Com et puc dir que escriure amb majúscules dintre de l'ambient d'internet es considera cridar, no passa res, ets novençà.
    Jo no m'amago, disculpa, jo uso el dret a l'anonimat igual que fas tu quan votes, és constitucional i usual a la xarxa.
    Aquest bloc, penso, el llegeixen pocs castellanoparlants que no entenguen lo català, o tortosí, és lo mateix. Al cap a la fí és local. També el poden traduir, amb les eines lliures de la xarxa, a un fotimer de llengues.
    Jo t'entenc i potser no he usat les millors paraules, disculpam, n'hi ha de pitjors, però.
    T'animo a que facis com jo i uses els correctors en català que van inclosos, o es poden incorporar, al teu navegador.
    Sempre hi ha un pedaç per a un descosit i voluntaris que t'ho ensenyaran a fer. Per a n'aixo està la xarxa, internet.
    I animat a escriure que sempre va bé per a tothom.
    Em vas coneixent millor? Realment el que conta aquí és que contes, no com ets físicament ni de quina casa, família o poble vens. Ni tan sols si escrius millor o pitjor. Pot semblar estrany, però, és lo que hi ha.

    ResponElimina
  8. d´acord...y ¡VISCA CATALUNYA!...

    ResponElimina
  9. ...amic "i"...ESTO LO HAN LEIDO UNOS CUANTOS "LAMECULOS" DE LOS CASTELLANOS, QUE NO HAN DUDADO EN COPIARLO Y MANDARSELO, es mes, u tenen tod y traduit y estan al tanto de tot, y sels a sentad com una patada als...cataplins...¡salud y força al canut!

    ResponElimina
  10. Pos jo ho tinc claríssim. Dintre les mancances de cadascú s'ha de procurar escriure el més correctament possible. Una altra cosa es un missatge privat. Mai he entès com a tanta gent li pot semblar poc criticable que un escrigui tan incorrectament la seva llengua. És com si no li donéssim el mateix valor i consideració que a altres ( en el nostre cas, el castellà ). Ho trobo una falta de respecte cap a la mateixa. Que pensem quant veiem algú que escriu rematadament malament el castellà ? Que és un ignorant, no ?.
    A mi tampoc me'l van ensenyar el català a l'escola, i de fet, tampoc després. Només cal fixar-se una mica, llegir i corrector. Això sí, prefereixo un bon castellà a un català mal escrit, encara que sigui amb l'excusa que es el nostre. Com a mínim, lo de la " i " llatina o grega, per exemple, ho hem de saber, no ? . Per altra part, això de reivindicar la plena sobirania i fer concessions amb la llengua pròpia mai ho he entès, ni entendre. I per suposat, tot i respectar-lo absolutament, escriure en castellà per a que més gent ho entengui, no ho trobo correcte. Si tots ens comportessin així, en este bloc i casi a tot arreu, tots i sempre escriurem en castellà. Sempre pot haver alguna persona que entri a La Marfanta i no entengui el català.

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Benvolgut Albert; o Alberto? Abans que res, dir-li que vostè és un xenòfob i li explico amb el diccionari de la RAE/DIEC a les mans: vostè sent odi cap a tot aquell que vingui de fora del seu “petit país”, d’allà on vostè ha posat la frontera imaginària de la nació catalana.

    Vostè sap qui és Sabino Arana? Aquest senyor fou el fundador del PNV i el ideòleg d’una rocambolesca teoria sobre la raça basca. La seva doctrina política al•legava que tan sols els bascos de pura raça podien formar part de la nació basca i que la raça basca era superior en tots els aspectes a la degenerada “raça espanyola (maketos)” que havien envaït Vizcaya. Adolf Hitler tenia una visió molt similar sobre la raça ària alemanya. I vostè també compra aquesta idea dels “natius catalans” envaïts per la degenerada raça espanyola (també dita en l’actualitat “la casta”) que acaba apoderant-se de Barcelona.

    Per tant, no és que vostè sigui un xenòfob qualsevol, sinó que les seves idees porten repetint-se durant molts i molts anys i poques vegades han arribat a bon port. Per si no ho entén, li diré clar i català: les seves idees són les mateixes que en el seu moment va tenir un senyor anomenat Adolf Hitler i que va estendre per tota Alemanya gràcies a un aparell propagandístic brutal, suportat pel gruix de les institucions públiques.

    Lo de la UE se ho pot creure o no, però el dret comunitari és ben clar al respecte. Parli amb el jurista que parli no hi ha lloc per al dubte. Una Catalunya independent surt de la Unió Europea, deixen de tenir validesa els tractats subscrits d’acord amb l’Estat espanyol i per tornar a formar part de l’UE té que acollir-se als mecanismes pels quals tots els demés s’hi han adherit, fent les reformes que hi siguin necessàries per adaptar-se a la normativa europea. Si vostè i els de la seva calanya no ho volen veure així, no serà perquè no se’ls hagi avisat, més bé serà per aquella estelada que porten als ulls en forma de venda.

    ResponElimina
  13. De passada et deixo en aquest enllaç un programa gratuït on podràs escriure correctament el català per no fer tantes faltes d’ortografia. A vegades aprendre és sols qüestió de voluntat.
    http://www.openoffice.org/es/

    ResponElimina
  14. Home Gutijaume, només per qüestions tècniques, de lo altre ja se com penses.
    Tu penses que la UE fotra fora a 7000000 de catalans? Una força treballadora, inversora, importadora, etc?
    Creus que pot donar-se la paradoxa de que els catalans seguixen sent europeus, usar l'euro (el més important) i no establir cap relació amb la UE com a estat independitzat?
    Ja sense entrar en política, tan a nivell cultural, turístic, i econòmic, Catalunya segueix sent un membre d'una pretesa Europa Unida. Dalí, Gaudí, Miró i molts altres son molt ben assimilats a Europa, com Pau Casals al mon, i seguiria ... Massa pes per a que ens deixen caure a un forat, encara que als centralistes els hi agradaria que fos així, però, només els hi agradaria, ells mateixos es saben sense motius reals, "los Reyes católicos no cuentan" I, per exemple Anglaterra ens en deu una i grossa. Si, i les Repúbliques bàltiques, les provinents de l'antiga Iugoslàvia, Chequia i Eslovàquia, i molts altres.
    Fins Azerbaitjan encantat... I els Grans? Quan de temps trigarien en fer causa comuna amb les petites repúbliques compradores dels seus productes....?
    Realment el joc polític internacional es posaria de pel·licula de "aviam qui en fa més contractes amb Catalunya".
    Pensem-ho bé. Encara que només sigui com a política ficció.
    Vaja, pot ser llarg, però, sembla ben natural.

    ResponElimina
  15. ...senyor gutijaume, no soc ni molt menys un seguidor del "tercer mil.lenni", ni molt menys del esquizofrènic del seu cap Hitler, no m´agrada la gran bestiesa ---per dir-ho d´una manera suau--- que els va fer a certs essers humans (ja sap...judeus,gitanos i els que estaven en inferioritat psíquica o fisica...sense oblidar als presoners...russos i als molts republicans espanyols), pero en el meu interior sento un gran amor per Catalunya, y em rebenta que uns "espanyolazos" ---versus 13tv i interconomia tv--- de la merda me la trepitgin, als espanyols que pateixen el dia a dia, que no es fiquen en res a fotre´ns la marrana, poden venir a Catalunya, que seran ben rebuts,...però Catalunya a de ser lliure, i el de la UE, és una enganyifa, estem ara a la UE i seguirem en ella...

    ResponElimina
  16. Eks k kadasqú skrygue com bulgue, la kuestió s en q comprendre el k volem dir.
    No recordo quina cultura era, però les vocals no les utilitzaven. Era més o menys així: xq, k, etc...

    ResponElimina
  17. guti que parles tu de xenofòbia, quan tens els companys de NNGG, fent-se fotos amb banderes pre-constitucionals i braços alçats.

    ResponElimina
  18. Jo no he acusat a tots els independentistes de ser uns nacionalsocialistes teòrics, acusava a aquesta persona en concret. En canvi tu pareix que fiques al mateix sac a tots els membres de nngg. Aquestes persones han sigut sancionades per la direcció del partit, en canvi dins de l'independentisme català se toleren aquestes actituds despòtiques, xenòfobes i autoritàries, fins i tot et diria, que s'aplaudeixen.

    ResponElimina
  19. ¡JU!,¡JU!,¡JU!...gutijaume...ja que m´acuses a mi en concret, em sembla que et serà millor que vagis al psiquiatre i que t´ho miris d´operartelo...a la llarga et sera nefast...¡jua!,¡jua!,¡jua!...

    ResponElimina
  20. A veure Gutijaume, ja sé que parles amb els juristes amb qui et conve parlar, però el que dius sobre l'exclusió de Catalunya de la Unió Europea si és independent, doncs no és matemàtic.

    Coneixes la paraula "acervo comunitario" o en francès "acquis communautaire"? Cerca, cerca un poc.

    Dins la Unió Europea ja situacions especials no contemplades expressament pels Tractats, però que la Unió Europea ha resolt políticament (aquesta és la paraula màgica, de la qual Madrid no en té ni idea: Constitución, constitución, constitución, constitución.... què cansins).

    Groenlàndia té un règim autònom dins de Dinamarca i no forma part de la Unió Europea. Això vol dir que els groenlandesos són extracomunitaris? Doncs, no, es beneficien de gairebé tots els drets de ser membre de la Unió Europea, però evidentment, ni paguen, ni reben subvencions.

    Coneixes que és l'AELC (Associació Europea de LLiure Comerç)? Doncs cerca, cerca. Veuràs que tot i no ser membres de la Unió Europea, funcionen a molts nivells econòmics com si hi fossin membres.

    Coneixes un país que es diu Andorra? Saps quina moneda tenen? L'euro!!!! Guti, no sé si saps que Espanya no pot emetre euros, que els emet el BCE? Per tant, tampoc pot fer cap tipus de política monetària.

    Bé, no m'allargo més. En política tot es revisable. Les normes són revisiblas i interpretables. L'únic que fa falta és voluntat.

    ResponElimina
  21. Emili, els juristes de la Universitat de Barcelona no són sospitosos de ser uns “fatxes”, qualificatiu que de ben segur t’agrada molt emprar. Matemàtic no hi ha res en política, ni tan sols les estadístiques que diuen que avui la majoria dels catalans són independentistes.

    Per suposat que sé el que és el “patrimoni comunitari” (en català). Però i què? Tu coneixes els procediments d’entrada a la Unió Europea? Cerca, cerca un poc.

    Espanya és un membre de dret a la Unió Europea, Catalunya si es separa, no ho serà. Crec que fins aquí coincidim.

    Parlant de Dinamarca també podem esmentar el cas de Christiania, el barri “lliure” de Dinamarca. Quan surts d’aquest barri “hippie” pots llegir “You're now entering the EU”. I pel que fa a Grenlàndia no hi ha cap misteri, van decidir sortir de l’UE i fins ara. Un cas com la possible independització de Catalunya no s’ha donat mai i per tant tot el que diguis són especulacions. Jo parlo del que diu la llei, a tu et deixo les especulacions (com tot el que rodeja a la independència de Catalunya).

    AELC? Això ho dius en serio? Qui el forma? Els paradisos fiscals europeus? Els amiguets de Barcenas i demés traficants d’armes i drogues? Ja sé que el caciquisme català ha begut tota la vida de pujar a Andorra amb feixos de diners més negres que el sutge però no vull veure Catalunya convertida en un paradís fiscal.

    ResponElimina
  22. “I”: la UE no farà fora a cap català, seran ells els que se’n aniran lliurement. Després, més tard, quan hagin fet els deures i complit les obligacions (controlar el dèficit, reduir funcionaris, retallar d’aquí i d’allà..) ja podran intentar entrar de nou mitjançant els mecanismes que hi ha a l’abast de tot nou candidat. Lo de la força treballadora, inversora i importadora dependrà també d’aquelles empreses que vulguin mantenir les seves inversions i seus fiscals en una Catalunya independent.

    L’euro continuarà sent la moneda oficial tant si entra com si no a la UE, l’únic que les relacions econòmiques es podrien deteriorar en certa mesura al no haver subscrit els tractats comercials que sí ha subscrit l’Estat espanyol amb els demés membres europeus. El que està clar és que tots els pagesos del Delta deixaran de rebre subvencions europees, que la descontaminació del pantà de Flix l’haurem de pagar tots els catalans (els que es quedin) i molts altres assumptes de vital importància (més pel nostre territori que per la capital) que poden comportar greuges importants per a Catalunya.

    Com molt bé dius, tan a nivell cultural com patrimonial Catalunya continuarà sent Europa (tant geogràfica com culturalment), però també continuarà sent Espanya (tant geogràfica com culturalment). Amb la diferència que políticament serien coses ben diferenciades. Compte quan parles de Dalí (alguns independentistes es poden enfadar amb tu si el fiques com a referent de catalanitat).

    En dret internacional ningú deu res a ningú i tothom mira pels seus propis beneficis. Hi haurà que preferiran que caiguis al forat: un favor menys que tornar. Matem dos pardals d’un sol tret.

    Això sí, coincidim en una cosa, si realment tornessin les coses al seu lloc seria d’aquí un llarg temps

    ResponElimina
  23. Bé Guti, tot nomes seria com es planteges que fos.
    De fet, et recordo que el terme "España" te el recorregut que te i el sentit que se li vulgue donar. Tres-cents anys per a bastants, formalitzat sota un rei francés. Geogràficament suposo que parles de la península ibèrica, no existeix la península espanyola. Tanmateix els Pirineus es poden, o no, contemplar com a limit territorial, però no com a límit geogràfic, sobre tot actualment.
    Pactes comercials se fan en un tres i no res, sobre tot quan afavoreixen al que ven. Etc.
    Sobre Dalí, home, jo no confonc catalanisme amb catalanitat i si vols proves http://www.youtube.com/watch?v=m0lMoN8VqiU .
    I si no, per a més INRI llegeix el testament de Dalí, o visita els museus Dalí fora de Catalunya. Una altra cosa és la seva personalitat excèntrica, esperpèntica i que se'n fotia de tot Deu i "mariquito", començant pel franquisme amb qui havia de conviure si més no.
    Per cert, quan dius "ells se'n aniran lliurement" es poden deduir moltes coses, la primera que no ets català, la segona que l'estat acceptarà sense cap problema la possible separació, que hi haurà més llibertat, etc. Si que t'hi sembles a un independentista radical de vegades, però d'un altre país.
    Crec que no tens els conceptes clars encara. Tranquil, això no passa fins als 80... ;-)

    ResponElimina
  24. Aquest cap de setmana ho ha dit en una conferència el conseller de cultura Ferran Mascarell i també l'escriptor Albert Sánchez Piñol en un article.

    Espanya és una anomalia històrica. Aquesta Espanya de les que s'ompli la paraula, en realitat és país de matriu castellana ampliada, jeràrquica, impositiva, centralitzada i intolerant, molt lluny del pactisme tradicional de la Corona d'Aragó i Catalunya. Pot ser el fet que els catalans hagin estat sempre comerciants els hagi dotat per al diàleg, el pacte i la negociació. Sense pacte, no hi ha negoci. Castella ho ha bassat tot en la conquesta, la subordinació i la imposició. No sé si serè un català prototipus, segurament no, però quan escolto polítics espanyols, veig pel.lícules espanyoles o programes d'humor espanyol, em sento tan llunyà, com un japonès es deu sentir d'un nigerià. Que vols que et digui Gutijaume. Per tu seré un rebordonit, però tota la meva vida l'he volgut viure amb la màxima llibertat possible i la màxima mirada crítica possible. Jo crec que els catalans en general tenim més clar el concepte excel.lència i treball. N'estic tinc de tenir que anar agafat de la mà, de tramposos, ineptes i abusadors (que així els han vist en la candidatura 2020, amb una imatge pobríssima i sense fer cap autocrítica per la tercera derrota consecutiva. És el que li passa a Espanya. L'únic com saben vendre's a l'estranger és que "somos unos huevones españoles, somos los mejores". I resulta que, no, que no ho són i que "a cup of cafe con leche", no és suficient per organitzar uns jocs olímpics. Que n'aprenguin!

    ResponElimina
  25. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  26. No entenc perquè se'm dupliquen els missatges.

    ResponElimina
  27. Els motius pels quals Ferran Mascarell i l’africanista Albert Sanchez Piñol tracten a la història com a una prostituta, són més que evidents... Em criticaves perquè segons tu parlo amb juristes de “la meua corda”. Deixa’m dir-te que aquests personatges no són un exemple d’imparcialitat. També em permetràs que et digui que quan veig TV3, tampoc m’hi sento identificat i això que tindria que ser la televisió de tots els catalans (ara bé, pagar-la la paguem tots i no poc).

    Aquesta visió de que els catalans tenim més clar el concepte d’excel•lència i treball em sorprèn. Es una dada científica? Estadística? Està als nostres gens? S’ensenya a les escoles catalanes? O te la traus de la mànega i et quedes tan ample?

    La següent teoria “made in Emilio Nieto” és la dels jocs olímpics. Al COI hi ha un “mamoneo” que és massa, l’amo i senyor d’aquesta organització és el bo d’Ahmad Al-Fahad Al-Ahmed Al Sabah – saps qui és? Cerca, cerca una mica-. No trobes que França no ens va votar perquè vol celebrar els JJOO’24 i així commemorar els 100 anys de Paris 1924? Cosa que per cert, no podria aconseguir en cas de sortir Espanya per als jocs de 2020 (rotació de continents)...

    En lo que sí estic d’acord, és en el ridícul estratosfèric que va fer la senyora Botella. Sort que ara tot xiquet i xiqueta espanyol parla l’anglès millor....bé, això és una altra teoria rocambolesca.

    ResponElimina
  28. Gutijaume, em canses. Tan sols et demano que utilitzes el meu nom correctament, no sóc Emilio. El meu DNI espanyol hi consta Emili. D'acord?

    Si hagués sortit Madrid 2020 escolllida, segur que no estaries parlant de mamoneo del COI. I per cert, parlant més de mamoneos, aquesta organització va ser presidida per un insigne franquista, el Sr. Samaranch, i ara està el seu fill, el Junior. Mamoneo que ve de mamons suposo.

    ResponElimina
  29. Disculpi la meua innocent errata. Mai li canviaria el nom a vostè senyor Emili. Per cert, si no fos per Samaranch Barcelona encara estaria envoltada de barraques i les rondes ni existirien. Lo del COI i el “mamoneo” crec que és perfectament comprensible si s’analitza que Madrid no va perdre front Tokyo, sinó front Istambul. No hase falta desir nada mas!!

    ResponElimina
  30. Sr. Samaranch. ( de qui ara diríem més espanyol que català, suposo ) Gràcies al qual, o en molt alt percentatge, ningú discuteix que Barcelona va aconseguir els JJOO. Cal suposar però que la seua part catalana que, encara que ell no ho vulgues, al tenir excel·lència i capacitat de treball d'ADN català, va fer que triomfes la candidatura.

    ResponElimina
  31. Hem arribat a un moment en que, francament, sobre tot atesa la gran quantitat de gent que s'apuntà a la independència ( al menys ara per ara ) crec que aquesta no pot estar fonamentada amb el típic nacionalisme excloent i que una molt important part d'aquesta gent ha arribat pel camins de la butxaca i l'aspiració d'una millor vida i benestar . Però, Emili, llegint el teu comentari......al menys tu, sembla que no pertanyis a aquest grup. Pertanys a l'altre, al de sempre, quan els percentatges estaven al 10 % i corresponien a fanatisme excloent ( també legítim, però no tant ) . On queda allò de " ni millors ni pitjors, diferents " ? No, home no, millors, on vas a parar. Per no tenir ( deixem a banda que "puguin" tenir fins i tot algun premi Nobel ), no tenen ni bons humoristes, ni directors de cine. T'ha quedat dir que només tenen putes i toreros. A veure, repassem: Mary Sampere, Casen; Tip i Coll, Faemino i Cansado; I si vols podem parlar dels que ben bé podríem possar en els dos cantons: Buenafuente, Berto Romero, Corbacho.....Els Moranco no te'ls dic ( són, amb part, de sang catalana, i clar..... ) . Acabarem negant que son llatins o ibèrics, fins i tot. De cinema, clar, on estigui Joel Joan....Però clar que has d'esperar d'un poble ple de " tramposos, ineptes i abusadors ". Això sí, després de l'alliberament, tots serem més amics i ens estimarem més. Ho trobo tant excloent i fins i tot insultant. No em serveis que, a l'altre costat, també hi ha qui ho diu de natros. Bon fart me'n faig de rebatreu tant com puc.

    ResponElimina
  32. Et dono la raó Ximo que la cosa és molt més fina de com s'exposa en quatre ratlles d'un comentari. Però crec que hem pecat de ser massa finolis i "jugar al futbol net", mentre els de l'altra banda de la frontera, peguen patades, fan faltes i tenen l'àrbitre de cara. Per això, per mi, ja tot s'hi val. Jo el que vull és guanyar el partit. Després ja demanaré disculpes si s'ha trencat (metafòricament és clar) alguna cama que altra.

    ResponElimina
  33. Ximo, al marge del tema, en cinema no som els millors, però, Deu n'hi do la bona pasta catalana... Aquí, a les espanyes, al mon, etc...
    I no poso noms per que em cansaria d'escriure.
    Torno a dir, no confondre catalanitat amb catalanisme.

    ResponElimina
  34. Emili, vull pensar ( i sé ) que afortunadament no tots els independentistes, sobre tot dels nous, pensen com tu. Sort que has aclarit que lo de trencar les cames era metafòricament, no quedava gens clar.

    " i " , si no es tracta de ser millors o pitjors, es tracta de no menysprear ni fer massa xovinisme.

    ResponElimina
  35. Ximo, vull pensar (i sé), que no no tots els socialistes, sobre tot els nous, tampoc pensen com tu.

    Si no et quedava clar clar lo de les cames és una demostració més del que sempre m'has demostrat: que no tens ni idea de com sóc.

    ResponElimina
  36. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  37. Emili, aquí, a la xarxa, només podem opinar a partir del que llegim o escrivim. No necessito saber com ets per fer una conclusió ( irònica ) sobre el " ja tot s'hi val " que has dit. Però a més, ja dono per suposat que no ets cap violent. Sobre els socialistes nous i vells, potser que no aprofundim que ens portaria una mica lluny. I seria personalitzar, i no t'agrada.

    ResponElimina
  38. Una cosa és clara, una part molt gran de la societat catalana (i tortosina...1500 persones a un acte a Tortosa, es pot considerar un èxit)reclama un canvi, per tant el mínim és escoltar-la. Ni menystenir-la ni reprimir-la. El desig d'independencia és una realitat, però també gran part de la societat no hi està d'acord i no són tots cavernaris. També molta gent s'està apuntant al carro de la independència i l'utilitza per als seu benefici (algú se creu que Bel sigue independentista?, o Dyango cantant mitja vida majoritariament en castellà, o Puigcorbé que ha viscut sempre del cinema espanyol...)és en moments com aquest on hem de tenir seny, no creure'ns el melic del món ni caure en els mateixos errors que la dreta rància espanyola (compte amb alguns tòpics, Emili, no són gens propis de tu, si em permets tutejar-te). Que no ens rentin el cervell aquells que han passat anys fent la pilota a Madrid i ara desfilen amb l'estelada a la mà, ni tampoc aquells que ens posen la por al cos dient que caurà poc menys que una maledicció bíblica si ens independitzem. No seria el primer país europeu que ho ha fet aquests darrers anys, a alguns els ha anat millor i a altres pitjor...

    ResponElimina
  39. Pos diria que sento bufar lo vent de dalt.

    ResponElimina
  40. Saberut, noo sé si ens coneixem (suposo que sí), però no cal ni que ho preguntes. És clar que em pots tutejar! Més val un tu, proper i respectuós que un vostè, distant i menystenidor.
    Sobre el que hi ha gent que s'apunta al carro. És clar que sí, però ens interessa un carro ple de molta gent. Recordo la diada del 2007 penjant amb la gent d'ERC Tortosa penjant per primer cop una estelada gegant des de les muralles del castell i amb un acte fet al costat de l'escorxador, acompanyat d'un grup no massa nombrós d'afiliats, simpatitzants i amics. La penjada de l'estelada gegant es va repetir al 2008 (pont del tren), 2009 (plaça d'Alfons XII), 2010 ( pont de l'Estat), 2011 (plaça Cabrera) i 2012 (pont del bimilenari)Com han canviat les coses! Però això sempre ha passsat. HI ha gent que ho veu més clar abans, que altres. Però no tothom que ho veu més tard, se l'ha de mirar malament. El que ha fet fort el moviment aquests dos últims anys és que l'independentisme ja no és una qüestió minoritària d'uns pocs iluminats. L'independentisme s'ha situat en la centralitat política del país. És fortíssim! Demà estic convençut que la Via Catalana serà un éxit i no miraré la gent en si són nouvinguts a la causa, s'hi van sumar uns anys o ho han estat de tota la vida. Tots i totes sumem i entre tots i totes hem de fer un nou país i ....millor!

    ResponElimina
  41. ...dons, haver senyos ¿que em diuen sobre la unió de dretes i esquerres espanyoles per tallar les nostres ànsies de llibertat perdudes fa 300 anys?...¿i també de l´numeret que la dreta ha fet a les Illes i al nord de Castellon?...

    ResponElimina
  42. gutijaume: dons en la nit de dimecres, per tv13, un general ha amenaçat a un dirigigent d´una organització catalanista...i l´al.ludit li ha respost que vagi quan vulgui, "que serà ben rebut" (¡ji!,¡ji!,¡ji!...)

    ResponElimina
  43. Ni vaig anar el divendres ni vaig anar ahir...

    Però respecto totes les opinions ...

    Perquè no parlem dels calerons que haurem tirat a l'Argentina i ahir amb "la cadena", en moments de tantes i tantes retallades ??? ...

    ResponElimina
  44. Laballarem, jo sempre, sempre, tiro el paper de WC després d'usar-lo i estiro la "cadena". Mai he pensat quina llàstima de paper, quina llàstima d'aigua. N'hi ha despeses que sempre valen la pena. N'hi ha que no ho veuen necessari i es torquen el cul amb fenàs i no inverteixen ni un euro amb aigua o paper. Jo ho dono per molt, però que molt ben invertit :-)

    ResponElimina
  45. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta