13 d’octubre del 2013

Tortosa neteja l'accés principal a l'estadi municipal Josep Otero i tanca el perímetre de l'antiga piscina


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha fet netejar les restes d'enderrocs  i les males herbes que havien crescut a la zona d'accés principal a l'estadi municipal Josep Otero. A més, també s'ha instal·lat una tanca que delimita el sector de l'antiga piscina descoberta. De fet, amb aquesta mesura s'ha posat remei a la situació que s'havia produït arran de la paralització de les obres del nou complex d'aigües, durant l'estiu del 2011. En els darrers mesos, els grups de l'oposició havien criticat amb duresa la "deixadesa" i la "imatge de degradació" que oferia l'estadi municipal. Fins i tot el PSC va arribar a presentar una proposta alternativa per construir una piscina que, segons els seus càlculs, podria costar entre tres i quatre milions d'euros. De fet, tant els socialistes com Iniciativa-Entesa per Tortosa han reclamat en diverses ocasions la revisió del contracte per construir les piscines i l'obertura d'un nou concurs públic.

Segons l'equip de govern de CiU, les obres haurien de tornar a començar, com a màxim, abans de final d’any. Al juny passat, el quart tinent d'alcalde i regidor de barri de Ferreries, Emili Lehmann, va afirmar que la data límit per reprendre les obres és abans de final d’any. De fet, va afirmar que el projecte del complex d’aigües manté associat el pàrquing soterrat a la plaça Joaquín Bau, ja que serà un aparcament que donarà servei a tot el barri. Lehmann va afegir-hi que l’Ajuntament estava esperant que la unió temporal d’empreses que ha d’executar les obres pugués presentar el seu redisseny del projecte, per reduir els costos del complex.

Les obres del nou complex d’aigües i del pàrquing de la plaça de l’Estadi van ser adjudicades al desembre del 2010 a l’empresa Quatuor, una constructora formada per cinc empreses catalanes. Segons el govern municipal, l'empresa havia d'invertir 14,2 milions d'euros, però els grups de l'oposició van advertir que les noves piscines podien arribar a costar 49 milions d'euros en 25 anys. El termini d’execució dels treballs, que van començar a l'abril del 2011, era de 30 mesos; però les obres es van aturar al cap de poques setmanes. Segons va dir l'Ajuntament en un primer moment, per redefinir el projecte i minimitzar les afectacions sobre el barri de Ferreries, tot i  que després també es van conèixer els problemes financers de les empreses constructores.

1 comentari:

  1. ...tal como estan las cosas...seguro que el "grupo" financiero-constructor debe de ser de CiU...y como ahora estan los fiscales "fisgoneando" los casos y casitos de corruptelas, pues no se arriesgan a poner pelas...unas pelas que seguro se sacararian de las diferentes "partidas" financieras....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta