11 de setembre del 2014

Mas es compromet a fer 'tot el necessari' per mantenir la unitat política sobre la consulta del 9N


BARCELONA.- El president de la Generalitat, Artur Mas s'ha compromès a fer "tot el necessari" perquè la unitat política "no s'esquerdi en cap moment" i ha valorat la 'V' com un "missatge de gran potència" que hauria de servir perquè l'Estat "s'avingui a seure a la taula i negociar els termes amb què el poble català ha de poder expressar-se lliurement a les urnes". Per Mas, la manifestació ha de servir perquè "s'adonin a Madrid i Brussel·les i a tot arreu del món de fins a quin punt aquest poble vol ser escoltat". El president ha fet una compareixença just després de reunir-se amb els organitzadors de la mobilització i s'ha compromès a "no defraudar ningú" a partir d'ara.

Per la seua banda, els organitzadors de la gran manifestació de la 'V' consideren que la mobilització ciutadana ha estat un "èxit aclaparador" del que cal sentir-se "orgullós". Les presidentes de l'ANC, Carme Forcadell, i Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, s'han reunit amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per oferir-los "la força del moviment" i demanar-los que compleixin el mandat de convocar la consulta del 9N. Forcadell ha assegurat que no serà el Tribunal Constitucional qui decideixi pel poble català i apel·la a la legalitat catalana per poder convocar la consulta: "Nosaltres serem fidels al nostre Parlament".

Després de gairebé una hora i mitja de reunió amb el president i la vicepresidenta del Govern, els representants de l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI han reiterat a Mas el missatge d'unitat que una estona abans traslladaven des de l'escenari de la 'V' als partits favorables a la consulta del 9 de Novembre.

El president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha recordat que les tres entitats caminen juntes des del primer moment "i això ha donat un gran resultat". Aquesta unitat, diu, ha d'arribar a més àmbits perquè "junts som invencibles", ha etzibat. Vila d'Abadal diu que Mas pot utilitzar la força de la manifestació d'aquest dijous per continuar endavant en el camí cap a la consulta.

En aquest sentit s'ha pronunciat també la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals: "Li oferim al president la força enorme de la manifestació perquè faci el que ja va dir que faria". Casals recorda que el mandat del Govern és convocar els ciutadans a les urnes el pròxim dia 9 de Novembre.

Sobre les traves que pot posar el govern espanyol a aquesta convocatòria, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell ha estat contundent. Afirma que el TC no pot decidir pel poble de Catalunya i es manté ferma en mantenir-se fidel al Parlament de Catalunya i a la llei de consultes que s'ha d'aprovar en els pròxims dies.

"Estem convençuts que el president sap molt bé què vol la gent, quin és el desig i l'anhel del poble. Volem votar i guanyar el 9N. Només això. Ell ho sap bé i estem convençuts que ho farà", ha afegit Forcadell.

Èxit aclaparador

Les tres entitats també han valorat amb molt orgull, felicitat i satisfacció l'èxit de la jornada: Fer una valoració és molt fàcil. Ha estat un èxit aclaparador", ha dit Forcadell. La presidenta de l'ANC assegura que la manera de fer dels catalans "lúdica i festiva" la fa sentir-se orgullosa. "Ens hem de sentir orgullosos de pertànyer a un poble exemplar i participatiu que té molt clar el seu objectiu".

Muriel Casals assegura que el "futur feliç" que s'albira està donant "un present molt alegre", mentre que el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, s'ha mostrat sorprès per l'èxit de la manifestació: "Han fet una cosa que semblava impossible". També ha valorat positivament el seny que ha imperat durant la jornada.


Via ACN

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta