18 de gener del 2006

Tortosa continua l'aposta pel manteniment amb un nou servei de jardins i zones verdes

L'Ajuntament destinarà 300.000 euros anuals per incorporar els nous parcs, places i centres escolars

L'Ajuntament de Tortosa ha tret a concurs públic l'adjudicació del nou servei integral de manteniment dels jardins i zones verdes del municipi, al qual preveu destinar uns 300.000 euros anuals. La regidora de Serveis, Dolors López, va afirmar ahir que l'adjudicació del nou contracte completarà l'aposta pel manteniment que ja va iniciar l'Ajuntament amb la revolució de la neteja, i que l'esforç econòmic té el doble objectiu de millorar el servei i incorporar les zones verdes que Tortosa ha assumit últimament. Amb tot, la brigada de parcs i jardins continuarà fent-se càrrec del parc municipal Teodor González.

«Amb el nou contracte farem un esforç econòmic per millorar el manteniment dels jardins i les zones verdes de la ciutat, però també per incorporar nous sectors com la nova plaça del Temple i el parc de la Fira de Remolins», va detallar ahir la regidora de Serveis, Dolors López. En aquesta línia, López va remarcar que el plec de condicions també ha incorporat les zones enjardinades i els arbres dels centres escolars, que també són de competència municipal. La regidora va afegir que el passeig de Ribera és una altra peça important que l'Ajuntament ha assumit fa poc, ja que la constructora només s'encarregava del manteniment de l'obra durant el primer any.
Segons el plec de condicions, l'Ajuntament preveu destinar uns 300.000 euros anuals al nou servei integral de manteniment dels jardins i zones verdes de Tortosa. L'àmbit territorial del contracte, que tindrà una durada de dos anys amb la possibilitat d'ampliar el període dos anys més, inclou carrers, places, jardins, parcs i rotondes enjardinades del barri de Remolins, barri del Rastre, urbanització Parc Nivera, Eixample Antic, Sant Josep de la Muntanya, Raval de Caputxins, Raval del Falcó, Raval de la Llet, el Temple, Ferreries-Sant Vicent, eix de l'Ebre (C-12), i barri de Quatre Camins. També les fonts i basses públiques de la plaça de la Família, plaça del Tortosí Absent, plaça d'Espanya, jardins del Príncep, passeig Jaume I i passeig de Ribera. «La nostra prioritat és continuar rentant la cara de Tortosa, després de millorar la recollida de la brossa i la neteja viària», va recordar López, que va destacar que l'Ajuntament també està renovant les papereres, el mobiliari urbà i els parcs infantils.

«El primer que veu la gent és la neteja i els jardins»

La regidora Dolors López va admetre que el primer que veia la gent, sobretot els que visitaven Tortosa per primera vegada, era la falta de neteja i l'escàs manteniment de les zones enjardinades. «Però amb el nou contracte de neteja estem redreçant aquesta situació i la gent ja nota el canvi», va remarcar. El plec de condicions del servei integral de jardins i zones verdes inclou un marc general de gestió i un catàleg amb les zones incloses, en què l'Ajuntament detalla exhaustivament la superfície i el tipus de vegetació de cada peça. El contracte reclama una política de gestió de jardineria «més integrada, planificada i eficient dels recursos paisatgístics urbans», per millorar la imatge, la qualitat de vida i la promoció socioeconòmica de la ciutat.

El Punt (18-01-06)

Accediu al plec de condicions del nou servei integral de jardins i zones verdes clicant aquí mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta