El ple de Móra la Nova va aprovar dijous, en sessió extraordinària i amb els vots a favor del grup de CiU i l'abstenció en bloc de l'oposició, el pla parcial del Molló. Així, Móra la Nova ha complert la segona fase de la tramitació urbanística del pla parcial del Molló, ja que la primera fase va començar amb l'aprovació inicial, que l'Ajuntament ja va fer el 27 de juliol. El següent pas que farà el consistori és lliurar el pla a la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre, perquè l'aprovi definitivament. Amb tot, l'alcalde de Móra la Nova, Joan Manel Sabanza, va lamentar el retard que ha acumulat el projecte, per l'endarreriment «injustificable» del Departament de Medi Ambient i Habitatge. Segons Sabanza, després de tres mesos Medi Ambient encara no ha tramès un informe per a l'emissió del qual la llei d'Urbanisme només dóna un termini màxim d'un mes. La previsió de l'Institut Català del Sòl (Incasol) és que el polígon del Molló estiga urbanitzat durant el 2007, amb 18 hectàrees netes per emplaçar-hi activitat industrial. El consorci del Molló està format pels ajuntaments de Móra la Nova, Garcia, Ginestar, Tivissa, Rasquera, la Cambra de Comerç de Reus i el mateix Incasol.
El Punt (3-Febrer-2007)
4 de febrer del 2007
Móra la Nova aprova el pla parcial de la zona de sòl industrial del Molló
1 comentari:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
HE COPIAT AIXÒ DE LA WEB DEL GEPEC.QUINA MENA D'INDÚSTRIES VOL POSAR SABANZA AL FUTUR POLÍGON DEL MOLLÓ ?
ResponEliminaLa Ribera d'Ebre s'ha salvat de la gasificadora de plàstics
Ens ha alegrat enormement la notícia de que la Ribera d'Ebre s'hagi lliurat del segon programa estrella del senyor Sabanza per ennegrir l'atmosfera comarcal i afegir el seu "granet de sorra" a l'Efecte Hivernacle i al Canvi Climàtic amb milions de tones de contaminants des del municipi del qual n’és alcalde, Mora la Nova.
El primer fracàs de Sabanza va ser l'intent de construir-hi la tèrmica d'ENRON i ara s'ha tornat a estavellar amb la gasificadora de plàstics. La veritat és que cada vegada que aquest senyor parla de projectes, al GEPEC-EdC ja tremolem perquè malauradament el medi ambient i la salut de les persones no forma mai part de les seves prioritats. Tant amb ENRON com amb la gasificadora, el GEPEC-EdC va al·legar i denunciar els perjudicis que els dos projectes ocasionarien al medi ambient de la Ribera.
En el cas de la gasificadora, s'ha fet evident el que sempre havíem dit: com tenia el senyor Sabanza el valor de voler copiar un invent que en l'únic lloc on s'havia provat no funcionava de cap de les maneres? En realitat, l'afirmació que sempre s'ha donat com a justificació: que "el principal objectiu dels inversors era generar electricitat neta a partir de la gasificació de plàstics" és una autèntica quimera, perquè una electricitat neta mai no es pot aconseguir cremant plàstics i perquè l'únic objectiu dels inversors era desempallegar-se de tones de plàstic de mig país per evitar així haver-les d'integrar en els circuits adequats de recuperació i de reciclatge. Ara la tossuderia del Sabanza ha tingut el càstig que es mereix i la Ribera d'Ebre ha sortit guanyat de debò. Què s'han estalviat els riberencs? Us en fem cinc cèntims:
S’han estalviat la incineració de 20.000 tones de residus provinents d’altres comarques
S’han estalviat haver de respirar mig milió de tones a l’any de gasos contaminants, entre els quals hi trobem:
Òxids de sofre i de nitrogen
Hidrocarburs aromàtics policíclics (benzè i derivats)
Dioxines i furans
Compostos orgànics volàtils (organoclorats)
Metalls pesants i partícules
Diòxid i monòxid de carboni
S’han estalviat l’abocament de 100.000 metres cúbics d’aigües residuals, agafades netes de l’Ebre i tornades brutes riu avall.
S’han estalviat 3000 tones anuals de residus de gasificació, de composició absolutament imprevisible i de característiques perilloses.
S’han estalviat el doble de dioxines i furans del que emet una incineradora convencional.
El reciclatge d'envasos s'integrarà en els circuits de recuperació real i evitarem que allò que es recicli es cremi i faci cap a l'atmosfera en forma de productes tòxics.
Per tot plegat i veient que aquesta vegada la salut i el medi ambient han sortit ben parats, esperem que aquest precedent, afegit a la fallida econòmica de la gasificadora de Ribesalbes (Castelló), deixi clar que la gasificació és un procés molt contaminant i poc rendible per a aquells Ajuntaments i Consells Comarcals que no saben o no volen fer una recollida selectiva seriosa i responsable.