El dipòsit submarí de gas es construiria a poc més de dos quilòmetres de la costa de Vinaròs, i la planta de tractament també s'instal·laria a molt pocs quilòmetres de les urbanitzacions de la costa nord d'aquesta població del Baix Maestrat, en què diferents constructores estan invertint per fer noves promocions immobiliàries. Però d'altra banda hi ha els interessos econòmics de la potent indústria ceràmica de Castelló, que concentra un 90% del sector a l'Estat. Els forns per coure les rajoles, els paviments i altres productes ceràmics funcionen gairebé exclusivament amb gas, cosa que faria que la Generalitat Valenciana donés suport al projecte de l'empresa Escal UGS. Almenys, això és el que sospiten a l'Ajuntament de Vinaròs, segons declaracions del tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Javier Balada, que ahir publicava El País. Amb tot, Balada va instar la conselleria de Medi Ambient del govern valencià a aturar el dipòsit, ja que una declaració d'impacte ambiental desfavorable «seria l'única possibilitat d'evitar que s'executi el projecte». D'altra banda, l'alcalde de Vinaròs, Jordi Romeu, va explicar que l'Ajuntament ja ha emès un informe tècnic d'incompatibilitat urbanística, ja que Escal UGS voldria instal·lar la planta en sòl no urbanitzable. En declaracions al diari Levante, Romeu també va reclamar l'oposició del govern valencià.
El Punt (25-Agost-2007)
25 d’agost del 2007
1 comentari:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Ni Cemex, ni els "Porcelanosos" tots junts , tenen capacitat per tragar aquesta xifra tant exorbitada de gas. Naturalment hi haura una planta de cicle combinat, pero aquest projecte es de molt mes ampli abast. Apart de regular el preu en el mercat intern, es tracta com ja he dit de un bypass cap a la resta d'Europa.
ResponElimina