31 d’agost del 2007

Tortosa i Roquetes acceleren la reforma de la carretera de Jesús

La mancomunitat nomena president Ferran Bel, que alerta de la possible pèrdua de subvencions

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), va ser proclamat ahir president de la mancomunitat de Tortosa i Roquetes, que va celebrar la sessió constituent de la nova assemblea després de les eleccions municipals i els canvis de govern als dos ajuntaments. Bel va anunciar que el nou govern de la mancomunitat dedicarà els seus primers esforços a accelerar les obres d'urbanització de la carretera de Jesús. Així, Bel va advertir que, si les obres no comencen abans de final d'any, es podrien perdre dues subvencions importants. En els dos últims anys del mandat, Bel serà substituït en el càrrec per l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas (ERC).

Bel va assegurar que la reforma de la carretera entre Roquetes i Jesús és un projecte pendent, que la mancomunitat hauria de resoldre «amb una extrema urgència». Bel va recordar que la millora del vial és un projecte antic, tot i que va ser aprovat definitivament l'11 de maig passat, amb un expedient de fixació de preus que ja ha provocat la discrepància de la desena de propietaris afectats per les expropiacions d'una part de les seues finques. El president de la mancomunitat va remarcar que caldria signar les actes de fixació dels preus com més aviat millor. «Al marge que cada ajuntament puguem resoldre les expropiacions per separat, seria bo aprovar el plec de condicions de l'obra en el pròxim ple de la mancomunitat, que farem la tercera setmana de setembre», hi va afegir. En aquesta línia, Bel va precisar que, «com a mínim», la mancomunitat hauria d'iniciar el procediment, amb l'objectiu de poder començar les obres abans de final d'any. Si no fos així, Tortosa i Roquetes podrien perdre les dues subvencions del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) que la mancomunitat tenia per finançar el projecte.
En aquest sentit, Bel va recordar que les obres de la carretera de Roquetes a Jesús s'han retardat perquè el projecte no estava ben plantejat. El president de la mancomunitat va detallar que el projecte té un pressupost d'1,2 milions, i que la primera subvenció del PUOSC, de 723.000 euros, és per finançar les obres. Així, l'altre ajut és de 75.000 euros i hauria de servir per pagar una part de les expropiacions, que al pressupost estan quantificades en 120.000 euros. Per la seua part, l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, va coincidir amb Bel en la necessitat d'accelerar la reforma de la carretera de Jesús, i va dir que l'altra obra prioritària és la millora de la carretera d'accés al port de Caro, en col·laboració amb el Departament de Medi Ambient. «Seria amb vista a l'estiu que ve, perquè a l'hivern seria molt més difícil», va dir.

> El PSC ofereix la seua col·laboració

Ferran Bel va reiterar ahir la seua voluntat de convertir la mancomunitat en «alguna cosa més que un lloc on es trobin els regidors dels dos ajuntaments». Bel va dir que el grup de CiU ha estat crític amb el funcionament de la mancomunitat des de la seua creació, i va avançar que els nous governs de Tortosa i Roquetes tenen «projectes en comú» que intentaran consensuar amb l'oposició. En aquesta línia, els portaveus del PSC de Roquetes i Tortosa, Miquel Castelló i Joan Sabaté, van oferir la seua col·laboració per tirar endavant els projectes de la mancomunitat. Així, Castelló va proposar la creació de noves infraestructures i serveis, com ara una nova línia de transport públic que unís els barris i pedanies dels dos municipis, així com els nous equipaments. Sabaté també va apostar per accelerar la millora de la carretera de Jesús, el pla especial dels Ports i la reforma de la carretera d'accés a Caro.

El Punt (31-Agost-2007)

1 comentari:

  1. Aquest tipus de noticies son les que poden tornar a la normalitat el descrèdit que ha sofert la política i els politics en particular.. La col•laboració entre partits cada cop es mes necessària per assolir els objectius, mani qui mani... Així dons anem per feina..!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta