Les al·legacions estan consensuades amb Amposta, l'Aldea i la Generalitat, per no afectar Campredó
El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir al vespre, per unanimitat, les al·legacions a l'estudi informatiu de l'autovia de l'interior. L'objectiu és aconseguir que l'autovia no travessi l'Ebre a l'altura del nucli de Campredó, sinó uns 500 metres més al sud. A més, les al·legacions s'han consensuat amb els ajuntaments d'Amposta i l'Aldea, que han accedit a proposar un canvi de traçat per afavorir els interessos de Tortosa, ja que el traçat previst pel Ministeri de Foment separaria Campredó i la barriada de Font de Quinto. L'alcalde va remarcar que es podrà fer més força si el territori continua unit i té el suport de la Generalitat.
El termini per presentar al·legacions al traçat de la nova autovia de l'interior s'acaba demà, i per això l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir al vespre les seues al·legacions. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va destacar que el traçat alternatiu, que també té el suport de l'Ajuntament d'Amposta i de la resta de municipis de l'eix costaner, tindrà l'aval de les entitats i veïns de Campredó, així com del mateix govern català. «Volíem proposar a Foment un traçat alternatiu que no trinxés tant el territori, però no ha estat gens fàcil perquè teníem alguns condicionants», va recordar. L'alcalde va detallar que no han volgut trencar el consens assolit fa dos anys amb la resta d'ajuntaments i amb la Generalitat, i va dir que no es podia proposar un traçat més al nord, més proper a Tortosa, perquè els altres ajuntaments no l'haurien acceptat. A més, Bel va revelar que la direcció general de Carreteres els havia advertit que Foment difícilment assumiria un canvi de traçat que els obligués a refer el projecte, ja que això hauria retardat dos anys més la construcció de l'autovia.
En aquest sentit, l'alcalde va explicar que el traçat alternatiu proposat pels ajuntaments i la Generalitat planteja una opció que s'emmarca en la franja de territori que Foment ha inclòs en els diversos estudis del traçat. «Això seria més fàcil d'assumir pel ministeri», va dir Bel, que va confirmar que havien parlat del tema amb Foment i que hi haurà més converses els pròxims dies. A més, Bel va dir que Cultura ha emès un informe en què adverteix de la presència de vestigis arqueològics a la zona de Campredó i que també ajudaria a modificar el traçat.
El Punt (6-Novembre-2007)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.