6 de novembre del 2007

El PSC i ERC posen cara als euros que rebrà l'Ebre de la Generalitat

Quan encara no ens hem recuperat de l'agre debat sobre el pressupost general de l'Estat a les Terres de l'Ebre, els partits que formen part del govern català han començat una cursa per demostrar qui porta els pantalons a l'hora de dissenyar el pressupost de la Generalitat. Així, a ERC no va caure gens bé que el PSC convoqués per ahir al matí, de forma unilateral, una roda de premsa per valorar l'important pressupost que el tripartit destinarà el 2008 a les Terres de l'Ebre. Segons els socialistes, la inversió al territori superarà els 174 milions d'euros, ja que inclourà les partides no comarcalitzades i també altres inversions fora del pressupost. Per tant, si sumem els diners de l'Estat i els que hi invertirà la Generalitat, podem dir que a l'Ebre s'hi abocaran un total de 360 milions d'euros: una inversió d'uns 2.400 euros per habitant, sent generosos. Però a mitja tarda ERC va enviar un comunicat en què rectificava la xifra donada pel PSC, ja que la inversió de la Generalitat a les Terres de l'Ebre arribarà fins als 200 milions d'euros. En aquest sentit, crec que és la primera vegada que el PSC dóna una xifra inferior a ERC, i només cal recordar la recent revenxinada sobre la inversió de l'Estat. De fet, al seu comunicat, la diputada republicana Marta Cid va insistir ahir en el "forat negre" que ha representat el pressupost de Foment pel 2008 a les Terres de l'Ebre. Però l'ampostina encara ha anat més enllà, i després de precisar que l'Ebre tindrà el millor pressupost de la Generalitat gràcies a ERC, ha lamentat que "els representants ebrencs del PSOE a Madrid" no estirin prou. Un recadet que sens dubte anava per la seua veïna Lluïsa Lizárraga, però també pel senador tortosí Joan Sabaté. Mentrestant, ICV es mantenia aliena a aquest no enfrontament entre el PSC i ERC, i una notícia en principi tan bona com un pressupost tan important per al territori (que haurien d'haver valorat les tres formacions alhora, en una sola compareixença de premsa, a la Delegació del Govern o en un lloc políticament neutral), ja ha començat a circular de forma negativa, amb connotacions d'enfrontament i de conflicte.

Per saber més:
-PSC i ERC divergeixen en el pressupost que la Generalitat invertirà a l'Ebre (El Punt)

9 comentaris:

  1. Crec que en el fons el més important de tot plegat és que es tracta d'uns pressupostos molt bons per al territori, fruit de la feina de l'actual Govern de la Generalitat, format pels tres partits, PSC, ERC i ICV. I els socialistes, per la responsabilitat que tenen cap al territori, amb qui han de passar comptes, com a partit, estan legitimats, vaja almenys així ho crec jo, a valorar aquests pressupostos de forma "unilateral", perquè els valoren com a PSC sense oblidar, evidentment, la seua quota de responsabilitat cap al Govern. Per tant, aquesta valoració de partit, no és menys legítima per ser de partit(massa cops criminalitzem aquesta paraula), i no renyeix amb el fet que els socialistes puguin participar en valoracions com a Govern. El que s'ha fet és una valoració política, com acostumen a fer els partits en l'àmbit europeu i espanyol sobre les polítiques que apliquen els governs. Tendim massa a confondre les dues coses, govern i partits, per molt que aquests darrers siguin els que sustentin els primers. I als socialistes, a banda de governar i explicar l'acció de govern, ens agrada fer valoració política i sobretot poder explicar la nostra satisfacció pel treball fet en benefici del territori com a partit, tot i que també en parlem com a responsables polítics en el Govern. Els socialistes, i això sí que cal tenir-ho en compte a l'hora de fer anàlisis, hem fet les nostres declaracions després que el Govern anunciés públicament els nous pressupostos, recollits per la premsa, i ho hem fet bastants dies després. Per tant, el més important de tot és enviar des d'aquí aplaudiments al president, José Montilla, i als diputats i diputades dels tres partits que donen suport al Govern, PSC, ERC i ICV, per aquests pressupostos tant òptims per al territori.

    ResponElimina
  2. Home, quan te n'adones de les xifres veus la diferència d'inversions entre la Generalitat de Catalunya i l'Estat. Ja sabem que la subdelegació del govern està a la ciutat de Tarragona, i des d'allí, no es visualitza bé el territori de l'Ebre, mentre que aquí si tenim directors territorials i un bon delegat del Govern. Però i els nostres diputats i senadors a Madrid? Haurien de tenir vergonya per ser tan insignificants.

    ResponElimina
  3. El PSC podrà fer les valoracions que considere convenient, però, s'han mirat bé les xifres? Que diguin que la inversió és menor que la que realment consta al pressupostos demostra que de números en saben montar molts, però llegir números no en saben massa.

    ResponElimina
  4. És molt trist l'espectacle del "jo més que tu", de voler sortir primer a la foto. I ho dic en general.

    ResponElimina
  5. si el govern de madrid inverteix 190 milions d'euros i el de Barcelona entre 180 i 200 segons qui dones les xifres, perquè els de Barcelona són millors que els de Madrid?

    ResponElimina
  6. Qui t'ha dit que els de Madrid inverteixen 190 milions? Al mercat?

    ResponElimina
  7. Algú sap dir-me perque els d'ERC només sument foment als pressupostos de l'Estat i ho sumen tot als de la Generalitat.Com es diu això?....Llei de l'embut!!

    ResponElimina
  8. lo que no trobo correcte és lo protagonisme de la Marta Cid ja que ella avui per avuí no és mes que una simple diputada al parlament de catalunya. en tot cas hi deu haver un diputat a madrid d'ERC en representació de les TTEE, no?
    Aquesta nopi faria bé de deixar la política ja que tot lt que toca ho crema.

    ResponElimina
  9. Quina politica d'aficionats, Deu meu!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta