24 de juliol del 2008

L'alcalde de Tortosa descarta crear ara una regidoria de patrimoni

Primer entrebanc important per al pacte pel patrimoni històric de Tortosa, que dimarts va presentar l'associació Amics dels Castells i del Nucli Antic amb deu propostes que haurien d'assumir l'Ajuntament, la Generalitat i el govern de l'Estat. Ahir, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que havia conegut la proposta per la premsa, va pressuposar que es tracta d'una iniciativa «seriosa i benintencionada», però va afegir-hi que el president d'Amics dels Castells no li havia comunicat res, durant una reunió recent amb Jordi Jordan. «Seria bo que la junta de l'entitat ens presenti el document, perquè hem pogut veure algunes propostes que són de calaix i no hi hauria cap problema, però també altres que són temes estrictament polítics, com l'organització del govern municipal, que és una potestat de l'alcalde i dels partits que governen», va remarcar. En concret, Bel es referia a la proposta de crear una regidoria específica del patrimoni històric, que precisament va qualificar de «política», ja que afecta l'organització de l'Ajuntament. «No dic que no es faci mai, però la proposta denota un desconeixement del funcionament de l'administració, perquè no és tan fàcil com signar un decret», va dir. «No es pot crear una regidoria amb un decret, sense contingut ni consignació pressupostària», va concloure.

El Punt (24-Juliol-2008)

3 comentaris:

  1. La regidoria de patrimoni seria una eina essencial per a Tortosa. Nosaltres mateixos a Campredó tenim un patrimoni important, que si algun cop som EMD l'hauríem de difondre mitjançant una regidoria on el patrimoni sigui el punt essencial.
    quant a que és difícil perquè necessita pressupost i canvis estructurals, és evident que no pot ser pel que queda de 2008, però que es podria fer perfectament de cara al 2009. Manca voluntat política i prou.

    ResponElimina
  2. Penso que la creació d'aquesta regidoria seria interessant per dos motius essencials.

    - per visualitzar la importància del patrimoni local i donar rellevància política i social a la seva gestió.

    - per tenir un interlocutor clar on dirigir-se, ja que actualment la gestió del patrimoni queda massa difosa entre les regidories de cultura, urbanisme i turisme. S'evitarien problemes de descoordinació.

    ResponElimina
  3. Els problemes de descoordinació no es resolen creant una regidoria de Patrimoni, sinó amb la eficiència. Hem de assumir que els recursos son limitats, i no per crear aquesta regidoria podrem recuperar en quatre dies el patrimoni històric de la ciutat. La qüestió es anar en la direcció correcta i poc a poc (gota a gota fa forat). Ja he dit en algun “post” que no importa “QUI”, sinó “EL QUE”.
    Hem estat massa anys mirant-nos al melic i perdent temps i diners. Estic convençut que la conservació i restauració del nostre patrimoni a llarga es rentable.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta