5 de desembre del 2008

Atzavara-Arrels presenta la revista 'Mirades' i el casal Panxampla acull un sopar intercultural

El grup de dones de l'associació Atzavara-Arrels, amb el suport de l'Institut Català de les Dones, ha presentat el quart número de la revista Mirades. L'acte va tenir lloc dimarts al Palau Abària de Tortosa, enmig d'un nombrós públic. El quart número de Mirades vol donar a conèixer les aportacions de les dones migrades a la nostra societat, amb l'objectiu de trencar tòpics i prejudicis, i fent visible que les dones nouvingudes són una part "activa i dinàmica" d’aquesta nova societat construeixen dones i homes de totes les parts del món. A la presentació van assistir-hi unes 70 persones, sobretot treballadors, voluntaris i participants en les activitats d'Atzavara-Arrels, que fan possible el funcionament de l'entitat. En l'acte també van participar la responsable de l'Institut Català de les Dones a les Terres de l'Ebre i el director dels serveis territorials de Treball, que van acompanyar la presidenta d'Atzavara-Arrels en la presentació de l'acte. Els assistents també van gaudir de l'actuació del grup Les clown a la Lluna, amb els seu espectacle Dones, un muntatge de conta-contes i poesia sobre el paper de la dona a la societat actual. Per finalitzar l’acte, van fer un tast de productes típics del Marroc que van portar les participants de L'Espai Dona que organitza l'entitat.




Sopar intecultural D'altra banda, dissabte passat es van reunir, al Casal Popular Panxampla, prop de 100 joves ebrencs i ebrenques de diverses procedències. Aquesta trobada va se organitzada per un grup de joves de Mali, de Senegal, amazighs, i catalans. La festa era el resultat d’un seguit de reunions per compartir inquietuds, motivacions i interessos. A la festa hi van assistir gent de les Terres de l’Ebre d'orígens tan diversos i llunyans com Paquistan, Marroc, Colòmbia i Romania. Els assistents van portar plats típics dels seus països, perquè tothom pogués sorprendre el paladar amb sabors nous. Tot seguit, va fer-se una sessió de música improvisada amb els instruments que cadascú va portar, i a més va haver-hi danses i balls tradicionals. Segons els organitzadors, aquest és el primer pas per "seguir treballant les diferències que ens fan iguals, per forjar la convivència i potenciar la relació entre la gent ebrenca".

1 comentari:

  1. Dos excel·lents maneres de treballar la integració dels immigrants, especialment els provinents de països molt pobres.
    Felicitats!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta