5 de març del 2009

Tortosa estrenarà l'escola internacional d'hostaleria Via Magna el setembre

L'oferta formativa de grau mitjà a Tortosa s'incrementarà a partir del setembre amb l'obertura de Via Magna, una escola internacional d'hostaleria i turisme que s'ha instal·lat en un dels pavellons del seminari diocesà. El centre privat està vinculat acadèmicament amb el grup César Ritz Colleges Switzerland, que obrirà així la seua primera escola a l'Estat espanyol. De fet, l'arribada de Via Magna a Tortosa culmina un llarg procés de sis anys de contactes entre el bisbat i César Ritz, després que es frustrés un primer intent d'instal·lar al seminari tortosí l'escola d'hostaleria de les Terres de l'Ebre. Via Magna ja ha obert les inscripcions per al proper curs 2009/2010, i per començar oferirà formació de grau mitjà en tres àrees: cuina i gastronomia, forn de pa i rebosteria, i serveis de restauració. A més, l'escola també ha previst organitzar cursos i seminaris per als especialistes i professionals del sector de l'hostaleria i de la restauració d'àmbit estatal.

Un portaveu de Via Magna, Manel Roig, va explicar ahir que aprofitaran les fires de València i Madrid, i el Saló de l'Ensenyament de Barcelona, per donar a conèixer la seua oferta formativa. Roig va detallar que no tenen un número tancat de places, i que ampliaran el professorat abans de massificar les aules. «Via Magna fa una aposta per la qualitat acadèmica, tècnica i humana, ja que a més de la bona oferta formativa i de les pràctiques, el nostre objectiu també és formar persones», va remarcar. Roig va avançar que el centre tindrà demo-kitchen (aules equipades amb monitors de televisió, en què els professors cuinen davant dels alumnes), i que Via Magna ocuparà tres plantes, amb una superfície de 5.000 metres quadrats al pavelló B del seminari de Tortosa. Així, a més de les aules de formació i de la cuina, els estudiants també tindran un espai propi a la residència Adrià VI.

Projecció exterior La principal diferència entre Via Magna i altres escoles de cuina de l'Estat espanyol serà que el centre oferirà la doble titulació espanyola i suïssa, amb el suport de César Ritz College i la possibilitat que els alumnes puguen continuar la seua formació en 14 universitats d'arreu del món. El portaveu de Via Magna, Manel Roig, va afegir-hi que el centre contribuirà a posicionar el potencial turístic i gastronòmic de les Terres de l'Ebre en l'àmbit internacional. A més, va explicar que van elegir Tortosa per les bones instal·lacions del seminari i també per la seua posició geogràfica estratègica, a mig camí de Barcelona, Saragossa i València. Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va fer ahir una valoració molt positiva de l'arribada de Via Magna, que portarà alumnes estrangers i posarà el territori al mapa de l'hostaleria i de la cuina internacional.
Foto: Via Magna

1 comentari:

  1. Es una bona noticia per a Tortosa i les Terres de l'Ebre. Espero i desitjo que tingui exit i que no sigui molt cara la formació en aquesta escola.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta