4 de març del 2009

L'oposició de Móra la Nova acusa Sabanza de recol·locar exregidors de CiU com a personal eventual

Núria Llorens va renunciar al càrrec fa un mes i ara coordina l'àrea de Serveis Generals

Els grups de l'oposició a Móra la Nova (PSC-Imnova i ERC-AM) han denunciat públicament la contractació com a càrrec de confiança de l'exregidora Núria Llorens, que fa un mes va renunciar al càrrec al costat d'un altre regidor de CiU, Joan Ramon Muñoz i Escoda. De fet, la contractació de Llorens com a coordinadora de Serveis Generals se suma a la del també exregidor Antoni Mateu com a coordinador d'obres. L'alcalde, Joan Manel Sabanza, va defensar ahir la legalitat de la mesura.

Fins al gener, Llorens era la tercera tinenta d'alcalde de Móra la Nova i regidora de Serveis Socials, Joventut, Dona i Sanitat, mentre que Escoda i Muñoz era regidor de Festes, Esports, Comerç, Turisme i Participació Ciutadana. Al ple extraordinari del 27 de gener tots dos van renunciar als seus càrrecs, i el 19 de febrer van ser substituïts per dos nous regidors: Teresa Tonda (Joventut, Serveis Socials i Participació Ciutadana) i Ivan Vilanova (Comerç, Turisme i Esports). Tres dies abans, el 16 de febrer, el Butlletí Oficial de la Província publicava el nomenament de l'exregidora com a personal eventual, mitjançant un decret d'alcaldia del 5 de febrer. Així, Joan Manel Sabanza va repescar Núria Llorens com a coordinadora de Serveis Generals, amb una retribució de 13.000 euros l'any i la funció d'assessorar-lo en aspectes relacionats amb el protocol, la representació, la informació i la comunicació. Una estratègia que el grup d'ERC, a través del seu bloc a internet, va titllar d'«abús de confiança» i d'«alcaldada», ja que els republicans consideraven que Sabanza estava utilitzant els recursos municipals per «recol·locar» els exregidors de CiU.

En la mateixa línia va pronunciar-se ahir el portaveu del PSC-Imnova, Fernando Cantos, que va recordar que aquesta no és la primera vegada que el govern de Móra la Nova contracta un exregidor de CiU. Segons Cantos, després de les eleccions ja van recol·locar l'exregidor Antoni Mateu com a coordinador d'obres i amb un sou de 5.800 euros, ja que després de les municipals havia quedat fora del consistori. «Ara han renunciat dos regidors més perquè ja ho havien pactat així abans de les eleccions; però el que no ens esperàvem és que també els volguessin recol·locar com a càrrecs de confiança», va dir Cantos. El portaveu del PSC-Imnova va afegir-hi que la mesura és «escandalosa» i «innecessària», ja que la coexistència de regidors i càrrecs de confiança només servirà per «duplicar els sous». Segons Cantos, «si el que es volia era crear llocs de treball en temps de crisi, el que hauria d'haver fet l'alcalde és convocar un concurs públic perquè tots els veïns tinguessin les mateixes oportunitats». Cantos també va remarcar que encara no saben si Muñoz i Escoda també rebrà algun tipus de remuneració com a possible assessor de Festes. Així, el PSC-Imnova demanarà formalment que, si Sabanza vol tenir càrrecs de confiança, els puga tenir, «però sense remuneració econòmica».

Per la seua banda, l'alcalde de Móra la Nova va defensar ahir la legalitat de la mesura. Sabanza va acusar l'oposició d'estar dient «inexactituds i falsedats», i va remarcar que la contractació de càrrecs de confiança és molt habitual i estesa en altres administracions, «també en les governades pel PSC i ERC». «Precisament, a Móra la Nova no destacàvem pels càrrecs de confiança, però és una pràctica legal en molts llocs en què ells governen, i ens estranya molt la seua reacció», va reiterar. Sabanza va concloure que «és bo aprofitar l'experiència i el bon saber» fer dels seus exregidors per a l'Ajuntament.


LES FRASES

FERNANDO CANTOS
Portaveu del PSC-Imnova
«La gent no vota un regidor perquè a la meitat del mandat renunciï al seu lloc, però cobrant per fer la mateixa feina com a càrrec de confiança. A més, ara una altra persona entra a l'Ajuntament amb el sou de regidor»

JOAN MANEL SABANZA
Alcalde de Móra la Nova (CiU)
«A Móra la Nova no destaquem per la contractació de càrrecs de confiança, que és un pràctica legal i molt habitual també en llocs en què governen el PSC i ERC. Per això ens ha estranyat tant la seua reacció»


El Punt (4-Març-2009)

3 comentaris:

  1. Hi ha ajuntaments que col·loquen exregidors. I d'altres amics i familiars. En les contractacions d'urgència que es van donar compte en el darrer ple de l'ajuntament d'Amposta, la regidoria de cultura va col·locar una persona que té el mateix cognom que la regidora. I no és un cognom massa freqüent: Rodera.

    ResponElimina
  2. Vull pensar que això de " el mateix cognom" ho dius irònicament i que realment saps que hi ha un parentiu, perquè nomes per coincidència, com a prova......
    Encara que, això de " va col·locar" ja denota arbitrarietat, amb nepotisme o no.

    ResponElimina
  3. Això és lo que hi ha al nostre poble.
    Lo nostre alcalde el Sr. Joan Manel Sabanza s' ha perpetuat en el poder, costi lo que costi, des de les primeres eleccions democràtiques i ara que només té sis regidors necessita tenir-ne tres més, encoberts sota la fòrmula de càrrecs de confiança.
    Quan lo sistema democràtic ha d'actuar amb este tarannà crec que es desvirtua per si sol.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta