28 de març del 2008

La plataforma declara el govern català «transvasista» i ja prepara mobilitzacions

El divorci entre el col·lectiu i el tripartit és total, tot i que la Generalitat diu que respectarà el Compromís per l'Ebre

L'idil·li entre el govern català i la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) s'ha trencat definitivament. Les diferents mesures previstes per la Generalitat per garantir l'abastament d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona, que inclouen un transvasament del Segre, han fet que el moviment social difongués ahir un comunicat per declarar «transvasista» el tripartit. La PDE alerta que la captació de cabals des del Segre perjudicarà la qualitat de l'aigua i el tram final de l'Ebre, inclòs el Delta. En aquest context, el delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó, va refermar ahir que el govern respectarà el Compromís per l'Ebre signat amb la PDE, però el portaveu Manolo Tomàs va lamentar l'actitud dels seus antics aliats i va confirmar que ja estan preparant mobilitzacions.

«Han plantejat un transvasament del Segre com si ja tinguessin el projecte i el pressupost», va denunciar ahir Manolo Tomàs, que va afegir-hi que la PDE se sent «enganyada» pel tripartit. «Fa temps que treballen en aquesta mesura, però durant l'última campanya electoral venien per les Terres de l'Ebre afirmant que els transvasaments ja estaven enterrats», va remarcar. El portaveu de la PDE va assenyalar que la decisió de transferir aigua des del Segre és responsabilitat de les tres forces polítiques que formen el govern català, i que el moviment social està «molt dolgut» amb el PSC, ERC i ICV, ja que «han volgut fer veure que agafen l'aigua d'un altre riu, sense tenir en compte l'impacte que la mesura tindrà al tram final de l'Ebre». A més, Tomàs va recordar que també hi ha el projecte per transportar en vaixell l'aigua dels pous de Tarragona, regenerats gràcies al minitransvasament de l'Ebre, així com la possible interconnexió de xarxes entre Cunit i Cubelles. «Han interpretat incorrectament el resultat de les últimes eleccions, i es pensen que ara ja estan legitimats per recuperar tots aquests projectes», va recriminar.
El divorci entre la PDE i el govern és més que evident pel fet que els representants territorials de la Generalitat no s'han posat en contacte amb el moviment social, tot i que alguns polítics del tripartit a l'Ebre sí que han parlat amb la plataforma. «Ens hem posat en marxa, perquè sabem que estem igual de sols que fa set anys, i per això diem a la gent de l'Ebre que és l'hora d'aturar la segona onada transvasista», va dir Tomàs. El portaveu va afegir-hi que la PDE està refent la seua xarxa d'aliances a Catalunya, i que la setmana que ve anunciaran el nou calendari de mobilitzacions.

El Punt (28-Març-2008)
Foto: Manel Zaera a Flickr

Més informació a El Punt:
-UP plantarà cara
-Venda il·legal d'aigua per omplir piscines
-Consells per estalviar
-El Priorat demana aturar el transvasament del Siurana «si el Camp és autosuficient»
-Reus aprovarà en el ple la cessió d'aigua
-Ens volen tornar a enganyar

43 comentaris:

  1. a vore si persones que defensaven tant la PDE com Sabaté ara van a les manis

    ResponElimina
  2. A l'anonim de les 10:08, fa molt de temps que Manolo Tomás va expulsar a la gent del PSC de la Plataforma, per tant veig dificil que puguem anar ningú darrera d'aquest senyor anomenat Manolo Tomás. Ni jo, ni Sabaté ni ningú del PSC.

    MCB

    ResponElimina
  3. El portaveu va afegir-hi que la PDE està refent la seua xarxa d'aliances a Catalunya?

    No és qüestió d´aliançes , ni Tripartits , ni CIU, ells sempre defensaran la majoria i no som naltros precissament ,lo que fa falta es més solidaritat dels de Barcelona amb tots los pobles i poblets de Catalunya i sobretot amb los del interior que falta de tot i ningú diu res i menos banyeres i jacuzzis a Barcelona i més infrastructures aqui , i si a Barcelona, Tarragona i ,........ l´industria necessita aigua per a creixer , que la portin aquí per variar.

    El problema és que els debats que es fan aquí són, en la majoria de casos, per sobre no fos cas que si toquem el fons algú es senti incòmode. Tota decisió comporta una solució digna i de solucions n’hi ha moltíssimes, tantes com les gotes d’aigua que es perden actualment en canonades am fuites i aixetes que no tenen els mecanismes d’estalvi d’aigua necessaris. Quan Barcelona hagi eixugat Catalunya (en gran part per culpa de l’ús irracional d’aigua) què farem? Dessaladores que pugin l’aigua Ebre amunt? Barcelona sempre tindrà aigua, però els regants, la pagesia ja pot anar plantant secar… La cosa va malament i amb uns governs tant funcionarials encara més.

    La PDE , te que replantejar-se el seu nom i la seva funció, si vol tindre soports de tothom ( per lo menos los d´aquí ) i dir-se Plataforma per la defensa dels habitants de les Terres de l´Ebre i per la creació de infraestructures del nostre Territori .

    ResponElimina
  4. Ja anava sent hora!! Vinga fotem-los-hi canya!!

    On estàs Kanopus...?

    ResponElimina
  5. Mos ham de moure, ja! Tothom al carrer com un sol home, o dona!
    De Transvasament ni parlarne!

    ResponElimina
  6. No ens hem de manifestar per res, ara ja manen els nostres, els del tripartit, ja hem futut fora convergència de tot arreu, que era el nostre objectiu.
    De totes maneres, n'hem de dir "captació provisional", perquè encara que sigui el mateix que transvassament no queda sostenible ni ecològic.
    Recordeu companys: res de manifestacions, que no podem erosionar el nostre govern, el d'esquerres, que tan va costar d'aconseguir.

    ResponElimina
  7. No, este transvasament encara és pitjor que l'altre que mos montava CiU i PP. Este l'agarraran de la capçelera del riu.

    ResponElimina
  8. A l'anonim 11:47, sols et falta dir el nom perquè que et de CiU ja ho has dit prou clar.
    Jo sóc militant del PSC i mai he anat a una manifestació sota la bandera del PSC sino sota la bandera de la Plataforma, i si aquest que em van fotre fora de la Plataforma em volen jo aniré darrera de la pancarta però mai ha anat o aniré com a militant del PSC sinó com a persona que viu a les terres de l'Ebre.

    ResponElimina
  9. No se perque us foteu este fart de cridar, vatros veieu el que esteu dient, si la gent de Barcelona necesita aigua per veure l'han de tenir, i teniu en compte que si ells surten al carrer son molts més que natros i tenim totes les de perdre.
    No estem parlant d'especulació com feia el PP amb el transvas de l'Ebre a Murcia. Estem parlant d'aigua per veure en un moment puntual de sequera extrema. Penso que la PDE s'equivoca i molt volen sortir al carrer ja que l'únic que pot aconseguir es l'animadversió de la gent de Barcelona cap a nosaltres. I si els de can fanga deixen de venir els diumenges potser més d'un haura de tancar portes. Compte Manolito que estas entrant en aigues pantanoses.

    ResponElimina
  10. Tarragona i Reus es freguen les mans a 1 euro el m3 , que solidaris son i naltros que rucs que som.

    ResponElimina
  11. No he llegit massa vegades una sarta de tonteries comparable a n'esta última. No se tracta de barallar-se en les persones d'aquí o d'allà, però si es tractés de fer-ho no veig perquè m'han de fer més temor los de BCN que los valencians.

    ResponElimina
  12. quina colla d'arroplegats nomes per disfraçar el transvassament (perdó, "CAPTACIÓ").

    ResponElimina
  13. Per que sembla ser a Barcelona mana lo PSC i al sud del riu Senia lo PP.
    Tot això es politica , si manes el PSOE a Valencia aigua avall.

    ResponElimina
  14. A l'anònim de les 12'14,
    lo partit RC ja deia que no volia que les ciutats fossen parc temàtic de ningú. Les ciutat han de ser per als seus ciutadans, no per a que els que-macus vinguen a pixar-se als nostres pins.
    Lo que han de fer lo des Barcelona, és no permetre crear un monstre que encabeix com a sardines enxubades a més del 80% de la població de Catalunya i que es queda tota la industria per a ella.
    Catalunya és tot lo territori i Barcelona ha de ser solidaria amb natros més de lo que no ho ha sigut des de fa molt de temps.

    ResponElimina
  15. Lo de les 12:14 , deu tindre alguna cadira $ minjadora que defensa dins del seu partit.

    ResponElimina
  16. Baltasar admet haver preparat dos transvasaments més.

    I'informe facilitat ahir al vespre pel departament de Medi Ambient explica a la seva pàgina 8 que "una estimació aproximada de l'import total de les actuacions previstes, avalua l'inversió en uns 45 milions d'euros"; és a dir, més del doble dels 20 milions indicats dimarts i ahir mateix pel conseller.
    Si que en gastarem de cuartos , i em farem de rucades per no dir que l´aigua que arribarà a Barcelona , será del “MINI”.
    Que s´invertixin los 45 milions d´euros a les Terres de l´Ebre i no fiquin mangueres fantasmes que desprès diuen que trauran , i tot per no vulguer dir la veritat.

    ResponElimina
  17. Qualsevol govern del mon té l'obligació de garantir el subminstrament d'aigua potable a la població i d'administrar els recursos en benefici dels ciutadans.


    També té l'obligacio d'oferir els serveis bàsics a qualsevol part del pais ( hospitals, escoles etc..) i aqui es on passa per alt el que és més basic...dels impostos que es generen a les terres de l'ebre no es pagaria ni la llum del verge de la cinta.....ni es tracta de solidaritat, ni es tracta de xantatge, es tracta de realitat.

    Aquest aigua se la beuen los que treballen i paguen impostos i es distribueixen i arriben aqui i es fan coses.....com dirien Epi i Blas...leeeeeeeeeeejossss, ceeeeeercaaa.

    Si continuem seguint els consells de plataformes i plataformetes d'aqui uns anys no es podra ni respirar a les terres de l'ebre si no tens un certificat d'ebrenc ja que es pot interpretar com un trasvassament d'aire....

    Tal com vol Tomás proposem al govern català no fer cap acció per a solucionar el problema de la sequera a BCN, PERO això sí, els talls de subministrament hauran de ser a tota catalunya, tant si tens un riu al costat com si no el tens. D'aquesta manera ningu es podra queixar......

    Tan greu és, donar una solucio d'emergencia a aquells que necesiten l'aigua per a beure?

    ResponElimina
  18. Xeic , que no saps que fem quasi tota la llum que consumeix Catalunya ,fem molta llum i podem donar llum a la verge de la cinta i 50 més.

    ResponElimina
  19. qui la feu la llum? me podries posar un cable gratis hasta casa meua?

    ResponElimina
  20. Sol és gratis per la Verge de la Cinta i verges varies , a tu no que ets un dimoniet.

    ResponElimina
  21. Això de l'aigua per als que volen beure és més vell que l'anar a peu. Me sembla que no hi ha ningú que passe sed a n'este país, així que, per favor, una mica més d'imaginació en el moment de voler justificar segons quines coses. No vulguéssem ser tant ingenus a n'estes altures.

    ResponElimina
  22. Si realment feu manifestacions ara, amb la mateixa contundència que les feieu en els temps de convergència, us hauré de felicitar per la vostra coherència ideològica.
    Però ja veurem... soc molt escèptic. De moment no he vist cap manifestació massiva amb lo nus.

    ResponElimina
  23. No estem aquí per a donar-te gust a tú. Què més voldries...

    ResponElimina
  24. No estem aquí per a donar-te gust a tú. Què més voldries...

    ResponElimina
  25. TV3=manipulació

    La campanya que està duent el govern catala mitjançant TV3, es ferotge.
    Avui mateix sito textualmet: " i mentre aqui no tenim aigua l'Ebre va dal de tot". Però a on va dalt de tot??? a Saragosa, aqui lo riu se pot crusa apeu.

    per cert trobo molt lamentable i de tenir molta cara, el que ha fet l'alcade de Reus venen l'aigua del pous a Barcelona. Senyors de Tarragona i Reus si els sobra l'aigua vol dir que l'aigua del minitransvassament ja no la necessiten!!!

    ResponElimina
  26. wc,
    qualsevol govern te l'obligació de crear riquesa per tot lo territori i no de concentrar-la tota en un mateix lloc.
    Lo 80% de la població està a Barcelona i la seua àrea metropolitana, la concentració d'industries i llocs de treball també. Mentrestant han despoblat la resta del territori creant un monstre que no s'agrada a n'ell mateix.
    I si no, perquè en cap de setmana no fugen tots com a esperitats de la gran urbs?
    Repartim, sinyors, repartim més pel territori i no hi hauran estos problemes. Mentrestant per a solucionar el problema, tanquem camps de golf, parcs temàtics i pistes d'esquí. Deixem que els pagesos puguen regar amb esta (diuen)aigua depurada dels camps de golf (perquè si serveis per a regaqr l'herba també serveix per als arbres fruiters, no?
    I dixa d'enganyar-te, l'aigua a Barcelona no la volen per a us de boca, si no per a la industria.

    ResponElimina
  27. Mireu el govern catalanista i d'esquerres ha fet el deures i per tant quan l'aplicació de la nova cultura de l'aigua estigui enllestida no ens tindrem que preocupar, ara com no pot ser d'altra manera si tenim que cedir alguna cosa ho farem amb el convenciment que la feina ha estat ben feta.
    Algú ha pensat que passaria si les desaladores que s'estan fen no estesen??
    De nervis ni un i de manis tampoc, qui vulgui fer política que en fagi, jo faré PAIS com sempre.

    ResponElimina
  28. Sra Menasanch,

    No tindria voste més satisfaccio i jo mes avorriment ho deixo aqui esperant que siguen altres els que li donen corda.

    ResponElimina
  29. Tú cedeix lo que vulgues.Los demés mos espavilarem pel nostre compte.

    ResponElimina
  30. Com és ke ningu parla dels caçadors furtius que van ser pillats "con las manos en la masa" a primers d'akest mes de març dins dels limits del parc natural i que habien matat una cabra salvatge sembla ser que medalla d'or?
    No ha sortit a cap diari, ni a la tele ni res. Deu ser perque no son tant importants com el net de Franco o a lo millor pqrque algú ho tapa?
    Diuen qu'un era un mandamas de l'aeroport de Reus i un altre un carrec politic del Consell Comarcal i algo d'Alfara.

    ResponElimina
  31. Soc l'anonim de les 12:14, i us puc ben assegurar que jo ni tinc cap cadira que defensar. Ho sento pero us heu equivocat de mig a mig.
    Pel que veig aqui sols es pot escriure si ets d'un partit.
    Però mira que sou b.....

    ResponElimina
  32. los capos de la conselleria de mediambient s'han acollonit amb la pressió demolidora de AGBAR i s'han baixat los pantalons, han deixat als tecnics amb el cul a l'aire i ara tots a corre

    hi ha sequera, es cert, però sobre tot hi ha PSICOSIS DE SEQUERA, esta psicosis esta provocada per qui vol gestionar tota l'aigua de catalunya i els gerifaltes de la conselleria de mediambient s'han ACOLLONIT

    per cert l'aigua del segre sortira a preu d'or,
    en el millor dels casos en que el 100% dels dies es pugues fer sortiria a 0,65 €/m3 + despeses de energia de bombament+ personal+ manteniment ....

    als patetics dels partits politics que correu per este foro, no os salveu cap, ni els de uns, ni el dels altres, no sabeu mes que criticar-vos i no aporteu res al debat

    ResponElimina
  33. 1:25 PM a la conca de l'ebre hi ha mes d'un poble que ja fa anys que te talls d'aigua a l'estiu, i d'altres que ens la beben salabroseta

    ResponElimina
  34. Aquets estaben a casa i no shavien que fer com ara Manolo Tomàs

    ResponElimina
  35. Aquets estaben a casa i no shavien que fer com ara Manolo Tomàs

    ResponElimina
  36. 5:34

    Tu et creus lo cuento del Segre , tot és fum , no son tontos , però algunes vegades s´ho fan, la via del trasvassament , ja te dos carrils i l´ampliaran a quatre , i tot de gratis i uns quants faran lo negoci del segle , i per cert no los d´aquí.
    Com dius molt bé l´AGBAR, passa de tot i de tots los partits i va a la pela.

    ResponElimina
  37. S'ha de tornar a sortir al carrer. La Plataforma sempre s'ha caracteritzat per la seva transversalitat. Cap transvasament per part de cap partit!!!

    http://locarrerdelriu.blogspot.com

    ResponElimina
  38. demà estarem al mercat a partir de les 10:30,

    qui vulgue vindre ja ho sap, samarreta blava i cap al carrer

    susanna abella

    ResponElimina
  39. Es l´últim quem faltava veure los de Ciu i Bel encapçalan la mani i els del PSC i Sabaté a casa.
    Món de interessos.Cada set anys lo món al revés.

    ResponElimina
  40. Susana,
    això va de veres?
    A les 10:30 tothom al mercat amb la samarreta?
    Perquè si és que sí haig de córrer a vore a on les tinc guardades i si toca rentar-les. Los crios ja se sap que embruten molt.
    Confirma-ho per favor.

    ResponElimina
  41. Núria, per si Susanna no té temps de contestar-te.
    Sí, està confirmat. La PDE instal·larà demà al matí una parada informativa al mercat de Tortosa.

    ResponElimina
  42. Gràcies Gustau, ara ho penjo al meu bloc.

    ResponElimina
  43. Mireu com embruten el nostre nom!http://jlnavarrocabofoto.blogspot.com/2007/11/no-al-tranvasament.html

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta