28 de març del 2008

Oriol Pujol ofereix el suport de CiU a canvi del Roine

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, va aprofitar ahir la seua visita a Tortosa per carregar amb duresa contra la política hidrològica del tripartit. Pujol va recriminar la «falta de transparència, la nocturnitat i la covardia» amb què la Generalitat pretén impulsar el transvasament del Segre i la interconnexió de xarxes, però va oferir el suport de CiU per trobar solucions a llarg termini. «CiU està disposada a parlar d'aigua, però sense dogmatismes i en seu parlamentària», va dir Pujol, que va defensar una interconnexió de xarxes permanent, tot i que el projecte també hauria d'anar vinculat al transvasament del Roine. El convergent va preguntar a la gent de l'Ebre si «contra CiU i el govern de Pujol es protestava millor», però no va aclarir si la coalició donarà suport a les mobilitzacions que ara puga convocar la PDE. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va precisar que ho valoraran quan les convoquen, i que no hi hagut contactes amb la PDE.

El Punt (28-Març-2008)

25 comentaris:

  1. allo que deia el senyor Sabaté i companyia a les eleccions municipals, del govern catala i estatals, en que eren l'unica força que havia parat els transvassaments i que garantiria que no es farien més transvassaments.

    on està aquells que van critica tant durament CIU i PP?

    Ara entenc perquè van intentar eliminar la plataforma quant no els interesava.

    crec que amb aquests tema hauriem d'anar totes les Terres de l'Ebre unides sigue cadascu del color que sigue!

    ResponElimina
  2. En aquest tema cal ser una mica més seriosos si realment volem solucions i el nostre objectiu és el futur del nostre territori. Sobretot perquè ja està bé de deixar-nos fotre el pèl pels de CiU. Un altre cop no. La situació actual a la qual ens veiem abocats és precisament degut a la deixadesa de CiU durant el temps que van governar, quan enlloc d'apostar per polítiques d'estalvi d'aigua van decidir agafar la via fàcil i van donar suport al transvasament de 1050 hectòmetres cúbics del nostre riu, el transvasament del Roine, el ministransvasament i la interconnexió. Si ara els erigim en els nostres defensors cal que ens ho fem mirar. Al tripartit no se li ha donat ni una sola oportunitat en el tema de l'aigua. I crec que han començat a fer bé els deures. Des de la responsabilitat de qui governa, potser hauran de prendre decisions molt més dures i difícils però després d'haver intentat buscar totes les solucions possibles, no com CiU, que mai en va buscar.
    Com diu Narcís Prat en una entrevista a l'Avui per respondre a pregunta "Per què es pot plantejar aquest transvasament ara i no cinc anys enrere?". Diu Prat: "Perquè ara la regió metropolitana ha fet els deures. Els últims tres ays s'ha treballat molt per estalviar aigua, la Generalitat i els Ajuntaments treballen en el mateix sentit per recuperar els recursos abandonats com els pous... Una eina que durant 30 anys no s'havia fet. Ara és lògic que la regió metropolotina pugui demanar a la resta del territori una certa solidaritat perquè si a l'àrea de Barcelona s'arriba a tallar l'aigua, els efectes econòmics poden ser molt greus, molt pitjors que els problemes polítis que hi pot haver per intentar fer una transferència d'aigua d'una conca a l'altra".
    Per tant,siguem cauts, mirem com es fan les coses i perquè, analitzem si les raons són extraordinàries i urgents i després treguem conclusions. Però no posem tothom en el mateix sac. Siguem cauts i analitzem les diferències i els matisos en la manera de fer i sobretot no convertim als de CiU en defensors encara no sé de què, perquè tot plegat acabaria tenint un to maquiavèlic contra la nostra recent història i que només es prestaria a la confusió i, per tant, al desinterès.

    ResponElimina
  3. Este home no mos ha d'ensenyar res, que ja sabem de què van. I lo del Roine continua sent una quimera.

    ResponElimina
  4. A l'anònim de les 10:53,
    no tens vergonya.
    De quina solidaritat parles? Què potser s'està platejant tancar los molts camps de golf i les pistes d'esquí que s'ha demostrat que estan malmeten aquífers i a les quals tan sols los hi han imposat una multeta simbòlica?
    Tots, tots los polítics esteu fent lo ridícul. La gent ho sap i vatros també. Lo que passa que vatros hau de passar compte amb lo partit que és qui vos ha posat a on esteu i no pas amb la vostra gent que ara necessita que los hi fesseu costat més que mai.
    Ane-vo'n pos a viure a Barcelona!

    ResponElimina
  5. 11:28

    Lo de les 10:53 , sen va a viure a Madrid.

    El Senat, el gran desconegut?

    El Senat és la segona Cambra a l’Estat español, que funciona per sistema bicameral. La Cambra Alta és el Senat i la Cambra Baixa és el Congrés. Les seves funcions són menys importants que les del Congrés. De fet, la seva utilitat real s’ha vist qüestionada força vegades.

    Segons la Constitució, les funcions del Senat estan essencialment vinculades amb matèries relacionades amb el desenvolupament autonòmic i la política local. De fet, en certes matèries de transcendència autonòmica, el Senat té el mateix poder que el Congrés dels Diputats i hi ha casos en què fins hi tot s’hi pot pronunciar prèviament. Alguns d’aquests punts són: l’autorització d’acords de cooperació entre Comunitats Autònomes, la distribució del Fons de Compensació Interterritorial i l’adopció de mesures per fer que les comunitats compleixin les seves obligacions.

    ResponElimina
  6. Si som antitresvasistes, li recordo al senyor Tomas, que els de CiU volen el trasvasament del Roine, o es que, el roine no pasa per catulunya i per tant ens fot un cullo.
    Sr.Tomas, ves a l'ajuntament i que el sr.Bel encapcali la manifestació.
    Ni Bel ni Tomas tenen cap tipo de credibilitat.

    ResponElimina
  7. LA VOZ DE SU AMO, fa uns dies Artur Mas camviava a ZP el seu recolzament per la Generalitat, Oriol Pujol en su linea. d'aqui uns dies la PDE de M tomas, ja acceptara el Roine.
    Tomas, ciu, siños tots, no heu entes res, ens continueu tractant com a imbècils.

    ResponElimina
  8. Pos que l´encapcalin lo duo Salvado&Sabate , com fa uns anys per no variar.

    ResponElimina
  9. Esto se anima, con las explicaciones del senador Sabate y las maravillas intelectuales de la comedianta ya estamos salvados. Este duo es fenomenal!!!!!
    Hablan de ecología y a ellos les tendrían que denunciar por malbaratar recursos escribiendo tonterías como hacen siempre.
    Si alguien tiene que avergonzarse, mírense su ombligo.

    ResponElimina
  10. I lo dels barcos d´Almeria ?

    La Royal Navy , salvara als de Barcelona de la sequera a partir del 15 de Maig , no caldra Roine, Segre , Ebre , ni el Canaletes.

    ResponElimina
  11. Hi ha molta bocamolleria solta.
    Ja ho podeu veure.
    Xiquets, les coses estan clares:
    Oriol Pujol = La Caixa + Agbar * Suez * Regants del Midi francès. Negoci. Ja veieu com Agbar-Lacaixa ja s'ha fet amb el control de les aigües de Barcelona, també tenen interessos amb el transvasament cap al sud.
    Política=diners
    L'altre tema és dels posicionaments.
    Si algú ha dit, esta dient i mantindrà el mateix que sempre és la PDE.
    No als Transvasaments
    S'entén o no s'entén?
    No a la interconnexió de xarxes
    Així, a "palo seco"
    Si a la Nova Cultura de l'Aigua
    S'entén que no a la NCA que s'inventa el poder gestor a la seua mida, això si, això no.
    Es ja el moment de no estirar més el braç que la màniga i tancar aixetes. Claret.
    I que els polítics compleixen els seus programes electorals i no se'ls salten quan vulguin.
    I repeteixo, no a cap transvasament. Ni el del Roine, s'il vous plait!

    ResponElimina
  12. 1:43 PM company "no lo veran tus ojos" que Manolo i la seua gent recolcen el trasvasametn del roine

    estos convergents són una colla d'oportunistes i es pensen que la PDE es vendrà,
    pos van mes torts que l'ansa de proa

    NO AL TRASVASAMENT,ES NO AL TRASVASAMENT
    les persones no politiques quan diem una cosa no li peguem cinquanta voltes com fan los politics

    per sort som mes coherents que ells i en diferencia

    ResponElimina
  13. Mario:

    El barril de petroli de Texas trenca la barrera dels 100 dòlars , lo de l´aigua es igual es necessita per la industria i les grans companyias de subministrament de aquest liquid , pronte les veurem cotitzant amb bolsa i , naltros no veurem un duro , ara serem solidaris amb tothom , però amb naltres ningú.
    El Consell d'Administració de la Societat General d'Aigües de Barcelona, SA valora favorablement l'OPA de Suez, Hisusa i Criteria CaixaCorp
    El Consell d’Administració de la Societat General d’Aigües de Barcelona, SA, va emetre una opinió favorable en relació amb l’oferta pública d’adquisició (OPA) sobre el capital de la companyia, presentada per HISUSA, Holding de Infraestructuras y Servicios Urbanos, S.A., Suez Environnement, S.A., Suez Environnement España, S.L.U. i Criteria CaixaCorp, S.A. El Consell considera que l’oferta presentada és positiva per a la Societat i els seus accionistes.

    En la seva reunió , el Consell d’Administració va considerar adequat el preu de l’oferta per acció (27,65 euros).

    ResponElimina
  14. Ane-vo'n pos, menassanch com escrius! Mare de Déu de la Cinta! El teu criteri no sé de quina part del cos surt.

    ResponElimina
  15. Pos mira , a la meva edat la part del cos que admiro més de una dona es lo cervell i la Nuria el fa anar i molt bé.
    Endavant Nuria !

    ResponElimina
  16. El cervell de la Menassanch? Jo, enlloc de transvasar l'aigua, transvasaria la Menassanch. La llengua catalana sortiria molt beneficiada.

    ResponElimina
  17. Aquí lo que importa és que no mos vinguen en partidismes i tonteries a l'hora de parlar del riu i del futur dels nostres fills.
    Les Terres de l'Ebre ja perden prouta joventut quan se'n van a estudiar fora i s'han de quedar a treballar allí. No m'agradaria que mon fill parlés com los que-macus. Perquè allavons l'aigua ja no seria aigua, seria aiga

    ResponElimina
  18. Jo no sé que passarà, ni que dirà el govern espanyol...

    Però si el nostre govern i l'espanyol autoritzen un transvasament, ni que sigue per una questió puntual, molts haurem de replantejar-nos les nostres posicions.

    Si vam aturar el transvasament del PP i CiU, ara no podem autoritzar CAP TRANSVASAMENT de la conca de l'Ebre, ni per solidaritat ni per punyetes.

    Hi ha altres solucions. Els "pensadors" que cobren per "pensar", que "pensen" i les busquen, que "haberlas, hailas"...

    ResponElimina
  19. alferja31,
    ara l'escolto! Molt ben dit!

    ResponElimina
  20. Gràcies per l'informació anònim 6:25 PM (feu-ho més fàcil i pose-us un nom de guerra temporal).
    Tot és lo mateix muntatge i, pel que expliques, "maniobres orquestrals en l'obscuritat". Especulació bursatil (legal potser) i apanyos. No en se molt només noto l'escuma de la cervesa. Però no és estrany que una corporació com LaCaixa sàpigue on invertir, com bé dius, l'aigua ja cotitza a borsa. I ja sabem de l'interelació entre LaCaixa i CiU, encara que també amb el PSC. Ella sempre guanya.
    Vatros mateixos xeics.
    Jo ho tinc claret. I no tardarem en passejar pels carrers d'algun poble amb la samarreta blava i la dignitat a la cara. I ho farem convençuts que lo senzill és lo més real. Cada aigua a la seua conca.

    ResponElimina
  21. Nois, la unió fa la força. Ara ham de salvar diferències i unir-mos tots com una pinya per a tornar a dir: de transvasamnet ni parlar-ne!

    ResponElimina
  22. Mario

    Lo capital sempre va amb qui mana ,i qui mana sempre va amb lo capital , un dia uns , un dia els altres.
    La Caixa sempre guanya!

    ResponElimina
  23. Jajajaja, i a més ens te, a la meitat de nosaltres, amb un hipoteca que calla que si m´enfado t´apujo l´interès.
    Catalunya pillada per la Caixa i l´Oriol pujol com a delegat a l´oposició.
    Qui diries que és lo delegat al govern?
    Perquè l'Hereu és de l'ajuntament.
    8-|

    ResponElimina
  24. Em fa gràcia, per no dir plorar, quan el PSC, per cobrir les seves vergonyes, diu que han fet els deures, que la culpa ve de CiU. Els convergents ja han pagat i estan pagant car la seva posició, però com sempre el PSC mai dona la cara. Els darrer trenta anys, els alcaldes de Barcelona i tota l'àrea metropolitana, de quin partit, majoritàriament, eren?. Quan han fet quelcom per aquesta "nova cultura de l'aigua"?. La Generalitat en té les seves culpes, però els ajuntaments que no s'amaguin cobartment. Les canonades que perden aigua passen i van a les ciutat, i el parc, jardins i demés on es malbarata l'aigua és de la seva responsabilitat. En sou tant o més irresponsables que els altres, que al menys els veus venir de cara. I damunt els d'esquerres de Reus i Tarragona ens volen espoliar venent ells l'aigua gratuïta a doble preu. Bons negociants de la cosa pública sí sou. Per la dignitat de les Terres de l'Ebre, lluitarem.

    ResponElimina
  25. Estic completament d'acord en lo darrer anònim

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta