16 de setembre del 2010

Es dobla en tres anys l'ús d'internet de banda ampla a les llars de l'Ebre

Les inversions del govern han facilitat que el nombre d'habitatges amb accés a l'ADSL ja superi el 51,2%, amb un creixement del 30% des del 2007.

En tres anys, del 2007 al 2009, la penetració de la banda ampla a les llars de les Terres de l'Ebre s'ha doblat. L'accés a l'ADSL d'internet ha experimentat un creixement del 30%, fins a assolir el 2009 un índex de penetració del 51,2%, si bé la mitjana catalana era del 60,5%. Així ho revela l'enquesta TIC Llars Territorial 2009, que han realitzat l'Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (Fobsic) i l'Institut d'Estadística de Catalunya. Segons el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, l'enquesta confirma la tendència que l'ús de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) està creixent a les Terres de l'Ebre d'una manera més ràpida que en altres territoris del país. “Amb això, estem reduint l'escletxa digital”, va sentenciar.

Bosch va visitar ahir Tortosa per presentar les dades de l'enquesta i per fer un balanç de les actuacions del govern a les Terres de l'Ebre en infraestructures de telecomunicacions i projectes digitals. Segons Bosch, la convergència de les quatre comarques de l'Ebre amb la resta del país ha estat possible gràcies als més de 17 milions d'euros que s'han invertit durant els últims quatre anys, en 291 actuacions. “Les Terres de l'Ebre no anaven amb retard perquè volien, sinó perquè no tothom tenia accés a la banda ampla”, va afirmar. Altres indicadors importants són que el 54,1% de ciutadans ja utilitzen internet regularment; que el Montsià supera amb un 74,4% la mitjana catalana en presència d'ordinadors a la llar, i que el 27,4% dels ebrencs ja compren per internet.

La fibra òptica ja arriba a quatre polígons

Tots els polígons industrials de les Terres de l'Ebre ja tenen accés a l'ADSL, però a principi de la legislatura n'hi havia 27 que encara no tenien accés a la banda ampla. A més, el polígon Catalunya Sud, l'estació de mercaderies de l'Aldea, el Baix Ebre de Tortosa i el polígon de Tosses a Amposta ja tenen desplegada la fibra òptica. El govern també ha estès la banda ampla, la telefonia mòbil i la TDT a 64 nuclis de població de l'Ebre.

LA XIFRA
8,7 milions d'euros
és la inversió a l'Ebre per construir 8 torres, 21 estacions d'ADSL i 33 centres emissors de TDT.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 16-09-2010 Pàgina 11

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta