12 d’abril del 2011

La fira literària de l'EMD de Jesús homenatja la generació de 'Gèminis'

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha inaugurat aquest dimarts al vespre la V Fira Literària Joan Cid i Mulet, a l'EMD de Jesús. La fira durarà fins el proper 16 d'abril, amb una edició dedicada a la revista de lletres 'Gèminis', fundada per Jesús Massip i Gerard Vergés. 'Gèminis' va ser el principal referent de la cultura tortosina durant els anys de la postguerra. De fet, la revista va publicar-se en dos formats entre els anys 1952 i 1961, amb col·laboradors tan destacats com Manuel Pérez Bonfill.

El dia amb més activitat de la fira serà dissabte, 16 d'abril. La plaça del Pati de la Immaculada s'omplirà amb els estands de diferents llibreries, biblioteques i editorials, així com d'entitats de caràcter cultural o lingüístic. També dissabte es farà la I Trobada d'autors d'arreu dels Països Catalans, i es posarà en marxa el Club de fans del pallasso Muniatto. Al llarg de la setmana també hi haurà conferències, taules rodones, contacontes, projeccions d'audiovisuals, presentacions de llibres, recitals de poemes, diversos tallers i altres activitats més lúdiques, com l'actuació dissabte de la cantautora Montse Castellà, amb un espectacle fet expresasment per a la fira Joan Cid i Mulet. L'escriptor i blocaire Jesús M Tibau hi presentarà el seu nou recull de contes, 'I un cop de vent els despentina', en un acte que es completarà amb la projecció del curtmetratge 'Magnetisme', un relat adaptat de l'autor i realitzat per l'alumnat de sisè de l'escola Daniel Mangrané de Jesús. Per la seua banda, Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre Organitza diversos actes amb motiu de la fira literària, entre els que destaquen una exposició sobre el cinquantenari de l'entitat, un taller de microcontes i un cafè-tertúlia al voltant de la col·lecció 'Paraula Ebrenca', de March Editors.

Programa de la V Fira Literària Joan Cid i Mulet, a l'EMD de Jesús

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta