12 de febrer del 2012

Els alcaldes de les quatre capitals de l'Ebre es comprometen per la independència


L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les Terres de l’Ebre ha omplert aquest dissabte la sala gran de l’auditori Felip Pedrell de Tortosa. Més de 400 persones vingudes d'arreu de les Terres de l’Ebre, el Matarranya i el Sénia han participat en la presentació pública de l’ANC al territori, un acte que ha comptat amb el suport de destacades personalitats del món cultural, sindical i polític. De fet, hi han assistit els alcaldes de les capitals de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, Ferran Bel (Tortosa), Manel Ferré (Amposta), Joan Piñol (Móra d'Ebre) i Carles Luz (Gandesa), així com nombrosos càrrecs electes dels ajuntaments del territori. De fet, hi havia els alcaldes de Roquetes, Francesc Gas; de Deltebre, Gervasi Aspa; de Benifallet, Jordi Monclús, o del Perelló, Ferran Cid, a més de l'alcalde d'Arnes i delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès. També hi era la diputada tortosina de CiU, Meritxell Roigé.

Amb una actuació plena d’ironia, el cantautor calero Miquel del Roig ha començat a animar el públic amb cançons pròpies i garrotins reivindicatius que han fet aixecar els primers aplaudiments. Tot seguit, ha pres la paraula la membre del secretariat de l’ANC, Carme Forcadell, qui ha fet una intervenció contundent sobre els objectius de l’ANC, quins motius han portat a la seua creació -el proper 10 de març a Barcelona- i "quin és el camí que haurà de recórrer el poble català fins assolir la seua independència". “No ens ho posaran fàcil, gens fàcil. Potser ens amenaçaran. Potser miraran d’empobrir-nos encara més, però tingueu clar que si volem la llibertat, la tindrem”, ha sentenciat Forcadell.

A aquesta intervenció li ha seguit la de Ferran Bel, alcalde de Tortosa i un dels vicepresidents de l’Associació de Municipis per la Independència. En la seua intervenció, Bel ha elogiat el treball que està fent la societat civil vehiculant-se a través d’un espai apartidista i transversal com ho és l’ANC, “per tal de superar les diferències dels partits”. Alhora, l'alcalde tortosí ha explicat que des de l’Associació de Municipis per la Independència es farà tot el treball possible per tal d’assolir l’objectiu compartit entre totes dues entitats, “l’assoliment d’un estat propi”.

Per la suea banda, l’exacalde de la Fatarella i membre de la Unió de Pagesos, Pep Suñé, ha fet paral·lelismes entre l’ofici de pagès i la lluita per l’alliberament nacional, tot demanant “compromís, autoestima i coratge". "Autoestima per la nostra llengua, els nostres costums i també pels nostres productes”, ha remarcat Suñé. Finalment, ha arribat el torn del coordinador de l’ANC a les Terres de l’Ebre, Ramon Bel, qui ha fet una crida a la unió i a la participació de “totes les persones independentistes o que estarien a favor de la independència, a les Terres de l’Ebre”. Així, Ramon Bel ha recordat que cal crear assemblees locals al màxim nombre de pobles del territori, i ha fet èmfasi en dues dates. Per un costat, el 10 de març, dia de la constitució de l’ANC a Barcelona, i el dia 11 de setembre. "Data que enguany hem de fer històrica a Barcelona per tornar a ser més d’un milió de persones”, ha conclòs Bel. L’acte ha acabat amb la interpretació dels himnes del País Valencià, les Illes i el Principat, per part de la Colla de Dolçaina i Tabal de Vinaròs, i amb crits d’independència de tot el públic dempeus.

Imatge ANC Terres de l'Ebre

31 comentaris:

  1. Crec que ahir es va donar un pas impensable fa pocs anys en estes terres. Que a un mateix lloc hi haguessen els càrrecs polítics que hi havia i dels partits que eren, i que també hi estessen gent de la Unió de Pagesos, de la PDE, de sindicats progressites, de moviments socials i entitats culturals era digne d'admiració. Hi ha molta feina a fer però molta perquè n'hi ha que no s'ho creuen massa.
    I per cert, veient el debat de l'EbreTV sobre la independència, aprofito per a recomanar-li al senador del Psc, Joan Sabaté, uns tranquimazins. Va ser lamentable l'actitud destructiva en tot moment amenaçant de la ruptura de la societat, recordant-mos els Balcans i pretenent portar-mos a la "Catalunya del segle XIX"...PUUFFF!!! Quina perla presiosa!!
    Això ja no es pot aturar i pel que sembla, a alguns ja els hi fa mal a les aurelles.

    ResponElimina
  2. Indicatiu que una persona que diu ser d'esquerres (lo seu partit ja fa temps que va dixar de ser-ho) el seu únic argument contra la independència sigue una amenaça de conflictivitat d'arrel ètnica (Vídeo) , l'estan intentant encendre? no tenen altres arguments?

    ResponElimina
  3. Tot són paraules i maniobres propagandístiques, molta d'esta gent, sobretot els de CiU, pugen al carro de l'independentisme només per figurar, llavors són els primers que pacten amb la dreta cavernícola del PP que justament els ajuda aquí per a montar el xiringuito, demanant diners a Madrid per als seus "pufos"...així l'independentisme va malament, ningú té collons per posar terminis, fer referèndums com Déu mana i enlloc de fer sortir a cantadors, dolçaines, himnes i folklorismes presentin un projecte de país amb cap i peus, i no vendre fum per conservar a la poltrona i enganyar al poble una altra vegada...i de Sabaté, més val no parlar, per portar la contraria i xuclar la mamella a Madrid se dedica a dir tonteries i adoptar maneres de tertulià d'Intereconomia, a més, el PSC mai ha estat un partit catalanista!! (i d'independentista no parlem!!), mentre ell al Cementiri dels Elefants a cobrar de Madrid (Curiosament com "l'independentista" Bel, ves per on).

    ResponElimina
  4. És admirable com la societat civil d'aquest país passa per davant dels partits i dels polítics, iniciant iniciatives com la de la manifestació contra el TC del 10 de juliol del 2010 que va aplegar un milió i mig de persones a BArcelona, i ara l'Assamblea Nacional i l'Associació de Municipis per a la independència, serà la societat civil qui farà arrancar aquest procès i no els pol´tics, perquè si els hem d'esperar a ells..
    I pel que fa al PSC, el discurs del trencament de la societat, ja "no cola", no han estat sempre dues comunitats amb una certa separació la castellana i la catalana a Catalunya? Balcans? L'únic paral·lelisme amb els Balcans és l'actitud d'Espanya i la de Sèrbia, doncs va ser Sèrbia qui va iniciar les guerres balcàniques contra les repúbliques que es van separar pacíficament, com es veu en el cas Kosovo, ja sabem que la cultura democràtica d'Espanya i la de Sèrbia són similars...
    Sabíeu que a Sèrbia el 1989 també es va fer un manifiesto "por la lengua común serbia". Qualsevol paregut amb la realitat és pura coincidencia o no...

    ResponElimina
  5. Sí, ho sabia. El que no sabia és que l'eslògan estes escrit en castellà. ( "por la lengua común serbia" ) Mare de Déu senyor....Quines coses més estranyes, i que tan il·lustren.
    El que no sé es que se'n va fer d'aquella manifestació del 10 de juliol, que ara tanta referència se'n fa, i que poca se'n va fer per la poca incidència i repercussió que va tenir en les eleccions properes del 28 N.
    A no ser, clar, que siguem tant passerells de pensar que CIU es creu lo de la independència. No dubto d'un percentatge -més o menys important- dels seus dirigents, dubto del seu electorat.
    No li vareu preguntar a l'alcalde de Tortosa per l'estat de conservació del monument del riu ?

    ResponElimina
  6. Volia dir dirigents de Convergència, no de CIU

    ResponElimina
    Respostes
    1. Evidentment, tens raó en quasi tot el que dius, no estava escrit en castellà, sinó en l'alfabet ciril·líc, el qual desconec completament com es diu o com s'escriu, en català es traduïria com "Memoràndum de l'Acadèmia Sèrbia de les Ciències i les Arts", que llegint entre línies ve a dir el mateix que els dels pseudo-intel·lectuals espanyols...
      I l'esperit de la manifestació del 2010 com sempre, es va perdre per culpa de les lluites entre partits que al final ho va aigualir tot, CIU juga a (perdoneu l'expressió)"la puta i la ramoneta", ara dic que sí ara dic que no, ara pacto amb el PP, ara trec l'estelada, ara voto a favor del monument, ara trec les JNC cridant la indepèndencia (Poc cas deu fer CIU de la JNC), en fi, per aixó dic que d'això depén de la societat civil, no dels partits, encara menys de CIU..

      Elimina
  7. Ximo, lo lamentable és que la mateixa pregunta, feta fa 6 o 7 anys, quina resposta tindria? M'apareix que com l'Assemblea Nacional, el franquisme sociològic, és també transversal, si més no en el fets. Ja sabem que el "Parole, parole" es porta arreu. Per cert, Wifredo també anava per allí!!! Igual va anar a vore si es podia pujar al carro? jajajaja!!
    Ara s'ha d'apretar i apretar i poc a poc anar veient quins passos es donen, tot i que ja se sap que hi haurà algú que li trobe puces al gos.

    ResponElimina
  8. Ultimament Wifredo tant se fica la corbata de pepero com lo palestí i l'esteladeta, tot menos defensar als treballadors que es al que s'hauria de dedicar (per un que va desbordat de faena a este país)...aixi mos va, enlloc de fer celebracions folklòriques i parlar de balcanismes i xorrades més mos valdria mirar cap a Grècia, oco!que d'aquí res podriem estar així. A mi que me perdonen però tots estos debats no són més que cortines de fum!!

    ResponElimina
  9. Encara no heu començat a caminar ( fins ara tot son focs d'encenalls ) i ja critiqueu que si un anava per interès, que si l'altre això, que si el de més allà allò. A ERC ens en poden donar lliçons de totes aquestes maneres d'auto destrucció.
    Per altra banda, no hi veig cap problema en que el dirigent d'un dels dos sindicats majoritaris ( no sé si estava també Casadó ), a títol personal o no, estès a reunió. De fet, n'hi havia algun que, així d'entrada, l'emmarcaria més aviat en rengleres més espanyoles que nacionalistes catalanes.

    saberut, estic especialment interessat en saber com es defensen els treballadors, des del teu punt de vista.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No mires les noticies Jotabe?durant el govern de Zp ni una trista mobilització en cara i ulls, ni una vaga general en un govern que dia si i dia també negava una crisi que era evident. Els han colat una reforma laboral sense escoltar-los, només els sindicats sectorials (com en el cas de sanitat i funcionariat) s'han mobilitzat d'una forma visible...els grans sindicats venuts al govern socialista i debilitats enfront al PP i a la patronat, els treballadors se defensen primer establint-se tenint veu i vot en les decisions a prendre, en oferir opcions, en una paraula, resistir i mobilitzar...mira a l'hemeroteca que feien en les grans reconversions industrials dels 80, Felipe Gonzalez va tenir una vaga general, Aznar també...potser si haguessen fet la seua feina no hauria fet falta montar campaments d'indignats...potser si fossen una veu forta com a França no estariem en un 25% de paro i "subiendo"!!

      Elimina
    2. Ben dit! El problema és que als anys 80 els sindicats estaven dirigits per vertaders sindicalistes com Nicolás Redondo i Marcelino Camacho (sols cal veure en quin patrimoni va morir aquest darrer i entendre-ho)... Mentre ara porten rolex valorats en 25.000€, fan creuers de 3.000€ i sopen en marisqueries.

      Elimina
    3. Això ho has llegit a La Gaceta? Tampoc cal ser ric per sopar en una marisqueria o fer un viatge de 3000 euros, ara que amb la reforma del PP potser si que acabarem aixi.

      Elimina
    4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    5. Al PP van en metro o a peu, i sempre es porten el "tuper" de casa, ja que són sobretot gent molt humil i modesta.. quin nivell company, vaja com tots els del PP...

      Elimina
  10. Jotabe, molta pressa tens q t'agarres al primer comentari que es posa en un blog.
    No hi ha cap problema que hi vaigue gent que no s'ho creu. La ironia està per això, no? O tampoc.

    ResponElimina
  11. En definitiva, saberut, la culpa de la crisi i de l'atur, és dels sindicats.

    Sobre la conveniència o no d'una vaga general a ZP, tot és opinable, ara, si creus que si s'hagués produït aquesta no estaríem on estem, pos també és opinable, molt discutible, però opinable. Et recordo que algun assaig es va fer i no és que tingues molt d'èxit. Sense entrar a valorar que, amb Zapatero, agradi o no, determinades conquestes socials o de protecció es van intentar salvaguardar i les raons objectives -per a mi- no eren les mateixes d'ara. La bel·ligerància de la reforma laboral i la declaració de guerra als treballadors es una brutal marxa enrrere en els drets adquirits.

    Poses com exemple de mobilització els sindicats sectorials ( algú també els hi diu corporativistes ) però oblides que majoritàriament es tracta de sectors públics i, per tant, amb una certa estabilitat.

    Que jo recordi, a l'època de Felipe Gonzalez els afiliats al PSOE tenien la obligació d'estar-ho, també, a la UGT. O sigui que, tu mateix, sobre la interdependència de llavors i la d'ara. Es cert, com alguna vegada es recorda, que Nicolas Redondo va dimitir per desavenien-cies amb el PSOE, però ja mai més el S.G. d'UGT va tornar a ser diputat com, fins llavors, semblava obligat.
    Per cert, vols dir que estaríem on som ( amb tots els malts que vulguis ) sinó s'hagués fet aquella reconversió industrial ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar que no seriem on som sense aquella reconversió Jotabé, era dura però necessària...I la pregunta és; que a cas no és dura i necessària aquesta reforma laboral?

      Elimina
    2. És simplista i fals dir que la culpa és dels sindicats, fregant la demagogia més evident. No he dit mai que fossin els culpables, si no que tinc la sensació de que no estan fent prou o no sento la seva veu ben alta i clara, o no veig la seva força en estos moments en que en realitat ens són més necessaris. Una vaga general arreglaria alguna cosa, probablement no molt, però potser el govern s'ho pensaria més abans de baixar-se los pantalons a Brussel.les o no tendriem reformes tan radicals o abusos per part de la classe dirigen. Sovint no cal que canviin les coses però uns bons frens poden evitar grans desastres...

      Elimina
    3. De totes maneres les manifestacions no es creen llocs de treball.

      Elimina
    4. I quedant-se a casa de braços creuats creient-se les embolades que mos foten calladets sense fer res tampoc se creen llocs de treball.

      Elimina
    5. Amb els 6 milons d'euros que val l'embaixada de Rabat, jo també crearia més llocs de treball, no et fot. Va home va!! Per aquesta regla de tres, no aconseguireu menys bodes d'homosexuals per moltes manifestacions a Madrid carregats d'estanqueres i de la mà de Rouco Barela.
      Quines animalades arribeu a dir al PP xeic!

      Elimina
    6. Jaume, no tentenc, la política és exactament lo mateix i tu estas dins. De moment no te puc acusar de tindre rellotges cars, poder viatjar a costelles del poble oooo, vamos, en definitiva, xuparmos la sang. Però si vols arribar lluny, te tocara fer-ho.

      Elimina
    7. Que conste que te desitjo una bona carrera política.

      Elimina
    8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    9. Més que una bona carrera política prefereixo una bona carrera dedicada al servei públic. De totes maneres, gracies.

      Elimina
  12. Dura Sí. Necessària No. No et creguis tot el que et conten......
    D'acord en una reforma, no en esta reforma. Una certa flexibilització i alegria, sobre tot per facilitar la contractació, calia. Per suposat que sí. Una reforma que, entre altres canallades permet treure's del davant amb tres i no res una persona incomoda de la nit al dia, NO. Una agressió que torna a les condicions preEstatut dels Treballadors TAMPOC, rotundament NO. Ara, sempre podreu dir que us heu carregar els convenis col·lectius, producte del franquisme. Quins coll**s.. Ara, a per la Seguretat Social...

    ResponElimina
  13. Per cert, quan som independents, encara mantindrem el Monument de Franco al riu, o no?
    ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Esperem que es retire abans. Com comentaven per aquí abans, és ben lamentable que el que dissabte era vicepresident dels Municipis per la independència la resta de l'any defense la no retirada d'este monument. Venint de CiU, estes coses ja estranyen poca gent.

      Elimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta