15 d’octubre del 2012

Europa no intervindrà en el pla de conca de l'Ebre fins que estiga aprovat

TERRES DE L'EBRE.- La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha lliurat aquest dilluns a la Unitat d'Aigües de la Comissió Europea les 12.000 signatures que reclamen la supervisió europea del pla hidrològic de conca que preveu tirar endavant el govern espanyol. La plataforma considera que aquest pla fixa un règim de cabals ambientals "insuficient" per garantir la supervivència del Delta. Tot i que Brussel·les no intervindrà fins que la llei estigui aprovada, la PDE fa una valoració molt positiva d'aquesta reunió: "Tenen una sensibilitat especial i estan treballant en el tema". Consideren que si res no canvia, el pla hidrològic "generaria un conflicte jurídic, social i mediambiental de proporcions europees".
L'objectiu de la reunió era aconseguir que l'organisme europeu faci una revisió dels continguts del Pla hidrològic de conca de l'Ebre, ja que consideren que "alguns articles no respecten la directiva europea del marc d'aigües". Tot i que l'executiu comunitari ha deixat clar que només podrà pronunciar-se un cop el govern espanyol hagi aprovat la llei, el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, fa una valoració molt positiva de la trobada amb els tècnics de la Direcció General de Medi Ambient de la CE a Brussel.les: "Són conscients, tenen una sensibilitat especial i estan treballant en el tema". La PDE ha volgut prevenir l'organisme europeu de les conseqüències que comportaria l'aprovació del pla: "Si el pla hidrològic no canvia, la retallada de cabal acceleraria la seva desaparició del delta i es generaria un conflicte jurídic, social i mediambiental de proporcions europees". Tomàs considera que aquesta és una llei que "d'una manera conscient malmet una zona protegida". Per evitar arribar a aquesta situació, el portaveu de la PDE apunta la necessitat de "presentar al·legacions clares i contundents per a que en cas de no ser acceptades pel govern espanyol, ens permetin continuar la lluita jurídica, tècnica i social a nivell europeu".
El període de presentació al·legacions al Pla hidrològic de conca de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) finalitza el proper 12 de novembre i abans d'aquest termini es presentaran tres tipus d'al·legacions: les que té enllestides la Plataforma en Defensa de l'Ebre, les de les institucions ebrenques, i les que es presentin a títol individual. Per tal d'aconseguir els màxims suports, el proper 25 d'octubre la PDE presentarà a 52 ajuntaments i 4 consells comarcals del territori un model d'al·legacions defensant el cabal mediambiental de l'Ebre. També posaran a l'abast un format més senzill, perquè s'hi pugui adherir a títol particular tot aquell que ho vulgui.
A banda del lliurament de signatures, els representants de la PDE també s'han reunit a Brussel·les amb grups parlamentaris i amb ONG's europees, que els hi donen suport en la lluita per la supervivència de l'Ebre.
Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta