11 d’octubre del 2012

Tortosa congela els impostos per al 2013 i actualitza les taxes segons l'IPC

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha presentat aquest dijous el projecte d'ordenances fiscals per a l'exercici 2013, que es portarà a aprovació en un ple extraordinari el proper dilluns, 15 d'octubre. Els trets més significatius són l'actualització a l'IPC interanual (3,1%) de les taxes i la congelació dels impostos, excepte l'IAE que aplica l'IPC i l'IBI Rústica que puja sensiblement el tipus amb una repercussió molt limitada sobre els afectats, de menys de sis euros/any per al 80 per cent dels casos. El creixement d'ingressos es justifica en base a la lluita contra el frau fiscal, amb diverses situacions que generen la no tributació. Les noves ordenances es presenten en un context d'adversitat, un any més, en la situació econòmica, amb les restriccions generades pel pla d'ajust impulsat pel govern de l'Estat i per la voluntat de no incrementar la pressió fiscal al ciutadà. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora de l'àrea de Serveis Centrals, Matilde Villarroya, han explicat els trets més significatius del projecte d'Ordenances.

En el cas dels impostos, l'IAE s'actualitza al 3,1% de l'IPC internanual (agost 2011-agost 2012) i es mantenen les bonificacions. Pel que fa a l'IBI es congela excepte el de Rústica, que té un increment del tipus del 0,978 al 1,037. Aquest increment té unes conseqüències molt minses per al contribuent: per al 31% dels afectats suposarà un augment de menys d'1 euro anual, per al 54% de 2 euros o menys, i per al 80% representarà un increment inferior a 6 euros/any. L'impost de Plusvàlues es congela i es modulen les bonificacions per transmissió per causa de mort segons la capacitat econòmica del contribuent. En el cas de l'ICIO, el tipus queda congelat, els mòduls s'actualitzen a l'IPC, i s'introdueixen nous mòduls per regular millor les instal·lacions en via pública per les companyies subministradores de serveis.

Pel que fa a les taxes, en general s'actualitzen a l'IPC mentre que s'està a l'espera de la resolució del Tribunal Suprem sobre la taxa per la utilització privativa o aprofitaments especials del domini públic local a favor d'empreses explotadores de serveis de subministrament d'interès general.

1 comentari:

  1. De cap manera es justificable un augment d’impostos en base a la lluita contra el frau fiscal.
    El frau fiscal es combat amb mesures d’inspecció i en darrer terme de penalització que la resta de contribuents no tenen cap obligació d’ assumir.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta