11 d’octubre del 2012

Bel alerta que Jesús, Campredó i Bítem poden quedar fora dels plans d'emergència de la neteja del pantà de Flix

TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha qualificat d'"inexplicable i molt preocupant" la intenció d'Acuamed de deixar fora dels plans d'emergència pobles com Jesús, Bítem o Campredó, atenent a nous criteris que indicarien que ara ja no estan en zona de risc en cas d'una fuita en els treballs de descontaminació de l'embassament de Flix. Bel, que ha recordat la situació actual de limitació de recursos d'Acuamed, s'ha mostrat estranyat que durant cinc anys aquests pobles hagen estat inclosos dins del pla d'emergència i ara, de manera sobtada, passen a ser zona sense risc.

Bel es va reunir dimecres al vespre amb el director general d'Acuamed, Arcadio Mateo, qui li van informar d'aquest replantejament, que malgrat tot s'haurà de confirmar en una propera reunió amb Protecció Civil. Tanmateix, l'alcalde de Tortosa ha explicat que Mateo es va comprometre a supeditar la seguretat de la població als treballs d'extracció dels llots tòxics. "Ens ho hauran d'explicar molt bé, perquè ara mateix em sembla una situació molt greu", ha afirmat Bel, per després adreçar-se directament als representants de les formacions polítiques del territori que en les últimes setmanes han insistit perquè comencen els treballs d'extracció dels fangs de manera immediata. "Insto al tripartit tortosí a què diguin com pensen solucionar el problema de Tortosa i a explicar quina és l'alternativa al subministrament de Bítem, Jesús i Campredó", ha rematcat Bel.

L'alcalde va traslladar al director general d'Acuamed que l'Ajuntament pot avançar els diners per desencallar alguna de les obres pendents a Tortosa, com els 2.000 o 3.000 euros en concepte d'expropiació del pou de Jesús. Acuamed té aturada aquesta obra, per valor d'un milió d'euros aproximadament. En aquest sentit, Bel ha afirmat que Mateo va admetre que l'ens que dirigeix té importants problemes de restricció pressupostària. "Constato, per tant, que el problema no és per les expropiacions, d'això se'n pot ocupar l'Ajuntament. De les obres del pla de restitució cal discernir clarament quines són necessàries fer abans d'iniciar l'extracció dels fangs i quines es poden fer després. Potser no cal fer ara totes les obres previstes a Tortosa, però sí les que són necessàries en cas d'emergència per fuita tòxica", ha assenyalat Bel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta