28 de gener del 2013

La Cambra de Comerç de Tortosa es dóna dos mesos per negociar la millora dels trens a l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- Una seixantena de persones, a títol particular i en representació d'una vintena d'entitats, han assistit aquest dilluns a la convocatòria de la Cambra de Comerç de Tortosa per debatre sobre la situació del transport públic a les Terres de l'Ebre. Tot i que alguns dels presents han plantejat la necessitat de convocar mobilitzacions de forma immediata, finalment aquestes s'han posposat a l'espera de saber com prosperen les negociacions que s'iniciaran amb la Generalitat, Adif i Renfe per aconseguir la millora, sobretot, dels serveis ferroviaris. En qualsevol cas, la Cambra de Comerç liderarà la creació d'una comissió de seguiment que coordinarà aquestes reunions i que s'ha donat dos mesos de marge per aconseguir algun fruït.

A més de la Cambra de Comerç de Tortosa -que ha fet públic a l'assemblea el manifest aprovat en el darrer consell executiu de l'ens, el 14 de gener, sobre els greuges del transport públic a les Terres de l'Ebre-, a la taula presidencial de l'acte han donat suport a la reivindicació el degà del Col·legi d'Advocats de Tortosa, Josep Canicio; el director del Campus de la URV a les Terres de l'Ebre, Azael Fabregat; i el president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre, Josep Maria Franquet. A més, entre els assistents, també hi eren representants de prop d'una vintena d'entitats, col·legis professionals, o associacions de comerciants i empresaris del territori.

Finalment, després d'hora i mitja de debat, la Cambra ha emplaçat els assistents a la constitució d'una comissió de seguiment que prepare un seguit de reunions amb els organismes responsables del transport ferroviari i viari. "Ja tenim alguns contactes fets i ens donem de marge entre un mes i mig i dos mesos per aconseguir alguna resposta positiva; sinó, haurem de prendre mesures de força", ha assegurat el president de l'ens cameral, José Luis Mora.

De fet, tot i que alguns dels presents, com el president del Consell Econòmic i Social, Josep Maria Franquet, ha deixat clar que calia "sortir al carrer" per dir "prou" -arrencant aplaudiments del públic- finalment sembla que les mobilitzacions es posposaran. De fet, la Cambra de Comerç ha deixat clar que no és a ell a qui li pertoca convocar protestes, sinó que ha de ser la societat civil qui les impulse.

Naix la plataforma Trens Dignes

En aquest sentit, a través de les xarxes socials, ja s'està impulsant una plataforma que sota el nom de 'Trens Dignes' està començant a sumar adeptes per reivindicar millores en el servei ferroviari. Un dels seus portaveus, Joan Panisello, ha reclamat que la gent s'impliqui en la reivindicació. "Agraeixo a la Cambra aquesta convocatòria, però a la pròxima hem de ser més, perquè aquí falta gent, i és igual qui ha de convocar", ha afegit.

En la trobada, alguns dels presents, com el representant de l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE), Daniel Cortijo, també ha fet palesa que les reivindicacions, com és l'aturada dels trens Euromed a l'estació de l'Aldea, ve de lluny i que ells tenen una petició feta i subscrita per empresaris, universitats i ajuntaments que data del 2002. "Dóna la sensació que els polítics se'n riuen d'aquestes terres", ha etzibat Cortijo.

Davant un auditori amb molt pocs dirigents polítics -hi havia l'alcalde de l'Aldea i dirigent d'ERC, Dani Andreu; la regidora d'ICV a l'Ajuntament de Tortosa, Cinta Galiana; i el regidor del PP a l'Ajuntament de Tortosa, Xavier Dalmau- també s'ha demanat la implicació de la classe política en aquesta reivindicació.

Des de l'àmbit universitari, també s'ha destacat la importància que es millorin les connexions ferroviàries tant pels alumnes com pels professors; i el degà del Col·legi d'Advocats de Tortosa, Josep Canicio, ha demanat que la primera demanda que s'exigeixi sigui l'aturada de l'Euromed a l'estació de l'Aldea, ja que no té cap cost econòmic. "Amb l'excusa de la crisi ens diran que no tenen diners per fer res, per tant, demanem primer allò que no té cap cost", ha manifestat.

Tal com van anunciar, a l'assemblea, no hi ha assistit cap representant dels sindicats d'UGT, CCOO i USOC.

Entre les millores que s'han exposat hi ha l'aturada de l'Euromed a l'Aldea, la millora de combois, horaris i preus entre Tortosa i Barcelona, la integració tarifària a les Terres de l'Ebre, i la gratuïtat de l'AP-7 entre l'Ametlla de Mar i Alcanar fins que no es faci l'autovia A-7.


Via ACN (Anna Mayor)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta